Nieuws

Update Apart
Heb de doffers en duivinnen gescheiden. Nog 18 duivinnen en 16 doffers in het hok. Moet naar 15 en 13/14 . Dan hou ik al rekening met reserve voor de winter en het loslaten in die periode. Klopt ja, laatste jaar ook niet vastgehouden en dat zal dit jaar ook niet gebeuren. 
Nu loslaten vraagt natuurlijk om problemen want er zitten er in het hok die absoluut niet op postduif lijken. Die kunnen ook niet goed vliegen.
Ik wil hier eigenlijk ook (bijna) alles hetzelfde doen ivm vorig jaar. 
We zijn al net zo geëindigd als vorig jaar. Toen ook succesvol met jongen doorgevlogen tijdens natour en wat een start hadden we daarna in 2017. 
Dus zoveel mogelijk hetzelfde. Geen veranderingen dan? Ja zeker wel . Kleine voeranderingen en in het hok ook een paar aanpassingen.
 
Ik wil toch zeggen dat we super tevreden zijn over kwaliteit wat er nu zit. Laat ik zeggen dat het aardige duiven zijn. Het vertrouwen is er zeker.
Ivm vorige jaren is dat vertrouwen nu nog groter. Maar oh wat kunnen we er ook naast zitten. We kunnen er niets van zeggen en al helemaal niet voorspellen.
 
 
16 oktober. Door.
 
Zaterdag 14 oktober jl hebben wij dan afscheid genomen van onze moeder. Zij was onze trouwste fan. 
In 10 maanden je vader en moeder verliezen is hard. We pakken de draad weer op hoe moeilijk het ook is.
 
 
Zondag 15 oktober zijn we er mee begonnen. Ook met de duiven want die hadden aantal weken alleen water en voer gekregen.
Zaterdag jl was ook de prijsuitreiking van Rayon West waar we oa :
1e generaal Kampioen Onaangewezen 2017 zijn geworden. De bovenste trede van podium bleef leeg want we waren natuurlijk niet aanwezig.
Fam. Buwalda heeft de prijzen in ontvangst genomen inclusief een mooie bos bloemen. Nogmaals dank daarvoor.
 
Aantal weken niet schoon gemaakt dus gisteren op mooie zondag alles onder handen genomen. Verstand even op nul. Zo zeg wat een veren en stront ruim je dan op.
Gewoon vies en ook nog mugjes erbij en zo. Niet best en ik denk ook niet voor duiven. Dat is niet wat we hier willen in Steenwijk, hou van een schoon hok.
Nu weer clean en natte plekken schoon en droog gebrand. Ook paar geselecteerd maar ben er nog lang niet. Er zitten er nog teveel voor de winter.
Kom ook een paar duiven tegen die heel ver in de rui zitten. Bijna kale koppen hebben ze.
De para kuur zit inmiddels ook in water.
 
 
Nu ook verder genieten van ons 1e kleinkind Micha. Een gezonde stoere kleinzoon. Is mooi hoor.
 
 
Op 10 oktober 2017 is onze moeder overleden.
 
 
8 okt Een kleinzoon
Wat is dat mooi. Opa geworden van een kleinzoon. Micha Kruisweg
 
29 sept 2017
 
teletekst 2017
 
 
 
 
2017 Eindstanden:
 
eindstanden 2017
 
We zijn er trots op.
 
 
update; Laatste uitslag 2017
Nog geen uitslagen laten zien van onze laatste vlucht 2017. We hadden alleen jongen mee. Een 20 stuks met nog 4,5,6 pennen. De rest thuis omdat die verder in rui zaten.  Onze jongen zijn vanaf begin vluchten tm dus 23 september bijna allemaal iedere week meegeweest. Ze hebben het top gedaan en we zijn super tevreden. Ook de laatste vlucht hebben ze een pracht uitslag gevlogen.
19 van 20 in de prijzen in rayon West. 95% prijs. Mooie afsluiting. Zo gaan we natour nog leuk vinden.
 
Onze 1e duif de 503 een rode duivin. Een zus van onze 502 waar we bijzonder tevreden mee zijn. Zusje laat zich nu ook zien met wat ''rare'' wind. Veel Oost erin.
 
503
 
De 17-502 : Een fijne duif:
 
502 s
 
Asse Zellik 23 sept
 
Deze jongen zorgen nu ook voor 1e Natour Kampioen PV De koerier 2017.
3e Natour Kampioen in Rayon West.
16e Natour KAmpioen in Afdeling Friesland. (900 leden)
 
Kijk eens naar onze 2e duif de 2017-1679508. Laat dit nou broertje zijn van de duif Van LJ Dekker die bij de Doorzetters de vlucht had gewonnen. 
Dit is geen toeval denk ik. Andere wind andere duiven. We hadden deze dag wat Oost in de wind. Dit jong had niet zoveel laten zien en dan met 
deze toch wat rare wind een keurige 14e plaats van 1153 duiven. 
508
 
 
28 sept. Gevierd
 
We hebben onze successen even gevierd en zijn weer terug. Zaterdagavond jl., na ontvangst van uitslagen en 1e Kampioen Generaal 2017 PV De koerier, hebben we persoonlijk afscheid genomen van de juiste mensen bij PV De koerier. Een vereniging met top liefhebbers en goede duiven. Als je begint met de sport moet je veel leren en dat hebben we bij De koerier mogen doen. Van alle leden wel geleerd en dat is gaaf natuurlijk.  We zijn er 10 jaar lid geweest met veel plezier en succes.  We gaan nu vliegen bij PV De Doorzetters in Steenwijkerwold en volgens ons leren we daar ook weer bij.
 
Bij aankomst PV De Doorzetters , jl zaterdagavond, werd ik warm ontvangen mag ik wel zeggen en ook verrast met een 1e prijs. Een 1e prijs zult u denken? Ja . Een bonduif van ons bij  Lammert Dekker werd daar 1e met 389 duiven in concours. Ook een 4e in het rayon met 1153 duiven. ''Hij zag er zo goed uit'' zei Lammert ''dus die moet mee''. Deze duif was chipring kwijtgeraakt en is voor de vlucht nog voorzien van een chipring. Goed werk van Marco!
Zelf werden we 5e in het rayon dus net verslagen door een eigen duif. Dat is mooi toch? 
 
Stamboom van de winnaar concours PV De Doorzetters vanuit Asse Zellik.
Deze komt uit kwekers bij  Toon. Uit Kleinzoon Wondere Dirk via Anton Ruitenberg en Inteelt Olympiade ''003'' van Heremens ook via Anton Ruitenberg
 
lammert
 
 
 
24 sept. Gelukt.
Het is gelukt hoor. We moesten 2 duiven "draaien" en dat is goed gegaan. Het zijn er uiteindelijk 16 van de 20 geworden dus het is heel goed gelukt.
We zijn 1e Generaal Kampioen van PV De Koerier geworden. Een club met niet zoveel leden maar wel leden met goede duiven. Een sterke concurrentie in deze club is de kracht van deze vereniging. Uiteindelijk is PV De Koerier in 2017 ook als 9e club geëindigd van alle verenigingen (57) in Afdeling Friesland. 
 
En hier zijn we dus 1e Generaal van geworden en dat voor 4e keer in laatste 5 jaar. Een goede prestatie al zeggen wij dat zelf. Dat aan de top komen 1 is en er blijven 2 schreven we al eerder maar dat gaat ons dus goed af. Ons? Nou het zijn natuurlijk onze duiven die dit presteren . Ze zijn gewoon goed niet allemaal hoor maar wel een groot aantal. Ook dit jaar laten meerdere duiven zien dat ze prijs vliegen en dat maakt je ook kampioen. Afhankelijk zijn van 1 of 2 duiven  maakt je kwetsbaar. 1 "slechte vlucht" en je kunt kampioenschap vergeten. Slecht moet je dan zien met bv moeilijke vlucht, slechte omstandigheden , gezondheid van de duiven of van 1 of 2 betere duiven. Het is de kunst om ook dat te kunnen dragen. Makkelijk praten natuurlijk als het lukt zoals hier maar zo eenvoudig is het niet.
 
Ook nog 1e Natour Kampioen van de club geworden. Ja het houdt niet op dit jaar. Wat een top jaar 2017 zeg en wat is /was dat genieten . Ja er staat was want vanaf  gisteravond staat 2018 al weer "aan". Lichten uit , jongen even bijelkaar, rui voer etc etc. Maandag morgen even voer voor 1 dag en dinsdag een dag vasten. Even de schrik erop en gaan met de rui. 
 
Dan komt het vervelendste van het seizoen. We hebben 27 jongen en 18 ouden dus 45 duiven nu en dat moet naar 12 doffers en 15 duivinnen . 27 stuks . Als ik dit zo opschrijf schrik je er van. Er zullen duiven uitgaan die best zouden kunnen blijven. Hok groter maken? Nee we blijven streng selecteren.
 
 
23 sept. Genieten
Zo dat is genieten met een grote G. Schitterend weer voor de laatste vlucht van 2017. We zien een heldere blauwe lucht en als je dan straks het mooie grijs van de duiven ziet die gaan vallen , ja dan is dat wel genieten. 
We hebben 20 jongen mee en ouden maar thuis gelaten. Die zijn niet los geweest deze week dus is niet eerlijk om ze mee te doen. 2 duiven moeten we in de punten draaien om 1e Generaal kampioen van PV De Koerier te worden . Kijken of dat gaat lukken. Als dat dan lukt is er natuurlijk extra glans op deze mooie zomerse dag.
We moeten er dus niet onderdoor gaan vandaag dat is het enige doel. Nu hebben we dat volgens mij nog nooit meegemaakt. Of het moet het 1e en 2e jaar zijn dat zou kunnen maar de laatste 8 jaar niet.
Je moet zoiets nooit schrijven want dan zul je zien dat het wel een keer gebeurt. Goed we gaan het zien.
Maar 1 vlucht waren we heel dichtbij om er onderdoor te gaan. Het was in 2016, 9 juli Chateauroux. het was regenachtig nee het regende enorm zelfs. Sta je urenlang in de regen te wachten op 1 duif.   Ja 1 duif hoefden we maar te klokken want we hadden er 10 mee. Ik lees nu dat het "Riddle'' was die ons redde. 15-437. Onze beste fond duivin 2017. 2e duif kampioen Fond  in de club. Toch stond deze duivin op lijst 2. Lijst 2 is een lijst met ''afvallers''. Waarom staat ze op die lijst zul je dan zeggen? Straks 3 jaar en er is nieuw bloed en bloed waar we veel vertrouwen in hebben. Maar ook omdat ze ons op Chateauroux gered heeft blijft ze. Is nu dus besloten en komt op lijst 1. Zo blijf je selecteren.
 
Vanavond kijken hoeveel duiven we hebben voor de selectie van 2018. Die selectie is een ''periode'' waar je enorm tegenop ziet. Dat is echt het minste van deze hobby. Met name duiven die 2,3 of 4 jaar prijzen hebben gevlogen en die het hebben gemaakt voor je. Het moet en kan niet anders. 
 
 
 
18'sept. Bezoek
Vandaag weer bezoek. Ze kwamen hun jongen bekijken. Ik had de jonge duivinnen  los en natuurlijk ons meissie. Ja dat die op je hoofd gaat zitten is niet zo bijzonder maar dat een jonge duif op hoofd van bezoeker gaat zitten wel. Ik weet dat ze bij mij niet wild zijn echter dit is wel bijzonder. Nee zegt mijn vrouw dan, die man was ook kaal. Lekker dit.
 
In club dit weekend weer een super uitslag . 1,4,5,6,7,8, 10'enz . Ach het is natour. Jongen willen nog vliegen en ook nog rond het huis dus doen ze het Goed Op zaterdag . Dit jaar zijn de jongen toch al super. Nog 1 vlucht volhouden en dan rust met goede zorg. Lijkt wel rusthuis dan.
 
Gisteren dus de 501 en de 500 goed gevlogen. Het broertje bij vd Linden de Vries was als jong ook middelmatig maar voelde goed dus mocht ie blijven. jaar later vloog die pannen van het dak. Bij de 501 en 500 geldt hetzelfde. Mooi is dat maar ook geeft dit geen garantie voor succes maar dat het erin zit heeft de 501 even laten zien.
 
 
17 sept. Bloemen
Volgens mij was het 2010 of 2011 dat ik bij club een voorstel indiende voor een bosje bloemen voor de winnaar per wedstrijd vlucht in het vliegseizoen. De rekenaars waren altijd trouw de klokken aan het uitlezen en was dat verzorgd werd de uitslag uitgedeeld. Doodse stilte dan want we wilden allemaal de uitslag lezen. Dat was wel koude bedoening hoor. Iedere week doen we ons best voor goede uitslag en dan A4''tje in je je handen en hier is het dan. Het voorstel werd snel aangenomen en tot op heden wordt het nog steeds verzorgd. Vanaf het begin wordt dit bosje bloemen al verzorgd door Henk ten Veen en vrouw. Iedere week , nu dus al 6 of 7 jaar, zorgen zij dat er bosje bloemen voor winnaar van de vlucht aanwezig is. Sjapoo!!. 
 
Gisteren werden wij 1e in vereniging en hebben dus een bos bloemen gewonnen. Met nog 1 vlucht te gaan zie ik deze bos als een heel bijzondere bos en ook de laatste dit seizoen. Ook gisteren weer volop aandacht van onze moeder. ''Gaan ze los, zijn ze al los en hoe heb je het gedaan '''etc etc. Ja dat blijft ze doen tot eind denk ik. Juist deze bos bloemen gaat met bijzonder gevoel naar onze moeder. 
 
Ja een 1e in club , een 1e in Rayon West en een 3e in Samenspel E van Afdeling Friesland. Daarnaast een hele mooie 24e plaats in de Afdeling Friesland. We zijn er weer blij mee hoor.
We stonden lang nummer 1 op de Blauwband maar wisten dat we met deze wind wel erg veel geluk moesten hebben voor een top 10 uitslag. Dit bleek ook want er zaten 2 duiven voor ons die 20 km noordelijker wonen en de rest allemaal uit het hoge Noorden. Wij staan met onze winnende duif mooi tussen alle toppers uit het Hoge Noorden.
Nu komt het mooie wat we ook super vinden. Onze winnende duif een duivin is er 1 uit onze ''66''  Kweek duif en de Homma Doffer uit de Maldini (inteelt). De trouwe lezers kennen dit kweekoppel nu wel maar voor nieuwe lezers even de stamboom. Veel Dijkstra en Timmerman aan doffer kant met onze ''66"" kweekduivin. Top kweekkoppel!
Een broertje van onze winnaar is de topduif van Comb VD linden/ De Vries uit Steenwijk. Kijk maar bij 28 juni waar wordt beschreven wat die duif heeft gepresteerd. Tot en met topuitslag in de Afdeling.
 
Bij ons was gisteren de 17-501 de winnaar:
 
 17-501
 Ja en ook broertje speelde gisteren goede 10e plaats in de club
16 spet 2017
 
17 sept 24e
 
 
 
15 Sept . Hok en Aantallen.
 
Op dit moment wordt er veel geschreven over dat aantal liefhebbers zo veel duiven mee doen. Met veel duiven bedoelen we rond de 80 of meer. Ja dat gebeurt en dat is onze sport. Een ieder kan zoveel duiven met de vlucht meedoen als dat hij of zij zelf willen. Er zijn daarvoor geen regels. Dus het is mogelijk en niet verboden. Is het eerlijk? Ja daar stel ik nu een vraag waar we met zijn allen enorm lang over kunnen praten. Ik wil graag 1 ding erover zeggen. Het kweken van goede duiven is een kunst. Een goede duif kweken is niet eenvoudig en zelfs uit 2 goede topduiven komen niet alleen maar toppers. De kans dat daar goeden uitkomen is wel iets groter ivm met een kweekkoppel waar de ouders nog geen platte prijs hebben gewonnen of kweekkoppels met een  stamboom die niets zegt. Begrijp me goed dat het niet uitgesloten is dat je uit een koppel waar stamboom niets zegt geen toppers uit kan kweken. Natuurlijk wel echter kans van slagen is minder als bij goede stambomen.
Wat bedoel ik hiermee te zeggen ? Hoe meer duiven je kweekt en daar ook mee vliegt hoe groter de kans dat daar 1 of meer toppers bij zitten. Dit is niet zo moeilijk dat weet iedereen.
 
Hier zit dan ook het ''oneerlijke '' in als je tegen die liefhebbers speelt. Je mag er vanuit gaan dat die ''grote'' liefhebbers ook redelijk goede duiven bezitten, tenminste dat hoop ik voor ze. En als die mensen dan veel duiven kweken en met veel duiven spelen maken die een grotere kans om een kopprijs te vliegen. Niet zo moeilijk. Hoe meer staatsloten je koopt hoe groter de kans op een prijs. Maar een ieder speelt zijn eigen spel en wil daarmee veel plezier beleven en zo goed mogelijk presteren dus ieder zijn eigen ding.
Over zo goed mogelijk presteren: Hier willen we in ieder geval wel meedoen met de kopprijzen. Er zijn er ook die gewoon lekker willen meedoen en dat kan natuurlijk ook . 
 
Als je bovenstaande leest zijn er in de uitslagen dus enorme verschillen met aantal duiven mee per liefhebber. 1 grote kunst is om dan een uitslag goed te lezen. Kijk daar eens naar. Als iemand 80 jonge duiven mee heeft zal hij 8 in de punten moeten draaien en ook nog beetje in de top. Lukt dat niet gedurende 1 seizoen dan zit daar veel kwantiteit maar beperkte kwaliteit. Ja zo kijken wij er naar. Het prijs% vinden we heel belangrijk. Ook deze week weer bezoek gehad en deze man gaf ook aan dat we zo goed presteerden met beperkt aantal duiven. 
 
Wij starten hier met 12 doffers en 13/14 duivinnen . Deze moeten het seizoen voor oude duiven gaan doen. Daarnaast starten we met 35 jongen en ook die moeten het dan gaan doen. Dit doen wij op een hok van 4.20 meter en 2 meter diepWij bewijzen dat je met een klein hok en met beperkt aantal duiven goed mee kan doen met de prijzen . Dit laten we nu al aantal jaren zien en eigenlijk gaat het ieder jaar beetje beter. ( muv 2015). Het voordeel hier in Steenwijk is dat we met die beperkte ruimte wel een heel  strenge selectie moeten doen. 
Dus ben je een startende of ''kleine'' liefhebber laat je dan niet afschrikken door de die grote aantallen . Het kan ook echt anders en dan kun je ook meedoen met de prijzen als je dat tenminste wilt.
 
Ps ik moet er wel bij vertellen dat we hier in Steenwijk geen kweekruimte nodig hebben omdat het kweekhok in Zwolle staat. De 4.20 mtr.hok is alleen voor vliegen.
 
 hokje
 
 
update; bad
 
Ja een bad vandaag voor alle duiven. Alles was ook los en dat is gaaf hoor wat een mooi gezicht zeg. Wat een drukte zeg. Er gaan er veel in bad dus dat betekent volgens kenners dat ze gezond zijn.
Mooiste was dat '' Meissie'' weer in bad ging. Ze is diep gegaan maar gaat het redden. Compliment naar Arts in Staphorst ze hebben het uiteindelijk toch voor elkaar gekregen en daar leek het in begin niet op. Ze heeft o.a buikvliesontsteking overwonnen , deze was ontstaan na legnood. 
Ook onze ouden die nu op jongen zitten lekker in bad. Deze geven ook veel poeder dus dat zit ook wel goed. Jongen komen ook mooi op en vandaag bijna alles geringd.
Jongen ook veel in bad , die zijn eigelijk hele seizoen al gezond. Geen ''oogjes'' of ander gedoe dus lekker t/m Morlinguert mee voor in ieder geval de ervaring. Ook met natour gaan ze tot nu toe mee want dat hebben we vorig jaar ook gedaan. Of het dat is of niet maar we hebben een super start gehad in 2017 en dat heeft zich ook doorgezet in het seizoen. 3 x Teletekst met Oud. Ook totaal geen verliezen muv ''de Pontoise''. Ervaring is alleen maar goed met de jongen en zeker deze afstanden van natour. Je moet er wel voldoende hebben natuurlijk.
Aantal jonge doffers (18)  is wel erg veel tot nu toe. ''Lekker spelen die jongen'' zei Nanne Wolff  ''ze zijn gezond en meeste goed in de veren''.  Ja het zijn ook postduiven en die willen wel vliegen hoor als ze fit zijn. Denk dat er maximaal 9 a 10 jonge doffers  mee kunnen naar weduwnaarshok. Selectie wordt dat en dat is toch moeilijk hoor.
Aantal jonge duivinnen (10) is wat beperkt. Wellicht dat die dan niet meer meegaan op natour en taartvluchten. 
 
ps Ik zei alles los maar dat is niet helemaal waar. We hebben 2 kweekdoffers uit Zwolle, en waren vliegers op dit hok, die durf ik niet los te laten en die worden dan even opgesloten op de bak.
De 67. Vader van onze 2 zusjes die Teletekst vlogen op Gennep. 1e en 7e op ruim 20.000 duiven en onze 09 doffer . De Fond kampioendoffer van 2011. Deze gaan na afzetten jongen weer naar Toon in Zwolle.
 
10 sept Vrij Hok
Alle duiven mogen even los met elkaar. Ze hebben het verdient. Gisteren moesten ze zich helemaal zelf helpen met binnenkomen. Het is naar tevredenheid gegaan dus ze mogen even genieten in de zon.
En natuurlijk bad .
10 sept vrij hok
 
9 sept Niet thuis
Je volgt het actuele lossings nieuws en hoopt dan dat ze naar zondag gaan. Om 13.20 gaven ze aan te wachten met nieuwe info tot 14.15. Een 15 minuten later (13.35) waren de duiven los.
Zo kan het dus ook.
We waren eerder wel weggegaan. Wat was ik blij dat we toch maar de klok en de antenne''s klaar hadden gezet want anders waren we niet op tijd weer thuis geweest.(omstandigheden)
Wij waren dus niet thuis toen de duiven moesten arriveren maar ze hebben zich zelf goed gered hoor.
In club een 2e, 6e, 7e enz uitslag dus keurig weer 3 duiven op tijd. Hadden er 28 mee.
De 502 , de rooie, en onze 1e op Morlinquert nu wederom nr 1. Onze 16-144 die ook zeker mag blijven scoorde een 2e plaats op het hok.
In West doen we ook lekker mee met goed prijs%( bijna 50%) . 10e plaats.
gennep 9 sept 2017 west
 
 
 

8 sept hobby.

met een hobby kun je mooi je zinnen verzetten. Bij ons is dat de duivensport. In deze tijden is het lekker in het hok en alleen maar met duiven bezig zijn en verder even helemaal niets. Je krijgt aandacht van je duifjes en speelt er wat mee. De jongen komen mooi op dus dat ziet er ook top uit. Al met al geeft deze hobby de ontspanning die goed doet. 

Er zijn er ook 28 mee op deze 2e natour. Bij Nanne waren de jongen gezond dus ze kunnen gewoon mee en hoop eigenlijk op 2 nachten mand. Er zullen er vast wel zijn die de drinkbak moeilijk of nog niet vinden. Ik weet het niet zeker hoor  maar laat ze maar ervaren.  Ook 3 oude duivinnen mee. 

7 sept. ..........
Vandaag van arts gehoord dat onze moeder die verschrikkelijke ziekte heeft en dat er niets meer aan te doen is. 5 weken geleden nog op zaterdag onze duiven binnenhalen. 1,2 ,3 enz in club worden en rayon ook super uitslag . Wat was ze blij en wat was ze toen nog goed. Maar wat gaat dit snel zeg. Vraagt ze vanmiddag of ik vanavond of morgenavond moet inkorven. Zo ziek ze is en toch geïnteresseerd blijven. 
 
 
 
4 sept DANK.
Het is ons gelukt. Als eerste wil ik 4 mensen bedanken die het mede mogelijk hebben gemaakt.
Wim Buwalda dank voor het inkorven van de jonge duiven tijdens onze vakantie.
Danny en Lute Bruinenberg voor het verzorgen van onze duiven tijdens diezelfde vakantie
en onze Moeder en Joop voor het binnenhalen van de duiven op vluchtdag. ( waren toen 1,2 en 3  enz in club).
Zonder bovenstaande mensen was het natuurlijk niet gelukt want je kan , om kampioen te worden, geen vlucht missen.
Allen enorm bedankt!
 
Zaterdagavond om 23.45 uur kreeg ik mail van DE ''concurrent '' liefhebber van eigen Club.'' Je hebt het gered. Gefeliciteerd.'' Stond in de mail.
Super Albert en bedankt man.  Je hebt gelijk gekregen:
 
We zijn 1e Generaal Kampioen Onaangewezen van Rayon West.
Tevens 1e Kampioen Jong Onaangewezen Rayon West (+/- 80 leden)
En 1e Kampioen Jong Onaangewezen Samenspel E (+/-180 leden)
 
Kampioen Generaal Rayon West 2017
 
 
In samenspel E Afdeling Friesland ook nummer 1 en dat is wel heel bijzonder. Boven ''grote'' liefhebbers zoals daar o.a zijn:

Gebr Homma, J&S Timmermans, Henri&Wilma vd Linden etc etc.
 
Kampioen Samenspel E 2017
 
 
Hou maar even op met ons zelf op de borst slaan maar we mogen wel blij zijn toch? Hier zijn we hele jaar voor aan het voeren en krabben.
 
Wat een  TOP seizoen is dit geweest zeg. Super blij mee. Top duiven denk ik.
 
OH Ja : Gisteren geschreven van onze 1e duif die zaterdag bleef zitten. is er iemand die terug is gegaan naar 11 aug 2016. ( In Nieuws)waar ik schreef :
dat dat gejammer over duiven die niet binnen willen komen van vlucht onzin is omdat we dat allemaal hebben. ''Dat zou ik nooit schrijven'' stond erin. Kijkt u zelf maar even hoe ik het schreef.
Deze man gaf dat via mail naar mij aan en dat ik nu wel schreef dat onze 1e duif bleef zitten. 
tata Ja ''beste'' man . Dit is nou net die uitzondering die de regel bevestigd en die maakt het nu juist zo sterk.  Waar houden sommige mensen zich mee bezig?
 
 
 
Update. 1e jonge duif bij ons.
Uiteindelijk kwam onze 502 als 1e op onze antenne en zorgt o.a voor kampioenschappen. Het is een rode. 
 
KweekDoffer bij Toon via Appie Dunnink / Anton Ruitenberg en duivin wederom kweker bij Toon via Anton Ruitenberg.
Duivin is uit Jonge HArry en Dochter Wondere Dirk.
 
502
 
 
3 Sept. Boos en Blij

kwam vandaag in de supermarkt mijn buren tegen. Ze lezen de krant en zeiden dat het goed ging met de duiven. Ja zei ik gaat super. "Maar je was gisteren wel boos of niet?" vroegen ze . Ja wat had ik de pest in. Wist hoelaat we moesten klokken en jawel komt er ook een duif aanvliegen. Deze duif "de 507"  had vorige week een 5e NPO Teletekst gewonnen en nu weer vroeg. Maar ze ging op nok van huis zitten en eerst doodstil kijken naar het vlieghok en mij. Beetje pikken en ABSOLUUT niet van plan naar beneden te komen. Ging ook nog op nok omdraaien en naar midden huis lopen. Nou je had mij moeten horen zeg . En dat hebben de buren dus wel gehoord. Ja we weten dat het kan gebeuren maar net nu komt het slecht uit. Het was de ''507'' en mooi op tijd. Het was geen teletekst geworden hoor maar wel top in rayon. Was het nu slecht dan? Nee zeker niet dat zien jullie zo wel met uitslagen en behaalde kampioenschappen. 
 
 
We hadden 30 duiven mee Op Morlinquert. 30 ja we zijn bijna geen duiven kwijtgeraakt en al helemaal geen doffers. Dit is ongekend hoor want die raak je wel eens kwijt doordat ze zo fel en enthousiast zijn. Dus 30 stuks en onze ''concurrenten'' in club allebei 10 stuks. We konden er ook geen 10 'selecteren hoor want het vertrouwen was zeker aanwezig voor een stuk of  23 jonge duiven. Dat lieten de vorige uitslagen van de jonge duiven ook wel zien. We moesten er dus ook 3 draaien en de andere 1. Het is gelukt en alle lof voor onze duiven.
 
We werden 2,4,5,7,9,enz  in de club. Hiermee zijn we 1e Kampioen Jong Onaangewezen in de club geworden.
We hebben ook de beste jonge duif van 2017 dus ook 1e Duif Kampioen Jong. 
In Stand Generaal Kampioenschap PV De koerier staan we ook 1e Kampioen Generaal Onaangewezen. Dit is van Oud en Jong bij elkaar.
Het echte Generaal gaat t/m Natour dus zullen nog even aan de bak moeten.
 
Uiteindelijk dus Kampioen Jonge Duiven bij PV De Koerier. Voor de 4e x bij PV De Koerier( 2010, 2014, 2016 en 2017).
 
Het is nu wel spannend hoe de kampioenschappen in groter verband uit gaan vallen. Nog even wachten op Compuclub.
 
Onderstaand stukje had Wim Buwalda in krant laten zetten en daar hadden de buren het dus over.
Het was de uitslag van de voorlaatste jonge duiven vlucht.   
 
kloppen
 
 
2 Sept. Natour

Bij ons in club zit natour in kampioenschap. Geloof dat wij daar uitzondering in zijn maar het zij zo. Wij zijn hier niet enthousiast over hoor.
Het is volgens mij een spel voor late jongen maar dat is al lang niet meer zo. Er zijn er die mooie uitslagen willen maken. Voor ieder wat wils zullen we maar zeggen.
We hebben 1 jong. ! oude doffer en 2 oude duivinnen in de mand gestopt. Was niet de bedoeling dus de ouden hebben na de laatste fondvlucht niet meer gevlogen.
Beetje bij huis maar dat is het dan ook.
De duivin 16-253 meegedaan omdat ze net niet voldoende heeft laten zien. Paar uitschieters en ''gewone prijsjes''. Ongetraind mee op 123 km . 
Nou ze scoorde een ruime voldoende en deed wat ze moest doen. Gewoon in de punten en ze hoog mogelijk. 
Ze is 5e in de club.
De vleugel is niet top maar toch doet ze het.
 
4 oude pennen en 2 ''rare'' broedpennen:
 
53 vleugel
 
 
1 sept 2017 ; Stamboom
 

We zouden nog de duif vermelden die de 8e NPO Teletekst 12.691 duiven haalde op 19 aug 2017
 
 
19 aug Quievrain jong
 
Het is een jong uit de Vliegers gekweekt. :
 
Doffer ''War" 14-750. Komt uit Kwekers bij Toon en die kwekers zijn gehaald bij ANTON Ruitenberg. 90% van onze kwekers zijn via Anton Ruitenberg gehaald dus u leest vaak Anton Ruitenberg. Deze man heeft gewoon kwaliteit op het hok.
Deze doffer heeft ook Wondere Dirk in stamboom en de helft Heremans. Zeer agressieve doffer die het vlieghok wel moet verlaten. Gaat niet naar kweekhok want we zitten daar echt vol!
Ja we hebben op dit hok maar 1.05 mtr voor vliegdoffers beschikbaar. Dit is 12 plekjes dus er wordt dus streng geselecteerd en denk ook dat dat de kracht is van het hok in Steenwijk.
Duivin is jaarling'' ST Helena''. Deze heeft dit jaar op Morlinquert ook Teletekst gevlogen. 9e op 7.246 duiven. Komt uit vliegduiven uit Steenwijk en hier zie je ook de 2e MidfondDuif kampioen Rayon West ,4e samenspel en 20e Afdeling Kampioen weer terug. 
De 17-529 is dus uit Teletekst ouder. 
 
Als er een liefhebber is voor de Vader van deze 17-529 de 14-750 ''War"dan hoor ik dat graag.
 
17-529
 
31 Aug Meissie.

Ons ''Meissie" was 1 week bij Farmarts en vandaag opgehaald. Nog broodmager maar er zit iets meer leven in. Bij thuiskomst pakte ze toch wat voer en ook mais. Dus ook grote zaden pakt ze nu. Ben benieuwd of ze beter wordt. 
PS Dit is onze tamme duif. Net een hond, loopt je achterna en voor de voeten en vliegt met je mee tijdens lopen. Wordt ook gebruikt als lokduif. 
Had nog nooit verkering gehad maar nu na 3 jaar toch jonge doffer gevonden. Gevolg was  o.a. legnood. 
 
 
30 Aug. Welke duiven speelden mooi weer.

Zaterdag jl speelden we dus een 5e NPO Teletekst , een 13e Npo en een 28e NPO op 11.597 duiven.
 
 
De nummer 1 was de 17-507. Naam moeten we nog verzinnen.
 
Deze komt uit kweekdoffer, bij Toon,  14-486 via Anton Ruitenberg en is een zoon van de Jonge Harry en uit dochter Wondere Dirk .
Jonge Harry is zoon van DE HARRY.
 

De kweekduivin, bij Toon,  is de 12-386 via Albert Timmerman. Was een laat jong die op kweek is gezet.
Dit late jong komt uit doffer 08-343 van Albert wat al meerdere goede nazaten heeft gegeven.
 
 
 
17-507
De 17-507 was al 2e op Heusden Zolder en 3e op Gorinchem in onze club. Pracht duif.
 
 
De nummer 13 op Niergnies van 11.597 duiven was de 17-493
 
Ook uit kweekdoffer bij Toon via Anton Ruitenberg uit Wondere dirk/Kleine Dirk en Blue Energie Koopman
En Kweekduivin, bij Toon via Anton, uit Abeele duiven met 781 en 581 in de stamboom 
 
17-493
 
En dan de 28e plek Op Niergnies in de Afdeling van 11.597 duiven is de 17-535.
 

een doffer uit 2 vliegduiven van 2017. 
 
Hier zie je in stambomen heel veel topduiven staan:
De 14-771 ''Hero" eigen kweek, de 08-343 Timmerman, de 05-030 Van de Pasch, onze 12-380 , 08-205 duivin , 12 367 ''Bolle'' 
en deze laatste is weer vader van de 2 Teletekst duiven op Gennep. 1e en 7e op ruim 21.00 duiven.
17-535
 
 
29 aug. Waar doen wij het voor?
Ja waar verzorg je je duiven het hele jaar nu voor? Natuurlijk omdat het je hobby is en je duiven je een mooie / fijne ontspanning geven. Het uiteindelijke doel is om zo goed mogelijk te presteren en als je dan nu weer de tussenstanden ziet dan zijn we wederom zo blij met onze duiven. ( Ik weet het het is nog niet klaar. En er komen is 1 maar er blijven is 2 dus we zullen zien )
Maar we zijn er wel trots op hoor:
 
 
Met de jongen een 5e plaats in hele Afdeling Friesland ( rond 900 leden) ( zie afbeelding)
In Samenspel E 1e Jong ( 180 leden)
In Rayon West 1e Jong
In Club 1e Jong
 
29 aug 17 tussenstand afdeling jong
 
Niet alleen jong scoort goed hoor . Kijk maar :
 
In Generaal Kort kampioenschap Samenspel E Afdeling Friesland 3e ( ook einduitslag)
In Generaal Lang Samenspel 10e
 
De rest komt als laatste vlucht is gevlogen want er kan nog van alles gebeuren. Tot nu toe dus heel blij met onze duivenploeg.
 
 
 
28aug mooie dag
onze trouwdag dus die is gevierd! Vanmorgen  duivinnen los maar dat was niks . In de Avond de jonge doffers . Was iets beter maar eigenlijk een onvoldoende. Moet het nu top zijn? We zien het graag echter de conditie krijgen ze deze week niet als ze het niet hebben. Dat had eerder gemoeten denk ik. Deze week bijhouden zullen we maar zeggen. 
Nog 2 te gaan vaN Niergnies. Zondagavond 1 terug die 4 vd 5 had gevlogen. Zegt helemaal niets maar toch. Deze is diep gegaan hoor. 
 
 
27 Aug. Teletekst en monsteruitslag.
Het is wel achteraf maar wat voelden onze duiven goed aan op donderdag , de dag van inkorven. Dit zegt niet alles dus hou dat dan ook maar voor mij want het kan dan nog alle kanten op.
Nou de meeste hadden een echte voldoende van mij. Ze laten ook een monsteruitslag zien. En ja hoor ook nu weer heel  kritisch kijken wat er beter kan en ook noemen. Alleen positieve zaken vermelden is makkelijk. Het is maar waar je de norm hebt liggen zullen we maar zeggen.
 
Eerst de Teletekst een 5e NPO Teletekst. Op 11.595 duiven .Niergnies is een 356 km vliegen ,rechte lijn, voor onze duiven:
 
NPO Teletekst 26 aug 2017 Niergnies
 
Dit is dit jaar de 5e Teletekst vermelding en is dus nu wel een super jaar voor ons geweest.
Naast de 5e hebben we ook nog :
 
13e, 28e, enz op 11.595 duiven
26 aug 2017 Niergnies Afdeling friesland
 
 
Dan de uitslag bij ons in de club is er 1 die we nog niet eerder hebben gespeeld. Wel paar keer 1,2 en 3 maar 
7 duiven bij 1e 8 en 10 bij de TOP 13 in de club is ongekend. Blij en trots natuurlijk.
 
26 aug Niergnies PV Koerier
 
En ja hier zien we dan ook iets wat we beter hadden willen zien. Het is dus toch geen makkelijke vlucht geweest. We hebbeneen prijs% van 47%. 
Willen graag minimaal 50% maar wat zit ik nu te janken zul je zeggen? Tja we kijken er wel naar.
Vanmorgen is er 1 terug gekeerd en we moeten er nu nog 3 van de 30 hebben.
 
In Rayon en Samenspel ook een topuitslag. Ik zeg ''ook'' omdat als je bij PV De koerier goed speelt je vaak in Rayon ook bij de Top staat. 
PV De Koerier staat niet voor niets vaak hoog in stand Kampioenschap Verenigingen Afdeling Friesland. Nu een 12e van de 57.
 
West 26 aug2017 Niergnies
 
Samenspel E 26 aug 2017 Niergnies
 
Later meer over de duiven die de topuitslag hebben gerealiseerd.
 
 
 
Wederom update, wederom Teletekst
Vandaag weer een NPO teletekst. Een 4e op ruim 11.000 duiven. En ook o.a. 13e en 28e. Onze jonge duiven hebben hun best gedaan.Later meer hoor eerst even van genieten. Ps moeten er nog 4'van de 30 hebben. 
 
 
 
Update Training.
3 jongen met een extra ring om mee naar Duiven voor trainingsvlucht. Extra ring betekent hier een op/aanmerking bij de duif. Ze komen veel te laat aan de andere kant hebben ze een leuke lange training gehad vandaag. Gaan ze mee naar Morlinquert? Eerst maar eens afwachten wat het vandaag gaat worden. Anton Ruitenberg zegt altijd dat als het stil weer is kan het zwaar worden. Nou volgens mij is het ''stil'' weer. We zullen zien.
 
26 aug ''Meissie"
Ons ''Meissie'' is bij dierenarts Arts in Staphorst. Het is onze makke/tamme duivin een duivin die reageert zoals een hond doet. Zo mak. Maar ze had voor ''t eerst in 3 jaar een doffertje gevonden en kreeg dus legnood. Dit ei is door Arts leeggezogen. Ze knapte iets op maar het werd uiteindelijk toch weer slechter. Heel slecht zelfs want het water liep er zo weer uit.
Nu zit ze een paar dagen bij Arts. Heeft in een nacht 2e ei gelegd maar water loopt er nog uit zeggen ze. Blijft dus hele weekend bij Arts zitten. Hoop natuurlijk dat ze op knapt. 
 
25 aug. 
Komt er deze week nog 1 jong terug die 6 aug was ingekorfd voor Heusden Zolder. Prachtig hoor nu 33 duiven van de 35 jonge duiven waar we mee gestart zijn op de vluchten.
Deze laatste, die niet echt mager was, en nog 2 anderen mogen morgen even op africhting Duiven.  
 
 
22 Aug Tussenstanden
Het zijn tussenstanden, we weten het, maar we staan er wel! En dat mag gezegd worden . Al eerder vermeld dat er komen 1 is en er blijven 2. Voor Jong nog 2 vluchten te gaan en kijken of onze duiven dat vol kunnen houden.
In Club , Rayon <80 leden, Samenspel  <180 leden nr 1 met Jonge duiven. In Afdeling Friesland <900 leden een 10e plaats. Gaaf hoor.
 
 
 
Jong Rayon Wst 22 aug
 
Jong Samenspel E 22 aug
 
Jong Afdeling Friesland 22 8
 
 
 
21 Aug . 2 X TELETEKST.
We staan erop. Op SBS 6 pagina 861 staan Gebr.Kruisweg en ook Quinn Kruisweg (Toon) vermeld op Teletekst. Het is toch bijzonder in 1 weekend allebei een NPO vermelding op Teletekst.
Hoe mooi is dit. Iedere dag je duiven verzorgen en van genieten en dan geven je duiven dit terug.
ps. Quinn Kruisweg is de naam omdat we van NPO niet onder Gebr.Kruisweg en  ook niet onder Toon Kruisweg mochten vliegen.
 
NPO Jong Nanteuil 19 Aug Zwolle
 
NPO Jong Quievrain 19 aug 2017 Steenwijk
 
Update 20 aug: 23 
In District hadden we 23 van de 29 in de prijzen. In 39 min 80% weer in het hok. Ach het is wel mooi.
Later meer over de duiven in de top 3. Het is niet 1 lijn die goed scoort maar meerdere en dat is super echter ook weer ingewikkeld voor de selectie.
We hebben er nog 32 van de 35 waar we mee begonnen. 1 duif nu 2 weken thuis en kan weer mee, krijgt ook weer praatjes. Een ander zat niet lekker dus thuis gebleven. 
Of er 32 mee gaan moeten we nog even zien. 
 
district
 
20 aug Weer succes
Ja het gaat hier voorspoedig. Gisteren een sportdag die gewoon zooooo super was. Heb ik er zelf iets op gedronken ? Nee , heel weinig, want ik moest nog met de auto op pad dus ben er ook heel nuchter onder gebleven. Of Toon dat is gebleven weet ik nog niet. En ja hoor zo kritisch als we zijn hebben we ook wat minpuntjes gevonden en dat is niet arrogant bedoelt hoor. U zult denken tjonge tjonge wat zeurt ie nou, het gaat toch goed? Natuurlijk we genieten er ook van  zeker wel maar het kan altijd beter. 
Wat is er gebeurt gisteren:
Als 1e is mijn zoon Clint na 9 jaar Olde Veste gaan voetballen in Zwolle bij WVF. Gisteren 1e wedstrijd tegen Be Quick uit Zwolle en werd gespeeld in Oosterwolde. Hij scoorde bij zijn debuut de 2e en 3e goal en wonnen zo met 3-1. Gaaf hoor. Wilde dit toch even schrijven want ben daar gewoon wel trots op. Deze wedstrijd was na ons succes:
 
In Steenwijk wederom een Teletekst vermelding. Weer een Echte.
8e op 12.691 duiven.
 
19 aug Quievrain jong
 
Bijzonder blij mee. Als je kijkt naar de Top 40 van deze uitslag zie je maar 6 van de 40 duiven die onder in Afdeling zitten.
Dit betekent dus 34 duiven die meer dan 25 km hoger zitten in Afdeling. Dit betekent dus dat die iets meer voordeel hadden van deze wind.
Hebben we dus weer met de toppers uit het Noorden mee kunnen doen. Lekker gevoel.
 
In de club de volgende uitslag met 62% prijs. Een prijs% wat ook nog op 50% staat bij 1op4 gerekend.
En alles thuis in 2 uur tijd.  Laatste 2 kwamen om 15 .25 uur.
 
19aug jong quie koerier
 
In rayon begonnen we ook met 2e plaats :
west 19 aug 17
 
En hier zit dan een kritische opmerking dat we de 2e en 3e iets sneller hadden willen klokken.
Er zitten nogal wat minuten tussen 1 en 2e maar weet ook dat als je een snelle wil hebben die weer ver vooruit moet zitten en dat is nu weer bevestigd.
 
Mooi en uiteindelijk in Afdeling een 8e plaats op 12.691 duiven!
 
 
En dan ook nog aan het eind van de middag een groot succes bij Toon Kruisweg in Zwolle. Ze vliegen daar een 1e In Afdeling 8 Noord.
1e duif van 3034 duiven. Is ook een Teletekst vlucht dus die is ook weer binnen. 
 
19 aug nanteuil zwolle kruisweg
 
 
Ja ook hier wel een kritisch puntje , zo zijn we, het prijs% . Ik zelf was daar nog even in de club en daar hadden meer liefhebbers een laag prijs%.
 
Ik stop er nu even mee en ben mij bewust dat als het goed gaat je makkelijker schrijft en meer hebt te schrijven maar goed daar ben ik niet enige in.
Het gaat gewoon heel erg goed met hele fijne duiven en dat is wel genieten hoor. 
 
 
Nog even over melden. Wat een Afdeling hebben wij waar gewoon iedereen op blauwband meld. Besef dat dit top is want dat is niet overal zo.
Maar ik heb het al vaker gezegd in dit stuk we zijn kritisch.
We zien wekelijks 2 liefhebbers in Donkerbroek die er een wedstrijdje van maken wie het laatst meldt. Knap hoor. Gisteren na 1 uur melden. Complimenten.
Eerst genieten van de duiven? Het zal wel als je met zijn drieen aanwezig bent dan moet het toch lukken na 20 minuten?
Daar komt bij dat ze wel kijken naar Blauwband , hoelaat zit de eerste en dan moeten wij zo laat zitten . 
Let op Donkerbroek als iedere hetzefde doet en na ongevver 60 minuten meld dan hebben jullie geen info he? 
Dus doe gewoon mee zoals iedereen doet in de Afdeling. Mooi toch?
Zit hier wat frustratie? Nou of je 4e of 8e wordt ach dat maakt niet zoveel uit maar als je 7,8 9e bent en na 60 minuten !!! melden er nog 2 en je kukelt uit top 10 nou dat is wel zuur hoor.
Denk daar maar eens aan in Donkerbroek.
 
 
Update 19 aug
Om 15.30 alles thuis en zou er een teletekst in zitten vandaag? We staan nu 8e in Afdeling Friesland maar moeten altijd de officilele uitslag afwachten.
In ieder geval weer trots op onze duiven. nu naar oosterwolde Overijssel voor 1e wedstrijd van Clint.
 
 
 
19 aug. Zaterdag
Het is zaterdag en sprake van een bui. 
weer1
 
Quievrain ligt iets onder het vierkantje in scherm. Na 12.00 uur droog? We gaan het zien.
 
Wim Buwalda heeft wederom een stukje naar de krant gestuurd en het staat er mooi in. 
Een 1, 2 en een 3e plaats in 1 vlucht maak je niet zo vaak mee. Dit is de 2e in laatste 3 weken:
18 aug krant 17
 
 
Gelukkig is ons ''meissie '' weer aan het herstellen. Begint nu ook zelf iets te eten. 
 
18 Aug Fraude
Op site van AS en Theunis lees ik dat er een fraude geval is geconstateerd en dat betreffende ook bekend heeft. Ik lees dit dus neem voor kennisgeving aan. Het is toch echt niet te geloven wat dit soort mensen bezielt. Dit soort mensen valt in catagorie criminelen en moeten ook zo worden behandelt. 
Als je ziet wat die heeft ''gewonnen '' dit jaar en hoort dat ie ook Hokkampioen was in 2016 dan heb ik er geen woorden voor:
 
Ik noem hem omdat dit zo een bedrog is dat het gewoon genoemd mag worden. Hij heeft talloze mensen gedupeerd en bedrogen.
1 met zijn uitslagen
2. met verkopen
3. met mooi weer spelen
 
Anderen hebben bv 2e gespeeld waar deze persoon net voor zat maar als je dan weet hoe hij dat heeft gedaan. Niet normaal
 
fraude 1
 
 
Fraude
 
Niet om het 1 of ander maar zo zie je maar weer dat ook in deze sport controle noodzakelijk is. Ik bedoel hiermee ook sociale controle bij bv werkzaamheden die belangrijk zijn in club.
Deze moet je altijd met minimaal 2 personen doen en dan niet 2 familieleden natuurlijk.
Moet je voorstellen deze man neemt allerlei prijzen en felicitaties in ontvangst omdat hij zg 1e is of was. Dan ook nog daardoor duiven verkopen. Dan heb je een plaat voor je hoofd zeg.
 
 
17 aug Farmarts
Bij Farmarts in Staphorst geweest met ''Meissie'' . Arts constateerde legnood. Een ei was te groot en kon er niet uit. Dit is duivin van 2014 die nog nooit ei had gelegd. Had geen interesse voor doffer alleen maar voor mij. Nu dan toch tegen een jonge doffer aangelopen en verliefd geworden. Gevolg nu dus legnood. Arts heeft ei uitgezogen en toen schaal gebroken. Paar injecties en een anti biotica pil voor paar dagen. hoop dat ze er bovenop komt. Nu ook dagelijks vloeibaar voedsel geven tot ze weer eet en drinkt. Net gekeken en de eischaal komt er nu uit. 
 
Update , Nanne Wolff is op vakantie. Ja dat kan natuurlijk.
Waar gaan we dan heen? Ze wordt niet echt beter moet ik zeggen. Eigenlijk ook wel iets anders aan ons hoofd wat veel belangrijker is.
 
16 aug . Jonge duiven status en ''Meissie''
We hebben bij de jongen nu 4 vluchten gehad. We hebben nog 32 jonge duiven al hoewel ik er vanmorgen even snel 31 telde. Er zit er nog 1 die aan het herstellen is en verwacht dat ie aankomend weekend niet mee kan.  Ja het zou wel kunnen maar denk dat het niet eerlijk is. 
Er zijn nog 3 vluchten te gaan en ze doen het heel erg goed tot nu toe. Van de 4 vluchten in onze club hebben ze 2 keer een  1,2 en 3 gevlogen. 2 keer het podium met ook goede prijzen in groter verband. Dit uit zich ook in totaalstanden / kampioenschappen . Let wel het is tussenstand maar sta wel graag zo goed mogelijk en als dat zo is genieten we ervan want dit is er al:
 
In de Club PV De koerier staan we 1
In Rayon West (68leden bij start) staan we     1
In Samenspel E (180)staan we                 2
In Afdeling Friesland (900)staan we      19
 
jong rayon west tussenstand 15 aug 17
 
 
jong samenspel e 15 aug 17 jong tussenstand
 
jong afdeling 15 aug 17
 
Aan de top komen is 1 maar aan de top blijven is 2. We doen ons best.
 
Wel een domper vandaag want ons MEISSIE, zo een makke duivin, is ziek. Het is net een hond als ze fit is maar nu zit ze in een hoekje in hokje. 
 
15 aug Status tussenstanden en einduitslagen
 
Het seizoen is nog niet over maar wil toch even wat standen gaan vermelden. Er kan nog van alles gebeuren natuurlijk want we hebben bij Jonge duiven nog 3 belangrijke vluchten en ook wat langere vluchten met waarschijnlijk minder duiven en wellicht minder liefhebbers. Er zijn b.v. liefhebbers die stoppen en gaan op natour om duiven te sparen. Met minder liefhebbers en minder duiven kun je meer punten winnen of verliezen i.v.m.  de eerste vluchten waar iedereen mee doet en er volop duiven zijn. We zullen het gaan zien.
 
 • Generaal Kort kampioenschap is afgelopen weekend uitgespeeld voor Samenspel E in Afdeling Friesland. Dit spel gaat over 16 vluchten met oud en jonge duiven.
Het zijn bijna 200 leden in een sterk Samenspel met ''grote '' namen.
Hierin spelen wij een 5e plaats waar we super trots op zijn. Compliment aan onze duiven. In deze stand verandert dus niets meer.
 
eindstand Generaal kort Samenspel E 15 aug 2017
 
 
In rayon West ( 90 leden)  , in Samenspel E en in Afdeling Friesland ( 900 leden) speelt onze ''Street'' 2015/51267447 het voor elkaar om
resp, 2e, 4e en 20e plaats Duif kampioenschap Midfond te behalen. Ze had iedere vlucht prijs. In de Afdeling deden er eerste vlucht 20.566! duiven mee. Dit zijn nog eens aantallen!
Met zo een duif kunnen we ook verder in 2018. Deze duivin heeft nu een goede / mooie doffer gekregen zodat ze lekker een paar jongen kan/mag groot brengen.
Dit heeft ze wel verdiend:
 
 de 47 midfond duif 2017 Rayon West
 
 
Midfond Duif kampioenschap Samenspel E 2017
 
afdeling Midfond duif 2017 Kampioenschap
 
 
 
Update; Super uitslag maar ..
Een 2 weken geleden stond onderstaand stukje in de krant. Iedere week stuurt Wim de resultaten van onze club naar de Steenwijker krant en zo ook 2 weken geleden:
Buwalda
 
wij waren op vakantie maar onze buurvrouw had het bewaard voor ons. Vandaag hebben wij wederom een 1e, 2e, 3e in de club en zijn daar weer trots op. Ook in groter verband een uitslag waar we blij mee zijn en in Afdeling staat de eerste duif op een 36e plaats van de bijna 15.000 duiven. Mooi ja mooi maar oh , ja ik zeg het nu wel een keer, wat verspeelde mijn 1e duif bij hok een tijd. Deze kwam uiteindelijk, toen 3e duif bij het hok kwamen op antenne landde, ook naar beneden op antenne. De 2e duif werd 1e in klok. Natuurlijk alles was goed maar dit had dus nog beter gekund. Ik heb het niet over extra rondje of ere rondje nee deze duivin ging op helft van een dak zitten (2x) waarbij je bijna denkt die is niet van mij want dat doen ze nooit. Goed het hoort erbij en het gebeurd bij iedereen dus genieten van deze uitslag want het kan zo weer anders zijn in de duivensport.
 
De duif die nu 1e werd (531)  is een Kind van onze ''Hero'' (14-771). Hero die zowel kan sprinten maar ook een 1e op Fondvlucht was . Hero is kleinkind van het 600 koppel en dat is bekend koppel bij ons. En moeder van Hero is onze 12-380 die nu op kweekhok zit. 
Moeder van 531 zit ook weer 600 koppel in. Hero heeft het laten zien en is volgend jaar 4 jaar. Gaan we hier nog mee vliegen of kweekhok ? Vliegen denk ik niet en kweekhok zit eigenlijk vol.
Moeilijk dit.
 
 531
De uitslagen tot nu toe:
 13 aug Heusden Club
 
 
 
 13 aug Heusden Rayon
 
 
 
13 aug Los?
Lees ik bij iemand dat de duiven gisteren toch best los hadden gekund. Tja in duivenland krijg je het dan echt niet voor elkaar om het misschien ook maar 1 keer het met zijn allen eens te zijn. Stoere praat is dat natuurlijk maar laten we wel zijn het was gisteren toch geen duivenweer? Ik ben zelf ook even op pad geweest en het was echt slecht. 
Zullen wel veel betere duiven zijn dan denk ik.
 
 
11 aug. Voer in manden
Na 3 weken niet ingekorfd te hebben vanavond ingekorfd voor Heusden-Zolder. Hier 30 jongen mee en 2 thuis want die zijn te mager om weer mee te kunnen. Deze kwamen dinsdag jl terug en maar even op kracht laten komen. 
Wij korven bij onze club ook duiven in van Jubbega en ik geloof Nieuwehorne. Wat mij opvalt is dat er regelmatig voer in bepaalde manden ligt van beide clubs. Volgens mij komt dit door de duiven thuis  te voeren tot inkorven. Ik begrijp dat echt niet en vergelijk dat zelf dan met eens lekker onbeperkt gaan wokken bv. Dat vind ik dan zo lekker en altijd eet ik veel teveel en met name het toetje kan ik niet laten staan. Dan rijden we naar huis terug en natuurlijk komen er dan een aantal drempels die we moeten overwinnen. Nou ik kan je vertellen dat ik dan best wat last heb van het eten en ik weet zeker die duiven die met volle krop worden ingeladen ook. Veel bochten en drempels en  uiteindelijk komt het naar buiten. Vanavond zagen we gewoon duiven kokhalsen en voer overgeven. Mensen doe dat De duiven toch niet aan. Ps er waren ook manden die mooi schoon waren.
 
9 aug triest
Hier een crematie van een hele goede vriend van Pa en Ma. In Amsterdam werd deze plechtigheid gehouden. Vanmorgen 1 jonge duif van Gorinchem thuis en vanavond bij thuiskomst in donker nog 1 dus nog 2 weg van afgelopen weekend. Morgen weer meer aandacht voor onze duiven. 
In Amsterdam veel duiven gezieN en wij zeggen wel eens dat de poten mooi rood moeten zijn wat dan o.a. moet duiden op vorm. Nou al deze duiven hadden vuur rode poten. Hebben deze dan allemaal,vorm?
 
8 aug Uitgesteld
We kwamen zaterdagavond thuis van onze vakantie. We hoorden zaterdag onderweg natuurlijk wel dat de vlucht was uitgesteld. Kun je je voorstellen dat we dat helemaal niet erg vonden? Super gedaan en compliment voor LC want zo konden we mooi de duiven zien thuiskomen.
De duiven werden de laatste week verzorgd door de buurman met zoon en dat hebben ze perfect gedaan hoor. Het is voor hun onbekend terrein maar ook gezien de resultaten mogen ze het vaker doen en wellicht zijn het nieuwe liefhebbers. Van te voren even met ze e.e.a. doorgenomen en het ze zo makkelijk mogelijk gemaakt. Alles was goed gegaan alleen er kwam 2 dagen een vreemde duif kijken. Ja dat is lastig met trainingen en zo maar ook dat hebben ze perfect opgelost als ik hun verhaal zo hoor. Complimenten naar mijn buren. 
 
Collega liefhebber Wim zoals al gezegd heeft onze duiven gepakt en ingekorfd. Laatste keer heeft ie ook duiven gezet voor potje in club en aangetekend gezet op inkorflijst. Nou ik heb zelf nog geen aangetekende gedraaid in 2 vluchten en Wim heeft zowel een aangetekende in de prijzen en had zo waar ook nog de Pot van de club met onze duif. Je moet het maar zien. Klasse Wim.
 
Dan waren de uitslagen tijdens onze afwezigheid ook heel erg goed en denk er zelfs aan om langer weg te gaan want dit gaat wel erg lekker zo. De laaste 2 vluchten beginnen we met een keer  1e en een keer 2e in de club. Daarnaast is het prijs% acceptabel en waren er geen verliezen voor 6 aug vlucht .
 
Genoeg tekst even wat resultaten op papier en let dan aub ook even op broertje Toon ( vliegt onder Quinn Kruisweg) in Zwolle.
 
Opvallend 29 juli spelen we in Steenwijk 1,2,3 in Club en Speelt Toon 1,2 in Club te Zwolle ( www.pvdevriendenpost.nl )
Weekend 6 aug spelen we in Steenwijk een 2e in club en speelt Toon ook een 2e in Club. Dit is toeval hoor ;)
 
 Gorinchem met 50% prijs. Alles thuis.
 
 
Gorinchem 29 juli
 
 
29 juli Toon 2017
 
Heusden Zolder 44% prijs en nog 4 zijn niet thuis. 
 
6 aug Gebr Heusden Zolder
 
Toon in eigen club een 2e en in grrot verband een 3e duif op 3212 duiven. een mooi resultaat. Je ziet hier 
een prijs% van 40% en dat wordt steeds beter.
 
Toon 6 aug 2017 Chimay
 
 
Laatste vlucht kwamen er dag na vlucht nog 2 thuis op hok Steenwijk. Deze 2 zaten onder de luis en 1 daarvan was diep gegaan. Of ze al luis hadden kan ik niet zeggen want we waren niet thuis. In hok gelijk steekproef en anderen gecontroleerd en gelukkig geen luis. De late 2 maar even druppelen.
 
6 aug Thuis
We zijn weer thuis. Ruim week weg en alles verzorgd door buren en Wim heeft dit weekend weer ingekorfd. Nogmaals enorm bedankt voor zover. Alles zag er mooi uit en de verzorging duiven door buren was zonder problemen geweest. Knap hoor want het is voor liefhebber een bekend ritueel maar voor een "leek" heel iets anders hoor die verzorging. Respect daarvoor!
 
 
2 aug Hulp
Afgelopen een weekend weg vanaf vrijdagmorgen. Collega liefhebber Wim heeft duiven ingekorfd en alles gereed gezet voor binnenkomen duiven.
Onze moeder met kennis heeft duiven zaterdag opgewacht. Dit alles is zo goed gegaan dat we 1,2,3 in de club zijn en goede notering in region en samenspel. Zowel Wim alsook Ma en Joop super bedankt.
Dan ook een 1 en 2 door Broertje Toon in Zwolle , De Vriendenpost, maakt weekend wel erg goed. In rayon ook goed .
 
 
 
27 juli jong terug
Komt er vanmiddag nog 1 terug van Gennep. Mager hoor. Die gaat niet mee natuurlijk naar Weert.
We blijven wel met 2 weg want er is er deze week 1 van het hok vertrokken. 
Zaterdag slecht weer en veel wind . We zullen zien
 
26 juli ref
L.J. Dekker had zijn 1e jong met duif van ons via bon. Deze duif is 7e in rayon west van 1881 duiven en een 2 e in zijn club.
Altijd mooi om te horen! Is nog maar het begin en kan ook geluk zijn dat weten we allemaal maar het staat op de lijst.
Toon Kruisweg speelde een mooie 2e plaats in zijn club. Ga zo door.
 
Dan veel dank aan Joop Klooster en vooral Rinie want de antenne is weer gemaakt. Super blij mee want er was toch wel enige stress.
Je zal de duiven maar niet kunnen constateren Als ze aankomen.
 
Zaterdag een harde wind op de staart ? Dat hebben we liever niet natuurlijk maar altijd nog beter dan die harde zuid oosten wind van toen !!
Veel duiven waaien dan door dus zullen terug moeten en uiteindelijk is dat ook weer goed voor ervaring. Eigenlijk dus niets mis mee wat een gezever zeg. 
 
 
24 juli Controle
Alle aandacht nu naar jonkies. Zijn wel jonkies maar sommige jonge doffers lijken wel volwassen. Vanavond Controle dmv keeluitstrijkje en een mestonderzoek gedaan.
Ze waren geel vrij dus dat is onder controle. Mest even afwachten.
 
Van de 21 ''oude'' duiven zittener 15 op 50% prijs en 18 duiven op meer dan 50% prijs. Dit klopt natuurlijk ook wel als je gemiddeld boven de 50% zit te draaien. Nu moet er dus geselecteerd gaan worden en daar wachten we mee totdat jonge duivenvluchten zijn afgelopen. Wordt moeilijk heel moeilijk. 
 
 
 
update 23 juli . 
Van de Chateauroux vlucht 736 KM !! alles thuis . We hadden dus 18 mee en 17 op zaterdag thuis en vanmorgen kwam als laatste doffer 45 thuis. Ja dus alles thuis en nu hebben we aan eind seizoen ( excl Natour) 12 duivinnen en 9 doffers dus 21 ''ouden'' in vlieghok zitten. Dat is veel en dat wordt een uitdaging. 
Alleen op rampvlucht Pontoise 5 duiven niet thuis gekomen rest ALLE vluchten duiven thuis. Keurig zal ik maar zeggen.
 
In club beginnen we met een 6e, 8e, 9e in club en 8 van de 18 in de prijzen. Dat is hoog want het zijn niet allemaal geselecteerde duiven voor vnl Fond hoor.
Onze duiven vliegen Vitesse, Midfond en ook Fond . 
 
Van Gennep 1e jonge duivenvlucht van de 35 duiven nu 33 terug. 
Met uitslag een gevoel als dat je hebt bij een gelijkspel bij voetbal. De voorbereiding was niet zoals ik wil maar soms is het niet anders dan moet het zoals het gaat.
VAn de 35 jongen een 15 in de prijzen en dat vind ik te laag . Wij willen minimaal 50% . Met 33 thuis mogen we echter niet klagen als ik lees hoe het deze vlucht is gegaan met de jongen bij anderen. We beginnen met een 12e, 13, 24, 41e. \er waren 414 duiven ingekorfd.  Volgende week maar eens weer zien.
 
23 juli Herstel
Vanaf 28 juni tot 20 juli nieuws verloren. Ik probeer nog wel even het belangrijkste / leukste te vermelden
 
Als 1e natuurlijk De Teletekst prestatie Midfond Morlinquert op 15 juli. Heerlijk
teletekst 15 juli 2017 def
 
 
Met deze prestatie Midfondkampioenschap OA in onze club PV De koerier te Steenwijk. Die staat ook weer dit seizoen.
 
Ook in deze periode een bezoek gebracht aan Adrie en MAry Kors te Steenwijkerwold. Adrie is een grootmeester en gezellig en interessant gesproken met ook Mary.
Bedankt voor de koffie en omdat ik mocht terugkomen gaan we dat ook zeker doen. 
 
Geweldige resultaten van Comb Deinema Kruisweg te Zwolle
 
bourges 8 juli 17
 
De 14-934 ook week eerder een topprestatie . Ouders duiven van Kweekhok Zwolle Toon Kruisweg
 
Nanteuil 15 juli 2017
 
nanteuil 15 juli no
 
15 juli . Africhting jonge duiven . Alle 35 duiven thuis en uitslag ziet er goed uit. 30 in prijs in district 3.
 
jong 15 juli 2017 district
 

22 juli. Chateauroux en Gennep.
 
Had graag nog iets eerder gezeten met beide vluchten maar gezien de voorbereiding deze week zijn we toch tevreden.
Heel positief is aantal duiven retour op hok. Van bijna 750 km vlucht Chateauroux zijn er nu 17 van 18 terug . 
VAn de 35 jongen zijn er nu vanavond nog 2 onderweg de 488 en de 526. De 488 zat in Ureterp en deze zouden ze na drinken en beetje eten loslaten.
 
De 499 zat in Zwagerbosch bij dhr Visser en deze heeft hem ook losgelaten rond 18.00 uur en was vanavond thuis. Super en bedankt voor verzorgingHr. Visser.
 
Uitslagen volgen later . Wellicht ook wat referenties want er zijn een paar jongen uitgezet via bonnen. We horen graag als dat goed is gegaan.
 
 
 
21 Juli. Trouwdag

Feestdag. Zoon Clint gaat vandaag trouwen met Juliet. Wordt een mooie dag met mooi weer.
 
 
 
De nieuws rubriek is hersteld met dank aan Richard. Nogmaals enorm bedankt man. 
Het enige wat er mist is actueel nieuws vanaf 28 juni tot 20 juli maar dat is niet zo belangrijk want dat gaan we binnenkort wel weer samenvatten.
 
 
Update 28 juni
Deze week nog geen normale training gezien. Eens kijken wat dat gaat worden morgen. Het weer ziet er komende zaterdag wel erg slecht uit.
 
 
All before You
Onze duivin '' All Before You''  laat toch wel regelmatig zien dat ze een topduif is.
Afgelopen weekend weer onze 1e duif en een 22e plaats in de Afdeling op een FondVlucht
Inmiddels in club PV De Koerier:
3 x 1e plaats
2 x 2e 
1 x 3e 
1 x 6e 
 
Ze was in groter verband:
1e Deventer 1357d  = ook 1e 5.154duiven
2e Gennep   124 km 1943d. = 7e 21.289d
9e Gennep   124 km 1570d
3e Sens         551km 551d
7e Mantes La Jolie 523km 435d
24e Chimay 329 d 819d
 
Ja hier moet je dus zuinig op zijn. 
 
28 juni Resultaten en referentie
Ik zou nog even terugkomen op prestaties van onze duiven afgelopen weekend. 
Bij ons in de club op de Super Vitesse een 6e en 7e plaats. Op de Fond beginnen we met een 3e en een 8e plaats. Zo doe je lekker mee laten we maar zeggen. Wat dat betekent voor uitslag in Rayon en Afdeling is ook goed en dat geeft mooie prestaties in groot verband:
In Afdeling op de Fond met 4166 duiven scoort de 237 of  '' All Before You''  zoals ze heet een 22e plaats. Super goed.
De 144 ''Control" ook bij top 100 van Afdeling friesland
mantes afdeling
 
In Afdeling op Vitesse starten we op 7607 duiven met een 30e plaatsen kort daarop een 32e plaats. Dit zijn topnoteringen en zijn we weer blij mee.
 
vuren afdeling
 
Referentie:
Dan laat onze bonduif bij Comb. VandeLinden-DeVries wederom een pracht prestatie zien. Man wat is deze duif toch opvallend goed:
De 2015 -1273369. Een 2e plaats in de Afdeling Friesland:
 
bonduif
 
Wat heeft deze duif nu al laten zien:
 
 
26 juni. Afgelast
Africhting jong met aantal leden  vanuit Zwolle was afgelast ivm beperkte deelname en Oosten wind morgen. Vanavond zelf maar even de jonkies gepakt en afslag Ommen gelost. Net na mijn aankomst kwamen zij ook op het hok met 3 nakomers. Was er een mooie avond voor zeg.
 
25 juni Gaat t dan toch ?
Dit weekend wederom een dubbelvlucht waar we tevreden mee mogen zijn. Zal ik t dan toch een beetje onder de knie krijgen die 2 vluchten in weekend? Ik bedoel dan een sprint en een fond hoor want dat is toch weer iets anders als fond en midfond want dat zit dichter bij elkaar.
Op de fond wederom de 237 "All Before You "bij ons met mooie prestatie ( later meer) en ook bonduif weer bij collegaliefhebber Comb. VandelindenDeVries met een 2e in de Afdeling zoals het nu staat dus onder voorbehoud. Deze duif blijft presteren en is met recht een topduif.!!
Resultaten later als ze definitief zijn.
 
24 juni Wachten 2
Inderdaad zoals voorspeld gaan we kijken of de duiven zondag thuis gaan komen. We wachten af. Tijd voor andere tijdsbesteding op zaterdag.
Deze week hebben we hier op vliegbasis Steenwijk 2 " oudere vliegdoffers'' uit kweekhok bij Toon uit Zwolle gehaald. Op Vlieghok Steenwijk hadden we 2 duivinnen die geen vriendje meer hadden en wilden toch iets gaan proberen met nieuwe partners. De vader van de 2 zusjes '' All before You'' en ''Regret'' de 36 en 37 is dus weer even op zijn vlieghok. Man man wat een doffer. Het lijkt wel een pitbull wat een blik in die ogen. Het is een vervelende doffer in het hok en zeker naar andere doffers. Daarom hebben we hem en de oude 09  afgezonderd zitten. 
Als er even ruimte was de 2 duivinnen bij deze 2 doffers gelaten en ze vonden elkaar wel leuk. Nu maar eens zien of deze motivatie iets brengt. 
De 09 is de vader van onze '' Go Down" 248 die zo enorm goed begon met de vluchten en nu wegens spierprobleem is uitgeschakeld. Is ook zo een druktemaker. 
 
Go Down al 3 x niet gevlogen en nog in de top bij de Club:
48
 
23 juni Wachten
Het ziet er naar uit dat we een weekend krijgen met veel wachten. Natuurlijk opmde duiven maar ik doel natuurlijk op de lossing. De voorspellingen zijn echt slecht en er zit ook geen verbetering in. Wellicht kan de wind er iets aan doen. Afwachten is hetgeen we moeten doen.
Zou het een zaterdag zonder aankomst duiven worden?
Omdat voorspelling slecht was zijn er 10 naar Lorris een 600 km. Dan zijn er nog 11 over waarvan er 9 of 10 mee kunnen op super Vitesse Heusden Zolder. 
Van Pontoise is er vanaf een week na die vlucht geen veer mee terug gekomen. In totaal 5 jaarlingen zijn we daarvan kwijt. 
 
 
20 juni Aantal duiven in mand en in auto.
Hoop toch echt dat ze aan de duiven gaan denken echter zie totaal nog geen bericht van onze afdeling. De keren dat we hebben ingeladen na de beruchte Pontoise is tot nu toe een ongeorganiseerde puinhoop geweest. Achterstevoren en onderin of wel of niet en dan later weer overladen of wel of niet etc. Er wordt alleen naar het financiële plaatje gekeken en niet naar de duif. Gewoon altijd maximaal 25 duiven in de mand en als heel warm is ruimte tussen de manden. Dit hoeft toch geen discussie meer te zijn in deze tijd of moeten we wachten op controles van bepaalde instellingen.?
ps NPO geeft aan 10%!minder in mand . Op zich top maar tijdens 1 nacht mand gaat aantal dan van 32 naar 28 . Nou wát een ruimte in 1 keer zeg.
Diegene die een beslissing moet nemen moet eens even een rit iN vrachtauto gaan zitten , als het boven 25 graden is. 
Een opmerking van : dan geef je ze toch niet mee is zo makkelijk gemaakt . Het moet gewoon goed geregeld worden voor met name De Duif!,
 
18 Juni. ''Regret'' Winnares.
Gisteren onze eerste duif de 236 ''Regret'' op 330 Km. Als 1e op hok en resultaten in clubverband:
  3e -  185 d. Club
12e - 993 d. West
25e- 2392 d. Samenspel E
29e- 4541 d. District 3
99e- 11299 d. (Afdeling)
 
Haar zusje de 237 "All before You"  was vorige week vanuit Sens 550 KM:
1e - 92 d. Club
3e -577 d. West
13e - 1147 d. Samenspel E
90e 5481 d.(Afdeling)
 
Deze 2 zusjes hebben dit jaar mooie prestaties laten zien. Zo mooi was daar de Overwinning in de Afdeling. Nog even:
 
All before You nr 1 en Regret nummer 7 . Mooie prestatie tussen het geweld van Zwaagwesteinde en omgeving. Wij hadden de enige 2 duiven in de top 20 die niet uit omgeving Zwaagwesteinde kwamen en dan ook nog alles verslaan. Genieten zoiets.
 
 Teletekst Gennep 15 april 2017
 
Opvallend dat ze allebei mooie prestaties neerzetten. Ze komen uit 2 vliegduiven die vorig jaar op de kweek zijn gezet en de eerste 2 jongen is gelijk goed.
 
 
Ook in Zwolle een mooie prestatie van Combinatie Deinema-Kruisweg. 
17 juni zwolle
 
 
De fijne duif (bonduif) van Comb Van de Linden - De Vries ( de 69) die nu toch wel extra aandacht krijgt heeft het deze week niet zo goed gedaan.
Wel in de punten en ook als 1e op het hok van de Combinatie. 
 
 
 
 
17 juni Tevreden
Ja we zijn eigenlijk wel tevreden. In Rayon West 90 liefhebbers beginnen we met een 12 en 16e plaats op kleine 1000 duiven.
50% in de prijzen
chimay 17 juni 2017
 
 
In de vereniging o.a. een 3e en 5e plaats: en ook 50% prijs. 
chimay 17 juni 2017 koerier
 
En in samenspel E zitten we er ook mooi bij : Op 2392 duiven beginnen we met 25 en32e plaats.
Ruim 60% prijs. 
 
chimay 17 juni samenspel E
 
Wel een smetje op de vlucht want we hadden de 16-248 ook gespeeld en deze kwam rond 17.00 thuis. Op was ie . Trainen doet ie wel maar spontaan eruit en dons laat te wensen over.
Deze is dus nog niet hersteld van de blessure van weken geleden en de vraag is of dit ooit nog gaat gebeuren. Heeft nu 4 vluchten geen punten behaald door niet mee (3x) of dus laat doordat ie niet fit is. Toch staat ie nog bij prijsduiven hoog in lijst. Donders jammer want het is me er eentje. 
 
17 juni. Lap
Gisteren weer even jongen weggebracht op 19 km. Nu alles tegelijk los en ook alles tegelijk thuis. Tijd die ze erover doen is niet zo van belang als ze maar thuiskomen. Snelheid komt later.
Auby is Chimay geworden een 330 KM. 
 
15 juni Lap
De jongen wederom een lap gegeven en 1 om 1 los. Is even een klus en ben daar nu ook wel klaar mee. Er waren grote verschillen bij de orientatie rondjes per duif , er waren er die 1 of 2 rondjes deden maar ook die niet weg konden komen. Uiteindelijk na de laatste duif naar huis gereden en de laatste kwam na een paar minuten aan en rest zat alweer in hok. Goed afgesloten dus. Vanaf nu iets verder en per mand of alles totaal om de gang erin te krijgen. Ach er is natuurlijk nog wel tijd.
Mooie trainingen gezien. Duivinnen heel actief en doffers zoals doffers doen weg en terugkomen en weer weg en weer breed terug. 1 doffer niet tevreden over , laat ook niets zien dus die gebruiken we ook voor thuiskomst duivinnen. Morgen inkorven voor midfond vlucht Auby. 
 
14 juni vergissing
Duif opgevangen en in principe meld ik die aan bij liefhebber. Deze liefhebber was er nog een paar kwijt van een week geleden en was vandaag in Zwolle dus zal in avond duif op komen halen. Uiteindelijk was het niet zijn duif en had ik nummer verkeerd ingetoets bij "duif gevonden " . Stom hoor. De echte eigenaar was Gert Jan Beute dus die maar gelijk opgebeld. Binnen 2 uur was Gert Jan aanwezig om duif op te halen. Dat doet ie goed !Hoop dat ie belangrijk gaat worden voor hem .
 
 
update 
Nog even over die fijne duif de 15-369. In duifkampioenschap West een mooie 2e plaats tot nu toe:
8 x prijs en toch 2e is Top.
Onze 248 is al 2 keer niet meegeweest ivm spier problemen en toch staat hij nog in de lijst. Denk dat het niet beter gaat worden met deze doffer.
Jammer maar dat is ook het spel.
 
duifkampioen west 13 juni
 
Nog even over de wedvlucht Sens in onze club. Tjonge wat waren de prijzen er snel uit zeg. Het is toch mirakels dat een vlucht van 550 km maar 16.10 minuten open staat.
Ik heb bij andere clubs gekeken en zie dat die allemaal langer open staan. Ik wist dat we in onze club goede liefhebbers hadden maar dit zit wel erg dicht op elkaar hoor.
550 km betekende zaterdag jl  6 uur en 10 minuten vliegen voor de 1e plaats en dan in 16 minuten moet een duif vallen wil die een prijs krijgen. Bijzonder.
 
 
13 juni 2015- 1273369
Even de Combinatie Van de Linden-De Vries op bezoek gehad. Natuurlijk komt dan onze bon-duif ter sprake en als je dan veel uitslagen van die duif op een rijtje zet dan mag je zeggen dat het een '' fijne '' duif is.
Deze duif is van 2015 en heeft oa volgende gevlogen:
2017:
Pontoise Thuis( dat is al heel goed) en 2e van hun hok
Sens  1e bij hun club de Doorzetters en 2e in Rayon West
Chimay  1e bij de Doorzetters en 3e rayon West
Quievrain  2e duif van hun hok
Heusden Zolder  3e hun hok
2016:
Blois  1e Rayon West en 6e Afdeling Friesland
Chateauroux 35e op 4924 duiven
 
Stamboom deze duif:
Moeder de 10-766. Was vliegduif bij Toon en o.a 2x beste duif Van Kring Zwolle en natuurlijk mooie uitslagen. Deze duivin heeft al meer goede duiven gegeven.
Vader de 14-876 van Gerb. Homma. Deze duif heeft Toon eind 2014 aangeschaft en heeft veel Dijkstra bloed in lijn zitten.
 
 
Ja deze duif zat ons dus vanuit Sens afgelopen zaterdag net voor. Mooi a;s je verslagen wordt door eigen duif
 
van de linde- de vries
 
 
 
 
12 juni All before You.
 
Ja hoor daar was ze dan : "All before You''  had een goede dag. We kregen op de fond vlucht Sens onze , ik dacht, 1e duif binnen en toen ik in de klok keek stond er al 1 in. Een ruime minuut eerder geklokt en deze had ik niet zien aankomen laat staan horen vallen of door triangels horen gaan. Bijzonder want ik sta dicht bij het hok hoor.
Deze jaarling duivin heeft al eerder laten zien een 1e te kunnen spelen en nu op een fond afstand staat ze er ook.
 
16 juli 2016:    1e - Deventer op 5154 duiven ( dus 1e in Club ,1e in rayon in 1e samenspel en in afdeling friesland ook  1e)
27 aug 2016:   1e - Gennep   -123 km op 208 duiven ( =9e op 1570 duiven in rayon West)
15 april 2017:  2e - Gennep  -123 km op 363 duiven (=2e 1943 / 2e 2253/ 7e 21.289 duiven in afdeling))
3 juni 2017 :    2e - Chimay   -329 km op 141 duiven in club
10 juni 2017:   1e - Sens        -551 km op 92 duiven = 3e op 577 duiven in rayon West)
 
 
Ze komt uit 2 vliegduiven die vanuit Vlieghok Steenwijk hebben gevlogen. Beide gekweekt door Toon uit Anton Ruitenberg duiven.
Ze zijn in 2016 op kweekhok gezet en gelijk raak! Want ook haar zusje de 16/1108236 heeft 1e in Afdeling gevlogen maar dat is nu wel bekend denk ik:
1e op Gennep met 21.289 duiven. Kweekkoppel wat dus mag blijven.
 
237 10 juni 2017
 
De Vitesse mag ik natuurlijk niet vergeten want we zijn blij met onze duivin 16-1108253.
Ze haalt 4e in club en 16e op 683 duiven in Rayon. Tevreden mee. Hier hadden we 6 duiven mee en 3 in de prijzen .
 
 
 
 
Update. Super weekend. Super Vitesse goed en Fond zeer goed.
 
Ja ook de Fond vlucht vanuit Sens met 551 km voor onze duiven is uitstekend geweest.
Nu alleen even de uitslag van rayon West en Pv De Koerier en later meer.
 
We zijn ook heel blij met een prijs% van 64% in Rayon West. 14 duiven mee en 9 in de prijzen
 
sens 10 juni
Wel verslagen door onze bon duif naar v.d. Linden de Vries de 2015-1273369. Deze duif blijft het goed doen.
Vorige week ook al 1 op Chimay in hun club en 3e in Rayon West!!
 
 
Ook in eigen Club PV De koerier een 1e,3e,4e en 24e prijs.
sens koerier 10 juni
 
 
 
 
 
10 juni. Super Vitesse tevreden
Ja hoor we zijn op Super Vitesse vlucht vanuit Weert ( 174 KM) tevreden met een 4e plaats in de club. Betekent dat je er lekker bij zit. In het rayon ook aardig als het ik zo kan bekijken op De Blauwband meldsite. Ben geen liefhebber van deze vluchten omdat de voorbereiding op zo een vlucht anders is . Alle duiven zijn voorbereid op de Fond vlucht en niet gesplitst want dat geeft bij de duiven en bij mij teveel stress ( denk ik). Ach of die voorbereiding slecht is voor Vitesse dat weten we ook niet maar vorige keer was het bagger met de super vitesse en nu veel beter.
Met 6 duifjes mee een mooie erbij op 1571 mpm. Doffer 248 hadden we verwacht maar was wel te laat.  Dus toch twijfels over zijn spieren.
 
 
8 Juni Officieel
 
het is nu officieel want 1 vereniging zal niet geklokt hebben, Combinatie Deinema-Kruisweg super uitslag in Afdeling 8 NOR OOST.
Deinema-Kruisweg
 
De 1 en 3e plaats. 1e plaats is Moeder en 3e plaats is zoon. Bijzonder toch?
 
 
soissons 4 juni 2017
 
Hoe zien de stambomen eruit? Nou we hebben het al eerder aangegeven er zit weer veel Anton Ruitenberg bij ons in de stambomen. Dat is hier niet minder.
De 14/204 en de 11/684 zijn beide kweekduiven bij Toon en zijn afkomstig van Anton Ruitenberg. Hier komt dus de winnares van de vlucht uit .
De doffer is volle inteelt Kannibaal met iets Wondere Dirk en de moeder is vol Abeele met Bliksem ( ook dochter 581) en James Bond.
De moeder 11/ 684 had al eerder een 1e NPO gegeven.
 
De 3e plaats in uitslag is zoon van de winnaar en is gekweekt bij Cees .
 
15 204 inteeltje Kannibaal
Vol Abeele
 
 
 
update; Referent
Rayon uitslag staan wij met 7 van de 10 duiven in de top 100. Daarnaast op plaats 3 de ''Bon'' duif die naar Comb van de Linden -De Vries is gegaan in 2015. Deze blijft het goed doen.
Wij staan op 24,36,59,85,86,87,88. Kijk maar even:
 
 
Even wat tussenstanden hoor.
Rayon West 80 leden:
West 7 juni
 
 
PV De Koerier stand 7 juni 2017
pv koerier 7 juni
 
Stand Midfond Koerier:
 
midfond 7 juni koerier
 
Tot nu toe gaat ie wel goed. Maar er ligt dit jaar meer belang bij Super uitslagen en dat is makkelijk zeggen natuurlijk als er al een paar zijn geweest maar we willen eens kijken of we het kunnen herhalen.
Het staat voor 2017 al in de boeken:
Een overwinning in Afdeling Friesland vanuit Gennep met o.a 1e en 7 e . op ruim 21.289 duiven. Dit nog niet eerder gerealiseerd .
Een 15e plaats in Afdeling Friesland op Weert met ruim 20.353 duiven.
 
Dan valt ons prijs% ook positief op en dat komt niet door veel ''slaopers '' bij ons in de club.  
Vanaf de 1e vlucht t/m Chimay 29 mei komt er een gemiddelde uit van 67%. Begin het jaar geschreven dat we graag minimaal 50% willen. Duiven doen het aardig:
25/16 Vitesse
25/19 Vitesse
25/18 Vitesse
25/16 Vitesse
26/15 Midfond
26/15 Midfond
8/4 Suoer Vitesse
17/7 (Pontoise)
10/7 Midfond
 
ps Zoals gezegd hechten we dit jaar veel waarde aan een mooie uitslag maar dat wil niet zeggen dat we in de kampioenschappen niet mee willen doen hoor. Ja daar gaan we natuurlijk ook voor want het zou toch te gek zijn als je daar niet naar kijkt terwijl je iedere dag je duiven verzorgt.
 
 
7 juni. Nog 2
Van de laatste africhting met de jongen moeten we er uiteindelijk nog 2 hebben. Er zat er 1 in Coevorden en die liep daar al ruim een dag. Wilde niet binnenlopen maar door de honger is deze toch gevangen. Ik hoor wel graag dat ze niet zo maar spontaan naar binnenlopen in vreemd hok. We hebben deze opgehaald en krijgt nu extra versiering om de poot want we houden die natuurlijk in de gaten. Mest van jongen is eigenlijk zoals we bij vluchten willen zien maar zo ver is het nog lang niet dus gewoon voor kennisgeving aannemen want oh er kan nog van alles gebeuren.
 
De ouden is passen en meten want zie bij laatkomers van Pontoise toch iets wat mij ervan ovértuigd om die voorzichtig te gaan spelen als ze al worden gespeeld. We hebben een Super Vitesse vlucht  , vluchten waar ik niets van begrijp, dus daar kunnen ze dan op omdat het klein stukkie is. Zeker met de wind die ze voor zaterdag voorspellen maar dan moeten ze niet doorvliegen natuurlijk. Zal die Super Vitesse voor dit soort duiven  en voor instromers Zijn?
 
 
 
 
4 juni Gefeliciteerd! en 70% prijs in Club in Rayon en in samenspel E en ook in Afdeling.
 
Als eerste de felicitaties naar Combinatie Cees Deinema en Toon kruisweg. Een bijzondere prestatie hoor. Deze duiven hebben 3 nachten mand gehad.
De 2015-1273398 komt bij Toon weg . Toon heeft hier mee gevlogen als jong. Eind  2015 zijn aantal jongen overgewend bij Cees Deinema.
Cees 3 juni 2017
 
In Steenwijk hebben we ook lekker gevlogen. Wij hebben 7 duiven van de 10 bij de eerste 26 in de club. De 70% prijs is dus goed maar ook waar ze staan.
7 bij de eerste 26 van de club. 
 
Chimay 3 juni
 
Wat betreft uitslagen dus een mooi weekend. Met de totaal standen in club zijn we ook tevreden en dan ook met name met duifkampioenschap.
We hebben 15 duiven van de maximaal 26 die gespeeld konden worden in de top 50 van onze club staan. Van de 15 zijn er door de Fond Vlucht 27 mei Pontoise 13 duiven over die we nog kunnen spelen.
De 16-248 is deze week weer meegeweest ( na 1 week rust ivm spierblessure) op Chimay en eindigde op de 7e plaats bij ons maar had ook 4e kunnen worden want , het is echt waar, er kwamen 4 duiven tegelijk aan vliegen. Geen gejank dat ze elkaar in de lucht hielden nee ze kwamen tegelijk aan vliegen en gelijk op klep of op dak van hok. Die waren dus tegelijk en lang bleven ze niet vliegen want ik zei het al eerder wat hadden ze een dorst. Heb mijn vraagtekens bij die dorst maar goed het was raar weer zullen we maar zeggen.
De 16-248 gaan we deze week goed observeren en kijken of hij mee kan op Sens. Zoals hij er nu voorstaat denk ik van niet. 
duif
 
Dan onze jongen. Waarschijnljk door een zonnesteek zaterdagmorgen voor de vlucht de jongen afgericht. Een kleine 13 km. Het was raar weer, stil weer en drukkend maar zag toch iets blauw toen ik duiven pakte. Op plaats van lossing had ik mijn twijfels echter ze waren al uur los geweest en vorige africhtingen zaten ze al in hok als ik thuis kwam dus dacht die vliegen direct hok in.
Nou na ruim 2 uur wachten nog niets en ja hoor opeens zaten er 35 in het hok en nu op zondagavond moeten er nog 3 komen. Compliment voor onze jonge duiven en een onvoldoende voor liefhebber. Ik richt nooit af op zaterdag tijdens vluchten echter er was zoveel tijd over en dacht komop de auto staat nog in duifstand pak de duiven en go.
 
 
Update 2 Alles weer thuis ook de laatste is gearriveerd vanuit Chimay. Klep dicht.
 
Voor de vlucht van de Chimay de jongen een africhting gegeven en alles in 1 keer los. Doe ik nooit hoor maar de auto stond nog in stand Duif en alle vorige africhtingen zaten de duiven al in hok voor dat ik  thuis was. 13 km en na 2 uur nog niets . Toch maar even rondje met de hond en bij terugkomst zitten er 4 op het dak. Nou in ieder geval 4 weer terug dacht ik en kwam bij hok en hoorde nog meer duiven. Jawel in 1 keer ongeveer 35 duiven terug en zaten dus al in het hok. Had toch echt klein rondje gemaakt om het hok in de gaten te houden maar ze zijn toch snel naar binnen geglipt. Nu nog 6 jonge duiven afwezig. Nou ze hebben in ieder geval weer iets geleerd maar was niet zo verstandig denk ik. 
 
update Tevreden.
Met 10 duiven mee zijn we met een o.a. 2e en 6e plaats in de club weer tevreden want daar kunnen we verder mee. Het is even puzzelen met de koppels omdat er paar de vaste partner missen.
Verwacht dat het prijs% ook goed is dus op naar volgende week. Om 15.00 moeten we er nog 1 krijgen. 
De duiven hadden enorme dorst bij binnenkomst.
 
 
3 juni Dreamfit
Hoop op snelle lossing of misschien wel lossing op zondag . We hebben er 10 mee.
Eind middag ,begin avond hebben we een opening van een trainingsstudio in Groningen.  Een jong stel opent een prachtige nieuwe zaak en heet  Dreamfit.  We zijn benieuwd.
 
 
1 juni Pontoise vervolg
Goed nieuws het eerst: Er is een jaarling doffer aangekomen vandaag. Kon hem van de grond oppakken dus niet vastgezeten en verzorgd door iemand. Behoorlijk gewicht verloren. Deze mag natuurlijk herstellen. 
Slecht nieuws is dat onze doffer jaarling , de rooie, die in Zeeland zat vanmorgen is overleden. Hij is goed verzorgd door Fam. Ars maar het mocht niet baten. Waarschijnlijk teveel zout water gedronken. Fam. Ars wil ik nogmaals via deze weg bedanken voor de melding en verzorging van de duif. Heel jammer dat het deze keer niet heeft geholpen. Wij weten waar we aan toe zijn met deze duif. Nog 4 stuks onbekend waar ze zijn.
 
En jawel we zijn van verduistering af. Heerlijk. Na ruim 2 maanden van verduisteren kunnen de jongen nu genieten van licht en zon van ochtend tot donker.
Gelijk even Yakult in water want dat kan geen kwaad en dit is wel even een verandering.
 
 
31 mei Afgekoeld
De kruitdampen zijn opgetrokken en we zijn iets afgekoeld. We hebben over afgelopen weekend natuurlijk geen goed gevoel over gehouden. Wij hebben onze duiven iets aangedaan waar we absoluut niet voor zouden kiezen maar dat is natuurlijk overbodig te vermelden. Het belangrijkste was na de vluchten van het weekend niet het resultaat maar de thuiskomst van onze duiven. Het is nu woensdag en van 5 duiven is de status onbekend dus die zijn wij nog kwijt. 11 van de 17 terug en 1 doffer jaarling zit in Zeeland. De 5 die missen zijn allemaal jaarlingen en duiven die we graag het hele seizoen hadden willen zien. Maandag middag laat kwam de laatste duif tot nu toe binnen. 
 
We hadden dus zaterdag 2 vluchten , een vitesse vanuit Wijchen en daarvan was alles thuis. Over resultaat waren we niet zo tevreden :
11e , 13, 35 en 42e prijs in de club en 50% in de prijzen. 
 
Resultaat Fondvlucht waren we ook niet tevreden over maar dat was op een gegeven moment niet belangrijk meer :
12e, 16e, 26, 34, 39,47, 48 dus 7 in prijzen en 41% in prijzen .
 
Dan over hetgeen er is gebeurd. Ja ik was boos, voornamelijk boos op mijzelf en ook boos op de lossing. Als eerste ben ik verantwoordelijk voor mijn duiven en daarom ben ik zelf schuldig aan hetgeen ik de duiven heb aangedaan. Punt. Maar ook de beslissing om te lossen daar kun je de vraagtekens bij zetten. Achteraf zeker natuurlijk maar dat is makkelijk en ook wel duidelijk.
Vraagtekens zetten bij lossing omdat ik al 9 jaar liefhebbers, met grote en lange ervaring, met huivering hoor praten over oosten wind. Wind met oost erin geeft altijd vreemde, moeilijke, zware, rare vluchten zeggen ze. EN ALS HET DAN OOK NOG STRALEND BLAUW IS NOU KIJK DAN MAAR UIT..Dit is wat ik heel vaak hoor en uiteindelijk zijn daar ook heel veel bewijzen van. Achteraf vind ik het dus best wel beetje eigenwijs om naar een lossingsplaats te gaan met een wel heel westelijke ligging  t.o.v . centrum afdeling Friesland met de weersverwachting van het weekend. Op Nautinclink was echt goed zichtbaar dat er zuidoosten wind was in de ochtend en die zou harder worden in loop van de ochtend . Nautinclink is voor scheepvaart. Met name daar gekeken omdat er wel werd gesproken over zuidwesten wind vanuit zee nou dat gaf die site echt niet aan en dat is voor scheepvaart een belangrijke site . Nou ben je dus zelf verantwoordelijk voor de duiven en dat is ook zo echter moet niet te pas en te onpas gebruikt worden want ik heb echt veel vertrouwen in onze LC . Zij bewijzen al jaren goede keuzes te maken alleen afgelopen weekend een keer niet en dat kan gebeuren. Zaak is om toch een oostelijke lossing met Zuit oosten of oosten wind te wijzigen in een meer oostelijke lossingsplaats. Daarom was ik ook boos op de lossing en dat mag toch wel? 
 
29 mei 
Vnadaag nog 1 duivin terug op hok. Deze is, denk ik, door iemand voorzien van wat water en voer want ze voelt goed aan. Dank aan de onbekende.
Stand is nu 11 van 17 terug.
 
 
nog even: om 21.15 ( 28 mei)  nog een duivin terug. Nog 7 van de 17 die mee waren. Ik ben bang dat er toch aantal in Engeland zitten.
Ze zat onder de vet/ olie plekken. 
 
033 4
 
 
033 5
 
 
28 mei The Day after and The Day!!. Ligt wel voor de hand deze opening.
Ben eigenlijk wel een beetje boos hoor. We missen er nu op zondag om 20.10 uur nog 8 en hebben 4 doffer bakken dicht. We hebben  nu 9 jaar duiven en dit nog niet meegemaakt. Hier nu leren mee omgaan En kijken hoe we het nu gaan oppakken.
Gelukkig ook heel mooi nieuws want Tom heeft iets laten zien waar ik al 37 jaar op wacht. Tjonge wat is dat mooi zeg.
Boosheid is er ook bij mij maar daar ga ik het later over hebben want op Tom heb ik hier wel een drankje genomen en wil over die boosheid wel serieus schrijven.
 
Update 2 . Rampvlucht.
Ja dat mag je zeggen en ook gewoon melden zoals het is. Hebben hier 2 van de 17 thuis op 17.49 dus geen geheimen daarover. Ook gewoon zeggen en schrijven als het heel slecht is. De 2e duif was een jaarling die had vieze zwarte vette poten. 
Nu wachten wat het verloop verder is. In club nog maar 17 ! Duiven thuis. Ongekend en hier nog niet meegemaakt dat je uren moet wachten op de 1e duif. Zaterdag om goed te onthouden in systeem en ervaring.
 
Update: Alles thuis van Wijchen om 11.18 uur. In ieder geval alles thuis voordat de Fond vlucht duiven thuis kunnen komen.
 
27 mei Hekel
Oh wat heb ik hekel aan die dubbel vluchten. Daar kan ik niet mee omgaan zo blijkt wel weer. Met een snelheid van 1292 vallen we net buiten de top 10 van de club. Nu om 9.55 uur moeten we er nog 3 van de 8 hebben. Ze komen allemaal vanuit Noord Westen aanvliegen dus de 113 km die het is daar hebben ze wellicht een 160 tot 180km van gemaakt. Ieder nadeel heeft  voordeel en dat is dat ze een aardige training hebben gehad. En jawel de 25 de duif met de 10e pen die opnieuw is ingegroeid was hier 1e op hok.
Dit beloofd nog wel wat voor de fondvlucht denk ik zo.
 
26 mei 
Op de fondvlucht hebben we 17'duiven mee. Zoals gezegd onze beste doffer tot nu thuis gelaten. Hij gaat zich al zichtbaar beter voelen maar niet volledig fit voor deze vlucht en ook op de Super Vitesse morgen gaat ie niet mee. Dan hebben we nog 8 stuks die morgen vanuit Wijchen naar huis mogen vliegen. Ook de 25 die een 10e pen kwijt was en inmiddels is ingegroeid mag de S. Vitesse mee en " sparen " we nog voor de fondvluchten.
 
25 mei Nee
Jammer natuurlijk maar onze beste duif de 48' gaat niet mee as zaterdag. De doffer 48 staat nr 1 in club en in rayon west maar heeft iets met spier in vleugel waardoor hij niet in staat is om mee te doen. Even minimaal een week rust volgens Nanne Wolff. Tja dan denk je hij is Vitesse en 2 x midfond goed doorgekomen en verwacht als kind van " fond duif ouders " nu gaat ie echt komen en dan heb je dit. Nogmaals wil ik aangeven dat dit de charme is van deze hobby. We denken het te weten en uiteindelijk weten we het niet! Gelukkig zeg ik want dat maakt het zo mooi alhoewel ik deze situatie niet echt leuk vind maar dat begrijpt u wel hoop ik. 
 
23 mei Beste
Onze beste duif , tot nu toe , is een doffer. Hij staat bovenaan in duifkampioenschap in club en ook in West. Hij geeft aan dat ie niet fit is. Ik zie ook iets maar weet natuurlijk niet wat het is. Komt er niet snel verbetering dan moet hij zaterdag thuis blijven. Dat is jammer maar hij mag alleen mee als hij zich goed laat zien dus zoals hij laatste maanden doet. Het is net of ie een ongelukjeheeft gehad , hij is wat suffig zal ik zeggen maar ik kan niets vinden. 
 
21 mei Beter
Ja het is weer beter ivm vorige week, het kon ook nog beter deze vlucht en we willen ook graag beter. Tjonge als je dat zo zegt dan kun je natuurlijk weer veel commentaar krijgen van de trouwe lezers. Ik zal het uitleggen:
We zijn met deze vlucht beter met onze 1e duif ivm met vorige week. Nu een 2e plaats in club tov een 16e vorige week. Het kon nog beter deze vlucht en nu ga ik iets zeggen waar ik eigenlijk bij anderen niet tegen kan als ze dat zeggen en ik bedoel daarbij bv als de 1e duif van liefhebber paar rondjes maakt en dan op plank / antenne komt. Ik zeg dat nooit want dat heeft iedereen echter ik denk dat het volgende wat ik ga vertellen iets minder voorkomt bij liefhebbers. Onze 1e duif kwam aan en ik zei tegen mijn vrouw kijk eens daar komt er 1 aan en oh wat mooi zeg. Volgens mij kwam hij van West. Ik dacht deze duif met onze lokduif snel op de plank te krijgen echter lokduif werkte niet en de 1e duif wilde ook niet snel op plank. Uiteindelijk ging ze op dak buren zitten en dat doet er maar 1 de laatste 3 weken. Dat was dus de winnaar van deze vlucht " Street" . Wat komt dan niet vaak voor ? Nou of de 1e duif nu een 10e of 11e plaats vliegt vind ik niet zo belangrijk maar deze duif kon als ik tijden van andere collega liefhebbers zie een 1e plaats vliegen in rayon en dan denk ik dat kon beter. Maar toch tevreden met 2e plaats in Club en 6e in rayon.
 
Wat beter moet is de 2e en 3e duif. 
Koerier 20 mei 2017
 
hier zit teveel tijd tussen vinden we nl 4 en 6 min . Als ik dit zeg is dat ook wel een beetje arrogant denk ik. Dit zeg ik omdat we zaterdagavond in de club een gesprek hadden over en met liefhebbers waar de duiven nog niet in de prijzen vliegen of heel beperkt. Ze krijgen hun duiven nog niet aan de gang. Deze liefhebbers verklaren mij gek als ik zeg dat ik soms niet tevreden ben maar ja zo kijken wij er naar.
Wel weer tevreden over ons prijs% want we scoren nu al voor 6e keer hoger dan 50%. Nu 15 van de 26 en dat is 58%. 
Dan de opmerking we willen ook beter en dat is iedere week eigenlijk wel. Altijd de drive om toch weer beter te scoren. Sorry maar dat zit er gewoon in. 
 
Op dit moment hebben we in rayon West de beste duif en daar zijn we weer blij mee. Kijken of deze doffer ''Go Down" zijn ding blijft doen want 1 keer missen en je ziet weer een andere stand. De Stand op 21 mei van bijna 2000 duiven die in Rayon vliegen:
 
west duif 20 mei
 
 Stand in club per duif en daar hebben we 15 van 26 duiven in de lijst staan:
 
stand duif koerier 20 mei
 
 
 Nou klaar het is wel weer voldoende zo. 
 
 
 
19 Anders
De voorbereiding op vlucht morgen is bij ons dus anders. Gisteren geen training en voer heel vroeg en heel laat op dag. Vanmorgen toch even de duivinnen laten trainen want had een slecht gevoel over het niet kunnen laten trainen op donderdag. Ze zitten 2 dagen vast en ja dat is niet wat we willen. Let op dit is een gedachte van mij dus hoeft niet zo te zijn. Zullen mensen denken van 'joh op de overnacht zitten ze vanaf woensdag al vast'.
Dit weten wij ook maar er is dan 1 groot verschil : ALLE duiven zitten dan vanaf woensdag in de mand!
 
Duivinnen trainden dus iets te lang waardoor de doffers er niet zijn uitgegaan. Nou het is even niet anders.
Moeten we het nog over de wind hebben morgen en gaan ' zeuren of we wel in prijzen kunnen vliegen in groot verband of niet? Doen we maar niet want hier geldt dat iedere wind zijn charme heeft en er niets te voorspellen is. KUN je in groot verband zgn niet mee doen ivm windrichting kijk dan in regio of in club dat is toch ook goed.  Moet trouwens zeggen dat als je kijkt naar route van duiven die gps ring dragen ze soms wel heel bijzondere route cq richting aan houden. Je kunt dus altijd verrast worden. Positief en negatief.
 
18 mei. Slecht
Vandaag de duiven niet los. Geen oud en ook geen jong. Vanmorgen met donker weg en laat in avond terug en dan gaan ze dus niet los. Een dondérdag voorbereiding die we natuurlijk niet graag zien maar soms kan het niet anders en dan gaat t zoals het gaat.
En jawel de laatste 2 jongen zaten vanavond op de klep en dus is alles terug. 1 mand jonge duiven dus in groepjes of 1 voor 1 thuis gekomen. Is een roofvogel tussen gekomen of meegetrokken met andere duiven we zullen dat nooit weten maar feit is dat ze weer zelf thuis zijn gekomen.
 
17 mei mooie dag
Mooi privé nieuws gehoord vanavond. Duiven moeten volgens mij even wennen aan het warme weer. Vandaag trainden de duivinnen wel iets minder hoor en denk dat het de warmte is. Doffers hebben even vluchtje gehad en konden op partner thuiskomen. 
De jongen inmiddels 1 voor 1 afgericht en een keer mand voor mand. We hebben dan 4 manden en drie manden kwamen thuis en 1 mand  "10 stuks" heel onregelmatig en laat. Die kwamen of alleen of per 2 aanvliegen tot in avond. Deze hebben wel een reis aan gehad. Volgens mij missen er nog 2 en zal dat morgenavond wel eens bekijken.
 
 
 
14 mei Evaluatie
Quievrain 14 mei 17
Laten we beginnen met het positieve. We hadden 24 van de 26 in 1 uur binnen en om 14.02 kwam de laatste op het hok. Dit is redelijk en zijn we tevreden over.
Prijs% in de club, zonder Fondduiven, is 58% en in Rayon West hetzelfde. Ook acceptabel.
 
Graag hadden we natuurlijk de eerste duif /duiven 10 minuten eerder willen zien maar dat is wel duidelijk. Niet tevreden dus over dat punt. 
Bijzonder is toch bij veel verenigingen dat duur van de uitslag voor een ruime 300 km met ZW wind lang open staat. Ik zie ze vanaf 36 tot 57 min in onze regio.
Wat betekent dit nu? Ze kwamen verschillend aan bij de liefhebbers in onze club want zo zag je ze vanaf Oost en ook vanaf Zuid en hoog vliegen maar ook weer Noord West.
Je verwacht ze vanuit zuiden en als ze doorvliegen weer vanuit Noord maar dit betekent toch dat er wat is geweest.
Kan met buien te maken hebben maar ik hoor ook dat ze wellicht gevlogen hebben met duiven afdeling 10. Ik zag wel groepen duiven van ZZW naar Oost gaan. We zullen het nooit zeker weten.
Weer op naar volgende vlucht.
 
 
13 mei Niet tevreden 
Het is nu 11.47 en we moeten er nog 2 vande 26 hebben vanuit Quievrain een 314 km voor ons in Steenwijk. We zitten veel te laat wel bijna een kwartier op de winnaar. Ja dat kan dus ook gebeuren. We komen niet bij de top 20 van de club. Ben er nog niet uit waar ze weg kwamen maar dat zal wel aan mij liggen. Andere duiven die zag ik uit Oost komen en ook veel uit Zuid en hoog. 
Maar snel deze vlucht vergeten en hopen dat laatste 2 nog komen dan op naar volgende week.
 
11 mei. Klaar
Zo ze moeten weer klaar zijn voor zaterdag want morgen mogen ze niet los. Ik vond de training niet wat ik gewend ben een beetje rustiger. Dit bij alle drie groepen overigens hoor want ook de jongen hadden het na een uur wel gezien en waren ook veelal rond het hok aan het vliegen. Zou dit met weer te maken hebben? Ik weet dat niet.
Nu in spanning voor de buis en kijken of Ajax een finale mag spelen. Zou toch wel uniek zijn.
 
update 10 mei Allerlei
We hebben dus 4 x Vitesse vluchten achter de rug en starten Zaterdag met 1e Midfond. Resume:
1e Afdeling 21.289 duiven ( mooi voor veel liefhebbers uit Noord-Oost Friesland)
7e Afdeling 20.353 d.
15e Afdeling 20.353 d.
2 x  1e in Club PV De Koerier
7e in Samenspel E ( 188 liefhebbers )
3e in Rayon West  (80 liefhebbers)
Dit zijn de belangrijkste voor ons.
 
De 2 duiven die nog geen prijs hebben gevlogen en 2 met 1 x prijs laten controleren op geel en dat was schoon en mest van ''oude'' duiven ook. Daar ligt het dus niet aan.
 
Jonge duiven hebben 1e africhting gehad alles thuis. Wat de jongen hebben weet ik niet maar die vliegen minimaal 2 uur en echt na 2 1/2 uur vliegen haal ik ze maar naar binnen. Dit gaat al bijna een week zo door. Een roofvogel kan eens een keer extra angst geven en dan blijven ze vliegen echter die heb ik nog niet gezien.
Ook na 1e africhting waar ze die dag al ruim 2 uur hadden gevlogen bleven ze bij thuiskomst weer bijna 1 uur vliegen. Het enige wat ze krijgen is goed voer en begrijp nu ook waarom ze zoveel eten. Omdat ze zo vliegen krijgen ze ook veel voer natuurlijk. Is dat trainen al noodzakelijk? Nee ik vraag er ook niet om het hok staat open en er is geen vlag maar ik laat het wel gaan. Wellicht is het goed voor de spieren want die ontwikkelen zich wel.   
 
 
10 mei Collega liefhebber uit Barneveld.
Op zondagavond dus alles kwijt in mijn ''Nieuws'' blok. Gelukkig tot 18 april teruggevonden door Richard, de ontwerper deze site, en onlangs van collega-liefhebber ook stukjes toegestuurd gekregen. Deze liefhebber is een trouwe bezoeker van onze site en had eea opgeslagen. Henk bedankt. Hieronder dus de tekst die ik kwijt was
 
Met 4 vluchten achter de rug hebben wij in DUIVEN TOP 50 van PV De Koerier van 4 vitesse vluchten 15 duiven staan van onze 25 duiven die wij spelen. Hiervan zijn er 9 jaarling. Dat is al binnen zeg maar.
Heusden Zolder was met 25 duiven mee:
 
 heusden 6 mei
In RAyon West starten we met een 18e plaats op 1808 duiven
 
Ons prijs% 64% en dan kijken we altijd heel kritisch hoe je de 64% haalt. Als je dan ziet dat van de eerste 41 duiven er 10 (25% bijna) van ons zijn dan mogen we daar tevreden over zijn.
4 jaarlingen op kop met de Oosten Wind! Zijn we ook blij mee.
Ach hardlopers zijn doodlopers zeggen ze wel maar ook eerste klap is een daalder waard. We zijngoed op weg maar dat wil helemaal niets zeggen of het seizoen 2017 succesvol gata wordenwant het kan zo maar omslaan dus genieten we ervan als dat mag en kan. Maar eens kijken of we alleen maar sprinters hebben gekweekt.
 
 
Overzicht Beste duiven na 4x  vitesse:
 
4 jaarlingen hebben 4 x prijs
22 van de 26 duiven met minimaal 50% prijs. Dat is goed vinden we. Aandacht gaat nu ook naar de 4 die geen voldoende scoren.
18 van de 26 scoort 75% of meer
 
4xvitesse
 
 
 
 
9 mei Richard bedankt.
Zo dan ben je op je website  alles van ''Nieuws'' kwijt. Er stond even niets meer op. Ergens een fout gemaakt en is door Richard heel snel weer opgelost. Alleen de nieuwsartkelen van 17 april tot heden zijn weg en dat valt dan weer mee. Zal daarvan toch even een korte samenvatting van gaan maken en dan gaan we weer verder met heden.
 
 
16 april :Vervolg en dank aan ....
 
Wij willen als eerste Anton Ruitenberg bedanken.
Ja we willen het nu eens extra vermelden want wij hebben veel te danken aan de duiven van Anton Ruitenberg. In kweekhok Zwolle bij Toon zitten heel veel Ruitenberg duiven waar we de afgelopen jaren veel succes mee hebben behaald met nu een overwinning op ruim 21.000! duiven in Afdeling Friesland. Anton bedankt.
 
Een 1e en een 7e plaats in Afdeling. 2 zusjes die bijna gelijktijdig aankomen vanuit Gennep een 124 km. Alles is ook weer thuis.
1e en een 7e op 21.287  duiven is een mooie prestatie van deze 2 jaarlingen. Het geweld van Zwaagwesteinde de baas gebleven en dat voelt ook goed.
 
Onze 2 zusjes komen uit een koppel vliegduiven die we vorig jaar op het kweekhok bij Toon in Zwolle hebben gezet. Voordat vliegduiven bij ons op kweekhok komen moeten ze toch wel iets bewezen hebben omdat we een hele strenge selectie daarin hebben. 
 • De "Bolle'' is de vader van deze beide jaarlingen en komt uit kweker van Toon die '' natuurlijk'' bij Anton Ruitenberg vandaan komt. Velen weten dat er bij ons in het kweekhok veel duiven zitten die Toon bij zijn duivenvriend Anton Ruitenberg heeft gehaald. De Bolle komt uit zoon Wondere Dirk en Olympiade 01-6455003 inteelt van Leo Heremans. Veel prijzen gewonnen.
 • De ''Sprintkampioen'' is de moeder en is een Abeele / Engels kweekkoppel bij Toon ook via Anton Ruitenberg. Deze moeder had eeen enorme drang naar het hok als eigenschap en dat is iets wat ze doorgeeft aan haar jongen , in ieder geval deze 2 kinderen. Ze had ook veel prijzen gewonnen op de Vitesse ook in grootverband.
De winnaar heeft vorig jaar als naam ''Regret'' gekregen en haar zus ''All before You'' . Ben zelf een enorme Kensington fan. De stamboom staat hieronder vermeld
''Regret'' was 10e beste jonge duif bij PV De Koerier en ''All before You'' de 7e beste jonge duif.
 
Regret
 
 
 
16 april Vliegende start
 
De 1e Vitesse Vlucht van seizoen 2017 en een Top Prestatie waar we heel blij mee zijn:
Teletekst 1 Gennep 2017
 
 
14 April Vrachtduiven
Onderstaand van site Afdeling Friesland gehaald:
 

Dit houdt in, dat gedurende het vliegseizoen van 8 april 2017 tot en met 27 september 2017,  in de wagens alleen aan de wedvlucht deelnemende duiven mogen bevinden.  Dus alle aanwezige duiven moeten in concours staan.
13 april Trainen
Het trainen "oude " duiven was deze week aardig. 1 keer per dag mogen ze 1 uur vliegen en dat gaat goed met zo nu en dan met beetje hulp. Ze zijn nog niet in vorm natuurlijk en dat zou volgens  mij ook te vroeg zijn. Morgen een rustdag voor ze en dan eens kijken hoeveel er op Gennep gaan. Ze zijn ook goed aan het eten dus lekker zo door gaan. Paar weken geleden was groot mestonderzoek Negatief dus positief voor de duiven.
De jongen hebben vorige week eerste nacht mand gehad. Er was 1 duif die had overgegeven een nacht later maar dat was 1 keer en daarna alles en iedere duif in orde. Trainen gaat ook steeds beter maar ze krijgen nog wel steeds groot % kweekvoer want dat moet eerst op. Ach zo gaat het zoals ik eigenlijk ook wil dus daar genieten we dan van want het kan zo maar omslaan.
Nu hopen dat Ajax wint van Schalke. 
10 april Aanvlieger
Vanavond na het voeren zag ik een jonge duif wat in elkaar gedoken zitten. Dacht gelijk dat is een vreemde duif en jawel hoor een aanvlieger. Heb waarschijnlijk nog iets teveel jonge duiven om gelijk bij voeren te zien dat er een vreemde tussen zit. Ik heb gelijk de eigenaar gebeld. Het was een duif van Dhr. Potijk uit Rijs bij Balk en zij hebben het Kweekcentrum in Rijs. De duif is gelijk dezelfde avond opgehaald en dat vinden we echt super. Het is toch ongeveer 45 min. rijden en we horen ook andere berichten. Complimenten aan Fam. Potijk dat ze hun duif direct hebben opgehaald.
Ik vermeld dit omdat er dit weekend ook al weer een nare ervaring is met een aanvlieger maar dat is ook het enige wat ik daarover wil zeggen. 
9 april. 54% en 46%
De laatste trainingsvlucht Duiven  is geweest. Positief is dat alles thuis is om 16.30 was de laatste thuis. Ook tevreden met 54% (1op3) en 46% (1op4). Min. 50% prijs is ons streven.
De 1e kwam vroeger dan ik had verwacht en kreeg de 8e plaats in club op 351 duiven. Op de 2e moesten we wachten en die kwam met paar tegelijk.
De 2e kreeg een 38e plek en daarna 39e, 40e, 41e en ga zo maar door. Uiteindelijk had ik de 2e duif graag iets eerder willen klokken want dat duurde 6 minuten.
En de klok telt hoelang ze ook blijven vliegen want dat hebben meerdere liefhebbers en zeker in het begin. 
Opvallen was dat ik eerst 9 duivinnen draai van de 13 die mee zijn. Daar zet ik wel vraagtekens bij en ga eens kijken of dat te verklaren is. 
Op naar de 1e Vitesse vlucht as zaterdag.
8 april Duiven
Vandaag een ''officiele"  testvlucht vanuit Duiven. We hebben 24 duiven mee 1 duivin en 1 doffer zijn nog thuis. 
Gisteravond weinig tijd ( ivm mijn verjaardag) en gelukkig snel kunnen inkorven bij ons in club dus dat was goed geregeld.
In Duiven , een 91 km, staan ook onze duiven te wachten op goede weersomstandigheden voor lossing.
duiven
Het blijft een mooi plaatje
6 april Testvlucht
Afdeling Friesland wil graag een officiele testvlucht as zaterdag. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee. Top voorstel:

Testvlucht T14

Als bestuur raden we iedere vereniging aan om de trainingsvluchten van komend weekend te benutten als testvlucht. Dus gewoon handelen alsof het een reguliere vlucht is zodat u onderstaande zaken kunt controleren/testen:

 • alle elektronische apparatuur zowel op de vereniging als bij de leden thuis
 • de chipring van iedere duif
 • het verwerken/versturen van de gegevens naar de Compuclub
 • juistheid van de gegevens in het NPO ledenbestand
 • of u in het juiste samenspel bent ingedeeld

HvD

Bij ons in de club PV De Koerier hadden we ook al besloten om er een zg testvlucht van te maken.

De Doffers hier lijken niet genoeg eten te krijgen. Lijkt net of ze bij iedere voerbeurt uitgehongerd zijn. Geef ze ruim 30 gram op een dag. Vanaf zondag maar weer even kijken.

5 april Bonnen
Inmiddels zijn er een paar bonnen verzilverd. Ron Gerrits en Adrie Kors zijn op bezoek geweest en 2 jongen gaan het bij Adrie Kors op het hok proberen.
Als iemand het kan is het Adrie wel natuurlijk. Wat heeft deze man een kennis van duiven.
Succes er mee Ron en Adrie
RONAdrie
2 april. ziekenhuis
Dan zit je in de middag in ziekenhuis met zoon Swen. Tijdens voetbalwedstrijd had hij een knie blessure opgelopen. Waarschijnlijk meniscus.
Gisteren kwam de 14-771 als 1e op klep. De doffer die laatste fondvlucht 2016 ook won en vele goede uitslagen op Vitesse en midfond. 
De jaarling 16-29 onze rooie een mooie 3e plaats. 2e de 14-58 een duivin , er waren maar 2 duivinnen mee, die apart zit omdat ze wat aanloopt met andere duivin.
Toch ook wel goede duiven (denk ik)  aan de late kant maar je ziet dat de jeugd nog wel even ritme moet krijgen en het spel moet leren.
Alles weer in bad geweEst vanmorgen.
Om 17.00 uur kwam laatste doffer thuis. De 4 eerste duiven redelijk op tijd en daarna was het sprokkelen. Vreemd die gaten er tussen. Conclusie is dat ze er nog niet zijn en dat hoeft ook niet alleen had het dichter bij elkaar moeten zitten. Op naar volgende week en meer regelmaat erin brengen.
11.00.34 1e duif
1 april Start Vluchten 2017
Daar is de vervoerder voor de duiven weer. We beginnen vandaag met de 1e trainingsvlucht.
Hier alleen de doffers mee zodat de partner mooi op hem zit te wachten. Met name voor de jaarling doffers lijkt mij dat wel goed.
Die moeten het spelletje nog leren. Het spel hier is wel totaal weduwschap maar nu eerst nog even 2 vluchten met partner thuis.
Ook nog 2 duivinnen mee die zijn over en kijken al naar elkaar dus diie mogen ook mee.
totaal 14 stuks naar Deventer
start2017
31 mrt. training
Vanmorgen hebben de ouden wel even mogen trainen omdat ze gisteren niet los zijn geweest. Training doffers is actief en van de duivinnen matig. Deze komen na een 30 min op dak zitten en zijn dan wel weer weg maar ik zie ze toch liever een 60 min aan 1 stuk lekker trainen.
Jongen er ook uit want die zaten inmiddels langer vast.
Morgen eerste oefenvlucht.  
28 mrt 2e lap
Ook deze is achter de rug. Doffers waren weer sneller op een 29 km. 
baden1
De jongen in bad . Kan er wel een badje bijzetten voor ze.
Bij Wolff controlebezoek 6 duiven. Ze waren mooi , glad, strak en goede kwaliteit volgens Nanne. Schoon zonder geel en luchtwegen aandoening. Mest in orde. Ook nog even groot mest onderzoek aangevraagd en dat horen we over een kleine week. Kortom de vliegduiven zijn er klaar voor. 
23 mrt 1e  lap
De eerste echte en serieuze lap voor 2017 met de oude duiven is achter de rug. Een kleine 16 km voor de eerste keer. Doffers waren iets sneller en ook thuis voordat ik er was. Nu moeten jaarlingen even leren dat de partner er is bij thuiskomst. 
Bij doffers zat er bij lossing wel een roofvogel in de ploeg en joeg alles uiteen. 1 doffer iets later en zal dan ook wel die doffer zijn waar roofvogel het op had gemund. 
Alles weer in hok.
1e groep jongen gaan nu dekveertjes ruien en het verduisteren zal komend weeekend ook gaan beginnen. Iets wat ik liever niet doe maar wil je een kans maken dan zal het toch moeten.
15'mrt. 
Het jong wat 2 nachten weg was weer in het hok bij andere jongen geplaatst. Was niets meer aan de hand dus moet weer kunnen. De laatste 2 jongen van Toon erbij gezet en groep is nu compleet. Wel wat teveel maar zullen zien. Nog even 2 groepen omdat de jongen van vliegers later zijn geboren. 
Duivinnen zitten nu ook zonder de jongen en dat werd ook wel tijd want door het kweekvoer krijgen ze toch iets aan de ruime kant.
Het spel zit nu bijna op de wagen, zoals ze zeggen toch? Duivinnen nog even wat Rust voeren en dan moeten ze straks in een trainingsritme komen.
13 mrt. Oud en Nieuw.
De ouden gaan goed . Duivinnen zitten met aantal laatste jongen op de vloer en doffers zitten nu op weduwschap. Beide dagelijks 1 x los en moet zeggen dat ze lekker fit zijn. Vorig seizoen in begin de vorm wat getemperd en dat is goed bevallen. Nu maar eens kijken hoe we het nu gaan doen. Denk wel hetzelfde want de hokken zijn vrij donker dus dat temperen gaat dan vanzelf. 
Jongen nu 4 dagen los en zijn de omgeving aan het verkenneN.  1 jong 1 nacht weg en 1 opgehaald bij Herman Brinkman. Deze was 2 nachten weg. Herman gaf aan dat dit jong wat braakte dus advies om die even niet bij de jongen te zetten. Voelde wel goed aan overigens. Dit jong zit nu dus even apart en kijken of er iets is. 
9 mrt . Jong Bloed
Onze nieuwe jeugd 1e keer los. Blijft mooi.
jong2017
De 1e keer los. 
4 mrt. Vliegers
Bij de vliegers de meeste jongen nu apart gezet. 1 jong met duivinnen mee en ander jong mag de doffer nu verder groot brengen. Toch wel bijzonder dat jaarling duivin ook weer gelijk jongen op grond gaat voeren. Kan even niet anders want ik wil geen 2e leg bij de vliegers hebben.
De jongen gaan goed. De ren om de vliegklep gezet en dus kunnen ze nu ook de weide wereld bekijken. 
1 mrt alweer
Ja dat gaat snel zeg.
De nieuwe compustam 2017 geïnstalleerd en werkt perfect. Ik kan op eigen compustam inloggen waar ik ook ben en bv onze stambomen naár voren halen.
Dat kan wel eens makkelijk zijn.
Met jongen van kwekers gaat het prima, de jongen van vliegers zijn wat later maar schieten al op. Mooi spul!
26 febr. Nieuw  bloed.
De eerste jonge duiven van Kweekhok Toon zijn in vlieghok Steenwijk aangekomen. Ze voelen goed aan en zien er mooi uit. Weer spannend natuurlijk. Gelijk een nachtje mand met water. Ze zullen wellicht geen water hebben gedronken maar je weet het nooit. Om 10.00 uur lagen ze nog lekker in stro in de mand en toen in hun nieuwe hok gezet. 
Vandaag 3 x gevoerd en drie keer voer op. Ja ik hou niet zo van volle bak wil graag beetje regie houden en dat kon mooi op deze zondag. 
Zaterdag bij broer Toon de 26 jongen even op tafel gezet om er een biertje op te drinken, op een gegeven moment lagen ze bijna allemaal in stro naar elkaar te kijken:
IMG 2662IMG 2663
En in hun nieuwe hok waren ze natuurlijk nieuwsgierig en was er 1 die wel erg snel naar voren kwam en op de foto wilde:
IMG 2665
22 febr. De '' YVAN ''
Een doffer die in 2008 en 2009 enorme uitslagen heeft gevlogen. Een Topduif van Gebr.Herbots. 2008 het jaar dat we zijn begonnen en waren toen met ons zelf bezig en niet zo met wat er in Belgie gebeurde. 
Als we stamboom bekijken van Yvan zien we dat het Kleinzoon is van De Bliksem van Gaby Vanabeele en zien wij bij moeder van Yvan VanderSmissen en Zn staan. Topliefhebbers.
De zoon van de Yvan heeft Kimi van Thibaut-Boons in stamboom zitten en de dochter Super Million van Herbots. Prachtige namen en resultaten in de stamboom.
Toon heeft nu via Anton Ruitenberg een Inteelt van de Yvan zitten. Een jaarling kweekdoffer uit Zoon en Dochter van De Yvan. Bij Anton zitten dus oa een zoon en dochter van De YVAN.
We hebben er nu 2 jongen van liggen en eind 2017 eens kijken wat ze hebben gedaan.
Stamboom van Inteeld Yvan te zien bij Kwekers.
YVAN
15 febr. Vreemde
Half februari en de eerste vreemde duif IN het hok is een feit. Het is een jaarling uit Urk. Eigenaar komt de duif niet halen dus de vraag of ik hem los wil laten. Geen probleem natuurlijk. Als hij weer bij  mij terugkomt dan is een belletje niet nodig want hij komt de duif dus niet halen. Tja .
De kweek gaat goed en eerste jongen hebben nu een ring om. 1 koppel heeft 1 ei bevrucht en 1 koppel wel bevruchte eitjes maar waarschijnlijk toch last van kou gehad. Kan door doffer komen die wel eens niet overneemt of druk met andere dingen is. Jongen groeien als kool en je hoort ze niet.
7 febr. gele stipjes.
Ik kijk zeker niet vaak in keel van de duiven maar zag enkele weken geleden paar gele puntjes in keel van duif. Bij een andere ook. Bij geelcheck bij arts geen geel geconstateerd en hadden geen verklaring voor gele stipjes. Even afwachten zeiden ze. Gisteravond ook even naar Wolff geweest en Nanne zei dat er niets aan de hand was, een soort mineraal wat neerslaat en je moet het zien zie als een soort '' tandsteen '' wat wij hebben. Wellicht is er een keer een ontsteking geweest. Ook nog een keer een geelcheck gedaan en warempel de rooie had als enige geel dus toch 1 die alles kan besmetten. Deze rooie was in december een paar dagen weggeweest en wellicht heeft ie toch wat opgelopen. De anderen brand schoon. Nanne adviseert om toch een geelkuur te doen op de eitjes. Mest OK.
6 duiven had ik mee en hij wilde ze allemaal even zien. Kleinkind van ''de Jonge Harry'' wilde Nanne wel houden. Wat een topper.  De ''28'' (Wondere DirkxKannibaal) ook super duif en rest zag er ook goed en gezond uit.  Geen garantie voor succes natuurlijk maar weer leuk om te horen natuurlijk. 
2 febr. 1e LAP
Ja je leest het goed, de 1e lap hebben we al gehad. 4 duiven, na de geel controle bij arts, onderweg naar huis op parkeerplaats de vrijheid gegeven. Klein stukje natuurlijk dus die waren thuis voordat ik weer thuis was.
Duiven waren geelvrij dus de eventuele geelkuur op eitjes is niet nodig. Ze zijn ook mooi en levendig. Na thuiskomst mocht alles er weer uit en blij dat veel doffers met volle broedschaal op nest blijven zitten broeden.
Bakvast en happy met nestje.
In Zwolle gaat de kweek goed volgens Toon. 
30 jan Bad
Maar weer even een bad gegeven. Zit er goed uit met al dat poeder op het water.
bad
De kweek met vliegploeg:
Van de 12 koppels zijn er 2 die er wel erg lang over doen. 1 koppel klikte niet direkt dus eerst even in hok jonge duiven gezet. Zitten nu bij elkaar maar nog geen ei . Is nu totaal 17 dagen en 12 dagen echt koppel.
Is een  ''oude '' duivin met jaarling doffer. Het 2e koppel een ''oud'' koppel waar duivin weinig doet. Maar even afwachten. 10 koppels zijn nu aan het broeden.
De Kweek in Zwolle:
Hier een geboortegolf volgens Toon. Altijd weer spannend natuurlijk.
 28 jan
Onze 380 is verhuisd naar Zwolle het kweekhok. Niet van harte want zo een vliegduif wil iedereen wel in zijn vliegploeg. Duif die er altijd is en vaak bovenin de uitslag.
Daarnaast goede jongen gegeven vanuit kweek met de vliegploeg. Nu mag ze samen met de doffer '' Van der Pasch''  en ze zijn zooo bijzonder trots op de 2 jonkies.
Wie gaat erbij liggen:
380 Pasch
24 jan. Duiven van ...
Het klopt dat we veel duiven via Anton Ruitenberg op het kweekhok hebben zitten. Inmiddels zitten ook duiven uit Ruitenberg duiven gekweekt op het Kweekhok. Daaruit gekweekte duiven vliegen we ook goed mee.
Er is een verkoop van Anton Ruitenberg op GPS . Kijk er maar eens:
ruitenberg
Ook op GPS een verkoop van Gebr. Homma. Kijk maar eens":
Hier wordt ook een duif genoemd die via een bon van ons bij Comb. Van der Linden is gekomen. Uit een Homma doffer met een Gebr. Kruisweg duivin. Deze duivin is de 10-66 uivin die uit Ruitenberg Duiven komt.
De 10-66 een duivin die in Zwolle beste duif was in 2011.
homma
16 jan Koppeltjes
Onze vliegduiven zijn gekoppeld. Jeugdliefde laten we samen. Totaal 12 koppels waarvan er 2 moeilijk doen. 2 jonge duivinnen die nog ''rustig'' zijn. Deze 2 in grote ruimte gezet en dan zitten ze uiteindelijk toch bij elkaar.
Deze week proberen ze ook op hun bak te krijgen zonder dat er bloed vloeit. 10 koppels kunnen inmiddels los met elkaar. 1 koppel met ''oude'' doffer heeft andere bak uitgekozen en is lastig want die gaat soms toch weer naar zijn 1e bak. Deze gaat dan soms alleen los.
10 jan 2017. Ei ei
Bij broer Toon zijn de eerste eitjes gelegd. De jongen voor 2017.
Kijken of we er in 2017 ook zo succesvol mee zijn. Nog even de resultaten van 2016 Jong in onze club en kampioen in Regio West met jonge duiven:
jong 2016
KAmpioen West
west
1 jan 2017 Nieuw Jaar. Gelukkig.
Laatste bon van ons staat op :
Via Duivennet en loopt tot 14 januari as.
overzicht bonnenverkopingen en dan 
P.V. De Postduif TW, Zwartsluis
 
27 dec. Triest. 
Hoe kan het zo lopen? Zaterdag 17 december is onze vader overleden. Tot zijn 80e achter een kapperstoel gestaan en op zijn 83e overleden. We hebben van hem genoten!
Vrijdag 23 december is hij gecremeert in Zwolle. Het was een prachtige crematie!
Op 21 december verjaardag van onze moeder en 22 december van mijn zoon. Deze verjaardagen gaan we nog een keer opnieuw vieren.
Maandag 26 december overlijdt mijn schoenmoeder na jaren van dementie en wordt morgen gecremeert in Meppel.
Zowel mijn vader als ook mijn schoonmoeder hebben Kerst 2017 niet meer mee mogen maken.
In zo een periode krijgen de duiven geen aandacht en is voer en water het maximale. Op naar 2017. Laat aub maar komen.
17 dec. Geen ophokplicht meer.
2 dec Parakuur weer klaar. Nu even extra vitamines.
24 nov Ophokplicht voor postduiven geldt nog steeds.
De bon van ons op Toppigeons loopt tot 26 nov as.:
Onze resultaten 2016:
resultaten 2016
 
10 nov Ophokplicht
Duiven mogen niet meer los ivm de Vogelgriep. 
4 nov jonge duiven 2016
Bij tab Uitslagen 2016 onze uitslagen jonge duiven vluchten in PV de koerier vermeld. 
5 vd 8 komen we als winnaar op papier en daar zijn we best wel trots op met die concurrentie bij ons in de club!
Ook het prijs % was goed wat ook belangrijk is natuurlijk. Kijk gerust
30 okt Eigenwijs
oh oh wat toch eigenwijs. Even buiten de vleugels laten strekken,de duivnne,n denk ik en gelijk bad. Even er bij weg en ja hoor geen duif meer te zien. Zitten er paar in hok angstig te kijken en weet het al wat er is geweest.
Die zijn geschrokken. Komt er van onder het hok een duif aanlopen en kijk en ja zitten er nog een paar. In schuur zit er 1 in hoekje en koert als ik binnenkom. Nog 2 weg en laat nu daar de beste bij zitten.
Is dit altijd zo? Vaak wel dat hoor je overal. Tja dan scheld je jezelf de huid vol. Na een 3 uur komt de beste duif op de klep en even later zit er voor het huis ook duif . De laatste. Voorzover ik kan zien niets gewond maar wel veel stress . Gelukkig maar weer en wellicht leer ik ervan want het is gewoon niet goed om ze los telaten met bad en in rui laten we dat voorop stellen. 
28 oktober Trots en Yvan
Bij Pipa de lijst met Beste jonge duif Vitesse 2016 en ja hoor we worden vermeld:
beste jonge duif vitesse 2016 pipa
beste 1
beste 2
Het is de 2016-1108237 ''All Before You" die deze prijs in de wacht sleept. Op een 82e plaats van heel Nederland. Ja daar zijn we trots op hoor.
Op 102 staat Albert Timmerman met de 16- 071 een halve Gebr. Kruisweg. Samenkweek met doffer Albert de ''42'' en onze duivin de ''05''
Op 236e plaats de 16-235 ''China"
Op 364e plaats de 16-247 ''Fiji''
Onder ons 83e staat G&S Verkerk met hun 1e jonge duif. Willen wij ons meten met Verkerk? Nee hoor we zouden niet durven maar we staan erbij in de buurt en dat is altijd mooi! Zoiets alseen voetbal bekerwedstrijd waar een amateurploeg wint van Ajax. Ach ze zullen wel niet verduisteren of zoiets.
Yvan:
Yvan
later meer hierover!
23 okt 
Onze duiven gaan goed hoor. De ramen staan dag en nacht open dus volop zuurstof , regelmatig bad en daarbij alles wat goed is voor de rui betreft voer , mineralen en extra's.
De duivin 12-80 en de doffer 11-09 zijn naar kweekhok verhuist. Er zijn er nog 14 om 14 aanwezig op vlieghok in Steenwijk. Deze gaan winter in.
Veiling Anton Ruitenberg is afgelopen. Veel liefhebbers hebben hun hok weer versterkt met duiven uit Wondere Dirk, Vanabeele 781, Jonge Harry, Ivan etc.
23101
Het is een risico maar toch maar even in de zon in bad.
18 okt Veiling van Anton Ruitenberg
Op GPS-auctions heeft Anton Ruitenberg een verkoop jonge duven. Veel van de ''Wondere Dirk'' , "781'' Vandenabeele, van de '' Jonge Harry en meer.
U kunt ook op de link drukken om eens te kijken. 
13 oktober HarrY
Anton HArry
De "Jonge Harry" van Anton Ruitenberg is nieuw kweekwonder. Druk op onderstaande link voor meer info:
Deze mooie foto met een gelukkige Anton is destijds gemaakt door Toon.
Toon heeft in kweekhok 2 kinderen van de Jonge Harry zitten waar wij op het vlieghok nu 2 jongen van hebben. Die hebben dit jaar in Steenwijk gevlogen.
 DE:
 • 16-229.
88% prijs als jong en oa 3e op Weert met 13.873!
Is 5e jonge duif in Rayon West
Is 17e jonge duif in samenspel E van Afdeling Friesland
 
 • 16-224.

50% prijs als jong. Laatste 2 jonge duif vluchten vloog ze ook prijs.

Bij KWEKERS staan de stambomen van onze kwekers uit de JONGE HARRY van Anton Ruitenberg

10 okt Op tal?
We hebben nu 14 doffers en 14 duivinnen. Ruimte voor 11 doffers ( 1 bak op grond) maar eigenlijk willen we dit (14) zo laten want ze gaan er bij ons gewoon uit in de winter. De kans dat een roofvogel dat ruikt is aanwezig dus paar extra duiven de winter door. Een nadeel bij dofferhok is dat we maar 10/11 bakken hebben dus die kun je dan nog niet gebruiken. Schapjes er voor is een oplossing natuurlijk en dan kunnen ze wel in hun eigen hok.
14 duivinnen is OK en kijken wat er over blijft voor seizoen 2017. In 2015 aantal duiven verspeeld en in 2016 viel het wel mee en dat kan komen doordat we meer kraaien in het park " De groene Long" naast ons huis zien vliegen. Ieder nadeel heeft voordeel. (Net Boek Johan Cruijff gekocht!)
9 oktober Rayon West 
Gisteren een prijsuitreiking en avond met Rayon West. Een goede opkomst en zeer goed verzorgd door bestuur van Rayon West. Een pluim voor de bestuurders.
Ook aantal keer op podium mogen staan. Bekroning van een goed jaar 2016. Maar het is achter de rug en we zijn al weer bezig met 2017!
6 oktober Rust
De late jongen zijn allemaal weg en verhuisd naar andere liefhebber. Nu dus echt rust ook voor de duivinnen die deze jongen tot spenen aan toe verzorgd hebben.
Voor de zekerheid geef ik deze duivinnen toch even geelkuurtje zodat ze schoon de winter in gaan. Hebben ze geel? Kans is wel erg groot volgens mij. 
De duiven zien er niet meer uit natuurlijk, wat de rui toch kan doen zeg. Lekker laten ruien en rust!
1 oktober Pipa
Bij Pipa hebben ze een competitie Beste Jonge Duif Vitesse :
16 235 beste jonge duif vitesse
Wij hebben een voorlopige 88e plaats van heel Nederland. Deze is behaald door de 2016-1108235. Deze duif zit inmiddels in China.
Pipa Jong Vitesse 235
Met name de eerste 3 vluchten waren super van haar. Daarmee behoort ze tot top van NL. Maar er tellen er vier en wellicht verandert er nog iets omdat het een voorlopige tussenstand is.
30 sept Thee
Na de karnemelk kuur krijgen de duiven nu een Thee kuur. Vorig jaar ook gedaan en was daar bijzonder tevreden over. 
Thee is Colombine Tea met Muitzaad. Alles dus Natuurlijk , kan nooit geen kwaad en kan dan in ergste geval heel goed voor de duiven zijn.
Deze kuur doen we minimaal 8 dagen.
28 sept. Vluchten 2016 en prijzen.
In 2016 hebben wij 29 vluchten gehad:
6 x Vitesse
6 x Midfond
5 x Fond
8 x Jong
4 x Natour
Hiervan hebben wij 12 keer gewonnen. Bijzonder tevreden mee. Want ik kan wel zeggen dat als je bij PV De koerier een 1e vliegt je in het rayon cq samenspel ook vaak bij de top zit.
Aantal overwinningen per categorie:
Vitesse    1x 
Midfond  3x
Fond      1x
Jong      5x
Natour   2x
Aantal top 10 noteringen bij PV De Koerier te Steenwijk:
Wij hebben per vlucht max 20 oude duiven en 35 jonge duiven gezet. Is wel van belang als je aantal plaatsen in een TOP 10 van vereniging vermeld.
1e    12x
2e    7x
3e    7x
4e    7x
5e    5x
6e    3x
7e    7x
8e    8x
9e    8x
10e   2x
5 Vluchten waren we niet bij de eerste 10 in club. Een 11e, 12e, 16e, 19e en 39e. Met name de 39e plaats was op een Fond vlucht. Dit was Chateauroux. Beetje arrogant misschien om te zeggen maar wij zijn vanaf begin duivensport  , nu 8 jaar geleden, er nog nooit onderdoor geweest en wij waren er van overtuigd dat we er op die vlucht echt naast zaten. Op die vlucht zaten we met een 39e plaats er nog net in. Heel bijzonder. We hebben die vlucht iets niet goed gedaan maar wat? Op de Fondvlucht na die misser , dat was Issoudun met 714 km, waren we 1 en 2 in de club dus hebben onze duiven het weer laten zien. 
Onze duiven ruien nu enorm en zijn al bezig met 2017.
23 sept Een Nationaal.
Kijk aub eens op :
We zijn 61e Nationaal Jonge Duivenkampioen Onaangewezen geworden. Deze Nationaal is ook echt over heel Nederland! Een heel mooi resultaat.
Aangewezen zijn we 37e NAtionaal. Mooi alleen hebben we zelf niet zoveel met aangewezen kampioenschap. Schitterend als je goede hebt hoor en ook nog aan kan wijzen maar wij vinden onaangewezen veel belangrijker. 
Het bewijst meer en meer dat we een heel goed jaar 2016 hebben gehad.
Nationaal:
nationaal
21 sept. Einduitslagen.
Bijna alle einduitslagen zijn bekend. We hebben echt een super seizoen gehad met onze duiven:
21 sept eind
Dit hebben we gevlogen op ons mooie Hok van 4,20 meter . Klein ja maar o zo functioneel. En hiermee bewijzen wij dat het met een klein hok ook kan lukken.
11 oude doffers / 12 oude duivinnen en 42 jonge duiven . Hiermee zijn we gestart. 
Hok : rechts duivenhok en links schuurtje.
bad4
19 sept. Controle bij Nanne Wolff
Vanavond 6 duiven laten controleren bij Nanne in Wezep en was wel even gezellig. 1 oude doffer had geel en andere 5 niet. 
18 sept. Ereronde
Onze kampioenen konden vandaag een ereronde vliegen en met elkaar genieten van bad en zon. Alle ongeveer 40 stuks met elkaar los.
18sept
 Laatste uitslag 2016 PV DE koerier
laatste
update 17 sept GENERAAL PV DE Koerier
Ja Hoor De Titel Generaal PV DE Koerier Onaangewezen 2016 is ook binnen.
Van de PV De Koerier te Steenwijk zijn wij Generaal Kampioen Onaangewezen 2016 geworden. PV De Koerier die op een 8e plaats is geeindigd van de 57 verenigingen in Afdeling Friesland.
Een vereniging met goede liefhebbers en duiven en om daar 1e te worden dat vinden wij een eer!
Tjonge wat een goed met onze duiven in jaar 2016. Onaangewezen :
Kampioen Vitesse
Kampioen Midfond
Kampioen Jong
en
Generaal Kampioen 
Vandaag dus 1 en 2 in de club rest uitslagen volgt later. 
update
zoals het nu lijkt op De Blauwband een 1e en 2e plaats in de club. Alles weer thuis en super trots op onze duiven. 
Kijken of we ook Het Generaal binnen hebben. 
Laatste vlucht 2016 is een feit. We zijn om 10.15 uur los vanuit Duffel een  219 km. We hebben er 30! mee. Lijkt mooi weer te zijn bij aankomst dus nog even van de aankomsten genieten.
17 sept. Weer het weer.
Weer in oosten van Belgie is volgens weerbericht perfect. Er valt ook geen regen. Maar wij zien nooit een uitwijk naar oost. Magneetkracht aan de West kant is enorm blijkbaar.
Waarom toch altijd maar naar Westen? Hebben we eens een  plaats in het Oosten bv Weert dan gaan we vaak naar Westen lossen. Soms om hele goede redenen maar ook wel eens niet. En nu zelfs bijna 100 km dichterbij? 
Straks kunnen onze duiven alleen maar vanuit westen gelost worden. Deze ontwikkeling is niet goed. 
Je moet je er niet aan storen en gewoon afwachten . Nou dat is moeilijk hoor. 
weer
16 sept (2). De 2012-1123380 . De St Quentin
Duivin die we nog een jaar op vlieghok hadden mag dan nu echt op het Kweekhok. Wat een duivin is dit en wat heeft ze het verdiend.
Vaak hoor je dan dat zo een duif in het laatste jaar niet terug komt maar deze wel. Goh wat heeft ze het verdiend. Deze duivin is altijd zo alert , houd alles zo goed in de gaten en is zo slim. Heel bijzondere duivin.
Jongen van haar nu op vlieghok is de doffer 14-771. Kan zowel vitesse als ook Fond ruim 700 km. 
Ook de 2016 1108247 is een jong van haar . Deze jonge doffer is 2e kampioen jonge duif in PV De Koerier en 15e in Rayon West.
De 2016- 1108246 ook een doffer. Heeft 50% prijs gevlogen. 
Op verschillende doffers en toch altijd weer goede jongen. Eens kijken wat we er op gaan zetten.
Bij Tab Kwekers wordt deze duivin later met haar resultaten geplaatst.
16 sept. Nog 1 keer.
Ja nog 1 vlucht. De natour meegedaan omdat jongen wel erg goed vlogen en ook fit bleven. We hebben ook Generaal incl Natour en omdat we bijna hele jaar bovenaan stonden met jongen en paar ouden natour gespeeld.
In Generaal staan we 15 punten achter op Albert Timmerman en eens kijken hoe dat gaat.
Onze vereniging is dus op 8e plaats geeindigd in Afdeling Friesland. Dat betekent dat wij goede liefhebbers en natuurlijk goede duiven hebben. Ik sprak over hoe goed onze jongen hebben gevlogen dit jaar en wil dit nog even in totaal stand laten zien omdat we daar wel erg blij mee zijn:
Let op in verschillende berekeningen bv rayon West , samenspel E en dus ook Afdeling Friesland zijn de eerste vluchten niet meegeteld. ps: We waren daar ook super. In onze vereniging WEL alle vluchten meegeteld en dan zien we Totaal duifkampioenschap JONG PV DE Koerier:
We zijn met 309 gestart in de CLUB: Bij de eerste 27 staan er 16 van ons bij. zeer tevreden natuurlijk.
jong 2016 pv De Koerier
12 sept. Een bijzondere avond.
Bijzonder omdat er uit onverwachte hoek belangstelling voor een jonge duif was. Zij zag er ook nog heel goed uit omdat de rui nog niet is ingevallen bij ons. Deze jonge duivin gaat de reis naar China maken en is dus niet meer op ons hok. Natuurlijk kon je daar veel van verwachten voor 2017 maar de ouders hebben we nog dus gaan we kijken of we weer 1 kunnen kweken.
Rui begint hier volgende week. Ook al met de gedachte dat volgend jaar een Morlinquert wordt voorgesteld op 22 sept. Kijken of we ze nu door de rui krijgen want dan kan dat volgend jaar weer. Gemiddeld staan ze hier op 5 a 6 pennen.
Dat dit jaar goed was is nu wel bekend maar we zien weer een mooie totaalstand :
Van Afdeling Friesland Rayon West Generaal Kampioen Allround Onaangewezen 2016 !! Via Pigeon Village. Het blijft lastig hoe er wordt gerekend in Duivenland. Er zijn veel reken methodes echter als je goed vliegt sta je wel bij veel reken methodes goed. Dat zie je nu bij ons.
Gaaf hoor!
allround 2016
11 sept . 
Gisteren was Natour Heusden Zolder. We beginnen op een 11e plaats in club met 150 duiven. Redelijk en wel tevreden mee.
Las op andere sites dat er ook vermeld wordt hoelaat de duif in zicht is. Onzin natuurlijk. Onzin omdat de duif geconstateerd moet in de klok aan al het andere heeft niemand iets aan. Maar als dat een tendens wordt moet ik daar ook aan mee doen! Vermelden dat de duif rondjes maakt , kampioenscirkels maakt etc je hebt er niets aan omdat het overal gebeurt en ja hier ook natuurlijk. Gisteren was het feest in de lucht. De eerste 5 in 5 seconden geklokt en ieder weet dat die niet gelijk aankomen.
heusden
Zag op Pigeon Village dat we Nationaal Hokkampioen Jong zijn geworden. Wat een mooie titel he. En nu ook NATIONAAL erbij. Het blijkt dat er een paar afdelingen de resultaten opsturen naar Pigeon Village maar zeker doet dat Afdeling Friesland. Laten we dan Hokkampioen zijn van een paar Afdelingen. Super gedaan natuurlijk die jonkies van ons:
hokkampioen
Onzze jonge duiven hebben ook vanaf vlucht 1 tot Morlinquert super gevlogen. De eerste vluchten telden niet in groter verband door afstanden ed maar wel in onze club PV De Koerier. En bij Pigeon Village denk ik ook.
9   juli  Vuren   1e
16 juli  Deveter 1e
23 juli  Tilburg 1e
30 juli  Tilburg 2e
6  aug  Weert  1e
13 aug Tongeren 8e
20 aug Quievrain 4e
3  sept Morlinquert 1e.
Oh en bij Hokkampionschap telt Aangewezen ook en dat was ook goed. 
8 sept: zie ook PRESTATIES en TE KOOP
Prestaties actueel gemaakt.
En we hebben late jongen van onze Vliegers liggen. Met deze vliegers een super 2016 gevlogen. Jongen zijn nu paar dagen oud. 
4 sept TOP
Een zaterdag die top was. Zoals geschreven ging het om kampioenschap Jong en ook een mooie uitslag. Onze jongen mochten het laten zien en dat hebben ze gedaan.
Als eerste onze winnaar van het hok op vlucht Morlinquert 3 sept 419 km:
De nr 1 van de club 160 duiven
3e duif in regio West met 734 duiven ,
17e IN samenspel E 1674 d en
56e in grote Afdeling Friesland 7348 duiven
deze duif is gekweekt door broer Toon in Zwolle. De vader en moeder zijn gehaald bij Anton Ruitenberg. Vader zuiver Janssen en moeder is zuiver Vanabeele. 
Moeders kant is veel van "DE 781" zoon van DE BLIKSEM inmiddels een wereld bekende duif. Ook hier in Steenwijk doet deze het goed.
245
Met 26 mee moet je minimaal 3 goed hebben en dat hadden we. Dus de nr 1 zijn we blij mee en nog blijer werden we met nr 2 en nr 3 in de club. Dus die duiven maken het feest compleet.
Na die 3 eerste duiven kwam de rest ook super goed af . Ze hebben het geweldig gedaan en super trots op onze jonge duiven. Later hier meer over.
Hoe kwamen ze thuis? De eerste duif zat in 1 keer op hok . Niet zien aankomen. Vreemd hoor want het mooiste van Duivensport vind ik thuiskomst van vlucht en dan zie je die niet......
Veel duiven kwamen vanuit de oostkant. Er waren erbij die nog wel rondjes vlogen en er waren er die snel op plank vielen. Over het algemeen in goede conditie binnen maar in het hok moesten ze toch even bijkomen leek het. Wel drinken maar geen eetlust. Ze krijgen na 45 min / een uur pas echt voer maar daar was nog weinig belangstelling voor. In de bak ligt wel direct bij thuiskomst wat allerlei met vooral mineralenmix , grit , energie , biomix, beetje snoepzaad en een weinig energievoer.
Nog 2 duiven te gaan van Morlinquert.
De natour Tilburg leverde een 12e plek op en alle 9 duiven in 11 minuten thuis. Als 1e de 14-771 een doffer. Je ziet in TOp van de uitslag ( eigenlijk totlae uitslag)  alleen duivinnen staan en jonge duiven. Bij mij een doffer als eerste en nog 12e. Prima gedaan van deze duif. Deze duif is goed op Fond/ Midfond en Vitesse . Wat een bijzondere duif. Deze moet nu maar lekker op rust heeft die verdiend.
De 14-771 was dit jaar bv 1e op Issoudun (713KM) een 1e op Weert dit jaat. Als jong een 1e op Mortlinquert (419km) . Alles in de club de PV De koerier
De 14-771 is een zoon van onze topduif de 12- 380 genaamd de ST Quentin. Deze gaat nu echt op de kweek naar TOON in Zwolle.
3 sept alles mee
Op Morlinquert alle jonge duiven mee. 26 stuks. Niet verstandig voor kampioenschappen maar wil toch alle 26 een kans geven. Natuurlijk zijn er een aantal die wat teveel pennen hebben gestoten maar toch mogen die ook mee. Dit is ook een soort selectie. En feit is dat er maar 12 om 12 de winter in mogen dus moeten ze ook mogelijkheid krijgen om te bewijzen.
Op Tilburg 9 ouden mee.
31 aug Morlinquert
Zaterdag dus Morlinquert. We hebben 26 jongen die mee zouden kunnen. Wellicht aantal niet op beste stand maar toch ze kunnen mee. Nu staan wij bij Jong Kampioenschap op plaats nr 1.
Nr 2 Albert Timmerman staat op plaats nr 2 met maar een paar punten achter ons. Voor kampioenschap is het dan verstandig om op 10tal te spelen echter wij vinden belangrijk dat onze jonge duiven ook verre afstand vliegen in 1e jaar. Omdat ze ook nog maar 1 x boven 250 km hebben gezeten zullen we zeer waarschijnlijk toch alles meedoen. Die ervaring is gewoon belangrijk. Wordt ook pas 2e keer met 2 nachten mand dus ook dat speelt mee.
Woensdagavond de jongen even weggebracht. Daarna even bijelkaar. Even maar. Nu donderdagavond de laatste training voor zaterdag. De doffertjes hadden even de vlag nodig en de werphengel maar toch lekker uurtje gevlogen. Nu duivinnen eruit.
29 aug vlag en wimpel
In de club werd het een 1e prijs. Dit op 208 duiven . 
Tussen nr 3 en nr4 zat zaterdag ruim 4 minuten. Dan vallen er ook 9 stuks naar beneden. De trek naar het hok kon hier dus wel beter. Tjonge wat een spielerei toonden ze. Absoluut niet moe!
Nu voorbereiden voor Morlinquert. Vanmorgen weer lekker getraind. 
 
Ook in rayon een mooie 9e plaats op 1570 duiven. In dit aantal natuurlijk een aantal duiven die geen partij zijn omdat het late jongen zijn of omdat ze ver in de rui zitten. Dit moeten we natuurlijk niet vergeten.
 
 
Van de puntentelling begrijp ik niets want dan staan we het hele seizoen mooi binnen de top 10 en dan laatste weken in eens in de middenmoot maar dan nu weer op een mooie 7e plaats van de in totaal 57 verenigingen. Denk dat dit de juiste stand ook is. Dit bewijst natuurlijk wel dat we een sterk spelende vereniging zijn met echte topspelers en topduiven!
Hierbij de top 30 van de 57 verenigingen in Afdeling Friesland :
 
club 29aug
 
 
27 aug. Los
We gaan los om 8.30 uur. Mooi. Hier bijna alle duiven mee gedaan. 4 nog thuis en natuurlijk "meissie". Het zijn er 39 geworden voor Gennep. Op hok een wedstrijd tussen jong en oud. Wie gaat dat winnen. Hier geen duiven die speciaal voor natour worden gehouden. Ouden hebben gewoon meegedaan met programma. Zoveel duiven hebben we ook niet dat we kunnen "sparen". 
Mooie vlucht en geniet!
We gaan zaterdag vanuit Gennip lossen. Vrijdagavond inkorven. Mooie afstand voor de late jongen. Bij ons gaan in ieder geval de jongen mee. En wellicht ook wat "ouden". Deze zitten mooi op eitjes te broeden en gaan er iedere dag nog uit.
Alleen de 12-80 De St Quentin duivin  heeft het echt verdient en mag blijven broeden. Gaat naar Kweekhok ook. Haar nieuwe partner is nu, voor de late jongen,  de 11/09. De Fondduif kampioen van de PV De Koerier in 2013. Is best een mooi koppel. Deze hebben ook bevruchte eitjes dus deze zijn straks beschikbaar. 
Vorige week is er 1 niet teruggekomen en 1 vale was erg vervelend begin deze week. Die gaat ook niet meer mee. Dan nog 1 vale die licht gewond was en waar de wond weer open was gegaan.
Deze toch maar even gehecht en zit weer mooi dicht. Wellicht kan die ook naar Gennip. 
update
25 aug Allerlei
Gisteren Ziggo storing in de straat en zoals ik hoorde wellicht ook meer in Steenwijk. 
Zoals verwacht een maatregel echter 1 die ik niet had verwacht. Volgende week Morlinquert. Wel een goede beslissing. . Het is wel erg warm in de zon voor die beestjes.
Gisteren de duiven nog stukje weggebracht. Oud naar zwolle en ging goed. Jong naar Blokzijl . Apart. Alles keurig thuis alleen je zag dat het warm was. 
Nu afwachten wat we zaterdag gaan doen met natour. Kunnen nu mooi de jongen mee.
24 aug Vrijdag voorbereiding
Mijn voorbereiding is nu gelijk aan een vrijdagavond inkorving en geen donderdavond. Geloof echt niet dat we 2 nachten mand gaan doen. Bij vrijdagavond inkorven is het dus echt een andere voorbereiding als bij donderdagavond en vind het jammer dat ze daar geen rekening mee houden. Als weer stabiel is zijn de voorspellingen wel goed dus we weten nu hoe het zal zijn een vrijdag en zaterdag. 
Duivinnen Jong vanmorgen vroeg eruit voor training en zeer tevreden. Doffers iets minder maar ook goed voldoende voor een laatste vlucht. 
Ouden zijn in Zwolle gelost.
Zaterdag 27 augustus Morlinquert.
Ik lees dat er om 12.00 uur as donderdag bekeken wordt wat er gaat gebeuren met Morlinquert. Dit ivm warme / hoge temperatuur in mand in auto en tijdens vlucht.
Voorstel om dan vrijdagavond in te korven en met 2 chauffeurs naar Frankrijk te rijden. Extra kosten verrekenen in kosten per duif. Dan hebben duif 1 nacht mand en vroeg los.
Met 25 graden moet het toch lukken? 
22 aug Quievrain met de Jongen
Mogen wij tevreden zijn met deze uitslag in onze club:
met 29 mee een 18 in de punten en 13 bij de eerste 28 in club. Ja dat zijn we. Als we wat kritischer kijken dan hadden we de eersten iets ja iets eerder in klok willen hebben.
Altijd wel iets te zeuren als je het zo bekijkt. Over het algemeen super vlucht geweest hoor.
Quievrain jong 20 aug
Met nog 1 vlucht te gaan staat er veel op spel. We staan 1e in de club PV De koerier  met Jong en Totaal Generaal. De jongen zullen nog 1 keer hun kwaliteiten moeten tonen. 
De standen tot nu toe:
2016-08-22 12-27-03
Met Jong ( nog 1 vlucht te gaan) staan we erg goed in totaal standen tm de Afdeling Friesland . Ook nu geldt weer: VOLHOUDEN. 
19 aug de 15 / 69 en 70
U had nog een stamboom tegoed van 2 duiven die naar 2 liefhebbers zijn gegaan. 1 naar Sommer en 1 naar Comb. vdLinden&DeVries. Beide zijn er zeer blij mee. Deze duiven hebben het met name op de fondvluchten laten zien.
oa 6e |Teletekst Blois Afdeling Friesland
De moeder is de 10/66 van broer Toon. Hier heeft hij ook mee gevlogen en was superieur toen. Snel naar de kweek gegaan en we hebben reeds meerdere duiven uit die duivin in onze  vliegploeg zitten. Super Kweekster dus.
Deze 10/66 komt natuurlijk uit 2 kwekers van Anton Ruitenberg. Vader is een rechtstreekse Homma duif.
Hierbij de stamboom:
de 69
Update Jonge duiven 
In onze club PV De Koerier tellen alle jonge duiven vluchten die zijn gevlogen. Daar doen we niet zo moeilijk over. Inmiddels hebben we er 6 achter de rug. De eerste 5 waren gewoon top en de laatste goed.
Met trots willen we de top 10 laten zien met groot aandeel Gebr. Kruisweg duiven. We zijn in club met 309 duiven begonnen :
jong 15 aug de koerier
6 jonge duiven zuiver Gebr.Kruisweg en 2 "halve" in de TOp 10. De 16-1108071 is een samenkweek jong met Albert Timmerman en doet het super. Een zusje van deze duif is de 16-1108033.
Laat deze nu net onder die van Albert Timmerman staan. Deze duivin vliegt 5.1 punt minder bij elkaar. Toch bijzonder dat die zo dicht bij elkaar zijn met 6 vluchten. Zijn niet uit zelfde nest maar wel dezelfde pa en ma. 
Gaf eerder al eens aan dat het zo mooi is als andere liefhebbers goed vliegen met je duiven. Dit is ook zo een voorbeeld waar je van kan genieten. 
Met nog 2 vluchten te gaan komt nu het moeilijkste: volhouden. 
15 aug. Duiven een ontsmetting  gegeven in weekend en vandaag rookblokje. Waarom? Rookblokje was al even geleden dus laatste keer dit seizoen.
Heeft meer met gevoel te maken hoor en wellicht blijven de muggen weg.
update Vanmorgen alles los gehad. Jongen vlogen nog aardig dus zal wel niet te veel krachten hebben gekost gisteren. Ze kregen speelkwartier maar werd langer.
14 aug
Om 21.00 valt de laatste op de klep. Deze heeft geen vieze poten meer van de reismand. Al ergens gedronken dus en gaat ook direct naar voer. Afijn alles thuis.
Beginnen in club met 8e en 9e , 11 en 12e plek. Ja dat is redelijk maar is toch even wennen na 4x een eerste en 1 keer een 2e .  
Een vroege lossing zit er weer niet in. Dat is dit jaar niet mogelijk tot nu toe. Het zicht is nu om 10.00 uur in Limburg bv nog beperkt. Het wordt wel mooi volgens een aantal weersites dus vol vertrouwen wachten we af.
Hok is weer schoon en "Meissie"dartelt om me heen tijdens de schoonmaak. Mooi man.
13 aug 29
Weer met 29 jongen aan de start in Tongeren . Ruim 220 km . Denk dat ik te lang de jongen bij elkaar heb gelaten . Wel 3 uur. In het begin alleen maar vechtende doffers en op laatst " dooie boel". Zelfs weer apart gezet met deur ertussen en wat voer en water en weer bij elkaar . Apart maar toch gedaan. Volgende week " iets "  korter.
12 aug. mais
Warempel er ging vanmorgen weer voer in. Zie dan wel graag dat ze de mais laten liggen. Een graan die ze vaak als eerste pakken maar als ze lekker vol zijn voor vlucht eten ze die niet of moeten ze die laten liggen want dat schijnt een goed teken te zijn.
 Als snoepje gebruik ik hier Bordeaux mais. Ben van pinda's afgestapt. Als de duiven deze mais kennen is het een genot om ze er mee te verwennen. Je ziet het trouwens ook steeds meer in voeren zitten. Afijn de gele mais lieten ze liggen vanmorgen en dan pakken ze toch nog extra Bordeaux mais van mij aan zo lekker vinden ze die mais. Beetje mee spelen dat is schitterend hoor.
update 11 aug
Vanmorgen alleen de doffers jong eruit. Vlogen goed en voor de regen weer in hok. Duivinnen niet want het zou gaan regenen. Heel apart dat ze dan toch een bad voorgeschoteld kregen vandaag. Ze maakten er ook gretig gebruik van . Doen we hier nooit op donderdag maar ik had toch idee dat ze het nodig hadden .
Door de kou , denk ik, vreten ze ook heel graag . Gisteren al en vanavond ook weer. Nou dan kunnen ze zaterdag in ieder geval thuiskomen als ze doorvliegen. Net om 21.00 uur weer wat gegeven en een paar duiven maakten daat ook weer gebruik va. Niet erg enthousiast dus zullen wel genoeg gehad hebben . Morgenochtend weer eens kijken.
11 aug De Rooie ( 16-1108229)
Ja we hebben dit seizoen 3 valen en 1 rooie in de jonge ploeg zitten. Allen gekweekt in Zwolle door broer Toon. In Steenwijk houden we niet zo van die kleur echter ook deze krijgen een kans in Steenwijk. Ze zijn er allen nog dus vanaf het begin van spenen tot nu toe. goed teken. Dit moet je eigenlijk nooit zeggen want later krijg je dan deksel op neus maar wil het toch gezegd hebben. 
Afgelopen zaterdag was de Rooie ook 3e van de hele Afdeling met ruim 13.000 duiven. Deze rooie is op een africhting begin juni achtergebleven. Is een week in Ulft geweest bij Frans Arends. Is door de duivenkoerier terug in Steenwijk gekomen en laat nu mooie resultaten zien. In de club staat deze duif bij top 3 vermeld :
Stand duifkampioenschap PV De Koerier per 11 aug 2016 na 5 vluchten:
jong 4 vluchten 2016
Dus deze Rooie ( na al met hoofdletter) heeft nog geen vlucht gemist ( weer oppassen als je dit zegt) en doet het dus zeer goed. Ja andere liefhebbers hebben gelijk als een duif je niet aanstaat en hij vliegt goed ga je die vanzelf mooi vinden.
Dat klopt dat geldt hier ook.
11 aug Deur
Jongen hebben we op de deur. Twijfel wel daarover. Moet wel zeggen dat ze het doorkrijgen. Eean aantal dan want zodra ik deur aanraak zitten er en paar te dringen die naar de andere kant willen. Onder of boven mij langs het maakt ze niet uit. Ze zijn in ieder geval actief.
Bij training duivinnen valt het mij op dat ze 's morgens wegtrekken en 's avonds niet. Wel trainen ze minimaal een uur. Bij duivinnen had er 1 moeite om mee te komen. 
Nog even wat anders: het binnenlopen van de duiven bij aankomst van vlucht.
Bij ons lees je nooit of de eerste treuzelt, een aantal rondjes vliegt, op dak zit of wat dan ook  voor vertraging er ook maar kan zijn. Een ieder zal dat hebben denk ik ( en wij ook hoor) maar belangrijkste is duif in klok. Niet belangrijkste maar ook hetgeen wat telt. Niet meer en niet minder. Het klinkt ook zo van "ik had er wel bijgezeten hoor of nog vroeger geklokt" maar wat de meeste vergeten is dat  de eersten ook wel vertraging meemaken. 
Er niet bij zitten en zeggen ze zaten minuten op dak tja het zal wel maar het is zo iets waar niemand wat mee kan. Is het zo dan weet jezelf wel hoe het zit en hou dat in gedachten
 
10 Aug irritant
Een jonge duivin die een vreemde doffer heeft ontmoet houdt de boel wel op. Deze komt niet binnen op commando en ja dan is planning niet meer 100%. 
Hier krijgt dit jong nog even de tijd om zich aan te passen maar niet te lang.
Gisteren een training bij huis en 1 vanaf Zwolle. Vanaf Zwolle snel weer thuis en aantal ook drang naar hok. Kunst is om ze gezond en enthousiast te houden. Gaat tot nu toe perfect en eens kijken of dat de komende drie vluchten ook gaat lukken. Ze zijn gescheiden dus vliegen op de deur.
In top 20 samenspel E 4 liefhebbers van PV De Koerier:
jong 10 aug 2016 e
We zitten , door weersomstandigheden, nog niet op de helft met aantal vluchten bij Samsnespel E maar start is goed.
Update 6 aug
Het gaat de laatste 2 maanden erg goed hier op het hok. Resultaten mogen er zijn. 
Bij de jongen van 4 vluchten in club
3 x een 1e prijs 
1 x een 2e prijs
Laatste oude duiven vluchten ook op
Laatste fond een 1e en 2 prijs
Laatste Midfond een 1e prijs
De op 1 na laatste midfond ook een 1e prijs 
en dan krijg je dit:
Samenspel E 6 aug 2016
Nou maar even stoppen met de resultaten want staat zo eigenwijs . Maar als het goed gaat en zeker zo goed dan mag je dat schrijven.
Standen zijn net binnen:
De 5 Beste Liefhebbers met JOnge duiven van PV Koerier Steenwijk bij de eerste 10 van Rayon West:
Top 3 van PV De Koerier:
west jong 6 aug
In Afdeling Friesland een prijs% van 48 gehaald . Dat is goed alleen bij de club was het niet voldoende. Zo moet je altijd kritisch blijven vind ik. 
er zijn altijd zaken die beter kunnen toch? Maar wel genieten van de goede prestaties hoor. 
Vanmorgen ook laatste jong binnen. De 15-237. Was de duif die bovenaan stond dus nog altijd prijs had en nu gemist. Blijven jonge duiven.
De 15 - 1273369 ( teletekst Blois 6 aug 2016 van v d Linden &De Vries  ) heeft als nestmaatje 15 - 1273370. Deze laatste ook voor bon wegggegaan naar Sommer uit TUK.
Ook deze duif presteert heel goed:
blois
Beide liefhebbers blij met deze duiven via Kweekhok Toon kruisweg uit Zwolle.  Daar zijn we trots op!
Zal later eens de stamboom laten zien
7 Aug . Meerdere prijzen. 
Een 3e plaats op 13.270 duiven. 
6 aug Teletekst
Dan ook een beetje een Teletekst vermelding met een duif van ons, gekweekt bij broer Toon in Zwolle, die via een BON is gegeven aan V.D.Linden & De Vries.
Op de 6e plaats op Blois :De 15-1273369
 
 
Marco
6 aug. 2 keer
Uitslagen zijn zeker nog niet officieel maar het lijkt erop dat we met 1 vlucht meedoen toch op beide vluchten , Weert en Blois, bij de eerste 10 eindigen.
Zei het al eerder dat als een liefhebber goed met je duiven vliegt dat bijna net zo mooi is. Van de Linden de Vries gefeliciteerd met je eerste duif en natuurlijk ook de 2 e en 3e mooi op tijd.
Eerst maar weer eens afwachten wie er niet gemeld heeft en toch mooi op tijd zit want officiele uitslag geldt.
5 aug. 29 mee
29 jongen gaan naar Weert. Het zou een mooie zaterdag worden volgens de kenners. Staat er nu toch weer regen in voorspelling. Kunnen alleen maar afwachten.
Ze zijn gezond en nu weer kijken of de trek naar hun hok goed is. Ik vermoed toch iets minder.
In onze club weinig liefhebbers die jongen inkorven .Jammer hoor.223 duiven.
update. sprintje
wederom mochten jonge duivinnen vanavond even sprintje trekken. Dat ze thuis zijn voordat ik thuis kom is normaal maar de drang naar het hok moet beter. Ze vlogen niet meer maar zaten wel op dak. Had ze liever al in hok gezien. 
Doffers hadden daarvoor normale  training van een uur gehad .
4 aug Opvangers
Tja volgens mij vangt iedereen wel duiven op. Of ze allemaal gemeld worden ? Dat denk ik niet. Er zijn liefhebbers die dat altijd doen en liefhebbers die de duiven verzorgen en dan na 1 a 2 dagen los laat bij hok of iets van hok af. Niets mis mee denk ik alleen hier wordt altijd naar liefhebber gebeld. Gaat vaak goed hoor alleen die reacties soms zakt je de broek ervan af. Deze week:
Liefhebber uit Urk. Ja ik heb geen auto. Wat nu? Ja dat hoef ik toch niet te zeggen. "Tja hij moet het wel kunnen". zegt liefhebber. Nou dat begrijp ik niet. Natuurlijk moeten ze het kunnen alleen nu even niet en deze duif is zoals we lezen niet de enige. Dus die opmerking moet het wel kunnen vind ik ongepast. Goed even oplappen en loslaten en hoop dat ie thuis komt . Denk alleen dat liefhebber er niet zo mee zit anders zou hij wel een oplossing zoeken toch?
Vanmorgen alleen jonge duivinnen los. Lekkere wind waar ze vanaf kunnen en dan ook weer tegenin. 
update
Duiven geelvrij dus dat is weer ok. Ze mochten vanavond voor 2e keer trainen en met elkaar. Nou dat ging eigenlijk wel heel goed.
Bij binnenkomst weer gescheiden en komen vrijdag dan weer bijelkaar. Zo hoop ik dat de koppeltjes blijven en wellicht ook wat nieuwe .
3 aug 
jongen vanmorgen getraind. Met dit weer hoor je dat ze nat worden en zijn.. Belangrijk dat ze weten wat regen is dat zie je dit seizoen wel .
Vandaag ook even geel test laten doen .
En vandaag even bijelkaar lekker laten rotzooien .
update  training
Met dit mooie weer naar de avond toe mogen de jongen even trainen. Wel lang in mand gezeten maar een kort vluchtje geweest dus lets go.
Ps ja de vlag staat altijd op als jongen trainen. Doffers en duivinnen wel weer gescheiden vandaag
zondag
als je goed kijkt zie je de duiven links onder het onderste wolkje . ;))
Gisteren direct na vlucht eens het bad gegeven en jawel allemaal lekker in bad. Is dat een teken dat ze gezond zijn?
31 juli.Thuis
Gisteravond om 19.40 zat ook laatste jong op hok. Alles thuis. Dat moet ook wel natuurlijk met zo een vlucht. Als ze nu niet komen dat mankeert er iets. Weer was goed, afstand beperkt, al aantal korte vluchtjes gehad, al aantal keer uit de klad moeten komen, al aantal keer hebben ze de kans gehad om door te vliegen en terug te keren dus ze zijn nu wel opgeleid voor het wat grotere werk. Dat moeten de duiven die vanaf begin mee zijn nu wel kunnen.
Weer bijzonder tevreden over prijs%. Nu wat groter verband:
23 van de 28 op tijd thuis. Een 82 % !.
nijkerk
In onze club starten we inderdaad met een 2e plaats en een 9e . 2 bij de eerste 10. Een prijs% van 60% . 
Dolf Sommer uit Tuk heeft 2 jongen van ons die in 1 seconde van elkaar geklokt zijn en zijn 2e en 3e duif bij hem en mooi op tijd. Ga zo door Dolf. Top!
update Nog 1 jong te gaan.
In de club een 2e plaats zoals nu laat zien. Over dichterbij geen discussie maar zo dichtbij?
Vluchten tellen zo niet mee en het kon toch wel 30 km zuiderlijker?
Dan bijna alles thuis en komt  Noord Friesland over vliegen. Daar leren de laatkomers wel van denk ik.:; 
update 30 juli
We komen dichterbij en dat was te verwachten maar ook een bericht dat we in 2 groepen lossen.
Mag toch wel zeggen dat ik daar niet blij mee. Waarom nu weer? Laat die jonkies lekker wat leren zeg.
Dan gaat de duivenauto met lades open en die klep gaat wel los en die er naast niet ? Dat is lekker zeg.
Nou ja we zullen wel weer zien en afwachten maar zou mijn keuze zeker niet zijn.
30 juli 28
28 jonge duiven zijn op weg naar een losplaats. Er staat Weert op programma maar daar zal het wel niet gaan lukken. We wachten af.
1 jong is nog thuis die moet herstellen want deze had veel km gemaakt. Mooet eerst weer wat voller worden.
Bij duivenkenner Theo Pander op de site een mooie vermelding over hoog prijs % in de Afdeling met jonge duiven vlucht Tilburg 23 juli 2016:
tilburg pander
Nog even die uitslag ( nog niet laten zien uiteindelijk) met als eerste ook 2 duiven in de klok met 30 duiven mee:
tilburg afdeling 23 juli 2016
Ook mooie vermelding van clubgenoten Wim Buwalda en Bennie Stefffens. resp 20 en 23e 
28 Juli PV De Koerier
koerier2872016
Van de kleine 60 verenigingen in Afdeling Friesland staan we op een 9e plaats. Ik wil hiermee aangeven dat we een sterke vereniging zijn met goede duivenliefhebbers en top duiven.
Het is bij ons ook vaak zo dat als je als eerste op uitslag van De koerier club eindigt je ook vaak hoog in Regio en Samenspel zit en vaak ook in Afdeling. Dit bevestigt onze kwaliteit.
Vanavond de jongen even apart een sprintje laten trekken want ze hadden vanochtend al lekker getraind. Ze zijn deze week gescheiden en dat zullen ze ook weer moeten leren. PFF beetje geluk gehad met het weer!
Nieuw voor hun is dit "op de deur"spelen. Duurt even voor dat ze dat door hebben denk ik. Met elkaar trainen ging steeds moeilijker want de koppeltjes keken wel heel veel naar elkaar.
Er blijft in ieder geval 1 jong thuis dit weekend. Kwam maandag terug en was zo mager. Die heeft echt veel gevlogen want ik laat ze niet op honger binnenkomen van vlucht!
27 juli. Krant
Wederom een mooie vermelding in de Steenwijker Krant door Wim Buwalda verzorgd:
Dit was de vlucht van weekend 16 juli. Week later weer 2 vluchten nr 1 . Gaat dus bijzonder goed. 
22juli2016
Het seizoen OUD is dus nu afgelopen. In het totaal klassement OUD zijn we op een 2e plaats geeindigd. Bijna hele seizoen staan we aan kop en ook wel aantal punten voor echter door 1 hele slechte fondvlucht
waar we bijna 500 punten verliezen komen we op plaats 2. Je kunt ook zeggen : Staan we nog op plaats 2!  Klopt. We hadden er ook onder door kunnen zitten en dan heb je helemaal geen punt. Achteraf is het goed zo. Moet je zo een slechte vlucht maar voorkomen. 
Was dat de enige slechte vlucht ? Nee, we hadden er  nog 2 maar toen viel puntverlies wel mee en stonden we veel punten voor.
 
25 juli. 2 x winst in Club pv De Koerier te Steenwijk . En zelfs 2 x 1e en 2e .
Dit kan in club bijna niet beter. Tjonge wat een duiven . Dat ze dit flikken. Op Jong en Oud FOND ( 714 km) top prestatie . Ook in Afdeling topprestatie en daar zijn we blij mee.!
Bij Jong nog 2 weg van de 31 en bij oud nog 3 waarvan wij graag 1 duif terugzien. Wellicht moet je die dan niet meedoen maar dat is allemaal achteraf makkelijk praten.
Als je er 0 mee doet zijn er ook geen verliezen
Later meer .
23 juli. Wachten.
Dit is de wat mindere kant van duivensport. We zijn afhankelijk van het weer en dat is met name dit jaar wel heel bijzonder.
We staan met de jongen in Tilburg. Het zal allemaal wel maar ook beetje vreemd hoor. Lees commentaar van Albert Meester op social media en denk wel dat hij ook een beetje gelijk heeft.
Wat een gehannes met losplaatsen op een straal van , wat is het, 40 km?
Bij ons in hok nu 2 duiven. De doffer 09 die vanaf begin seizoen gewond is en niet meer mee hoeft en de makke "meissie". Die is al weer klaar voor de komst van de jongen.
Raar zo een leeg hok. Gelukkig ook net de hokken extra schoon kunnen maken want daar leek het vanmorgen en vannacht niet op. 
22 juli. 20 naar Issoudun ongeveer 715 km
Alle 20 mochten mee.  Er is ruimte voor 10/11 koppeltjes en we hebben nu nog 21 ouden. Gestart met 23 stuks. Er zijn 2 achter gebleven
Ook nog 31 jongen en eens kijken hoeveel er daarvan overblijven maar verwacht toch wel een mooi aantal. Conclusie is dat er weer streng geselecteerd moet worden en 
dat is wel een kracht van dit HOK! Daarom nu ook 20 mee zodat ze nog iets kunnen laten zien.
Een Vitesse eindstand van Samenspel E in Afdeling friesland met ruim 180 leden willen we graag nog even laten zien.
Dit ook omdat er zeer goede hokken net voor ons staan maar zeker ook Goede hokken en Top liefhebbers die we voor zijn gebleven en dus hebben verslagen.
Zo zitten we voor v.d Stouwe-Douna en voor Beute & zn of te wel Gert Jan Beute een duivenkenner bij uitstek. Ja dat vinden we toch een top prestatie . Mag dat?:
Als ik bovenstaande 2 namen noem mag ik H&A Roest , J&S Timmermans, gebr.Homma niet vergeten te vermelden . Ach alle 20 zijn natuurlijk toppers.
midfond2016
20 juli. Laatste training oud.
Vanavond de laatste training voor de ouden. Ik heb ze laten gaan en werd een rustige training. 
De jongen vanmorgen goed getraind. Gaat in de ochtend toch beter dan 's avonds. 
19 juli. Training
Laat laten trainen vanavond. Jongen redelijk ( als eerste eruit). Deze nog niet gescheiden en er zijn toch wel veel koppeltjes die met elkaar bezig zijn. 
Dan duivinnen en die waren super en doffers goed. Had ik niet verwacht met het warme weer.
Valt dus mee.
19 juli 2015- 1267443
Deze doffer presteert het om de laatste 2 midfond vluchten een 1e in de club te vliegen. En ook in Afdeling Friesland een 50e en 18e op ruim 7500 duiven
Bij het kijken naar andere resultaten van deze doffer zien we het volgende :
16 -7 Laon een 1e
02- 7 Peronne een 1e
18- 6 Quievrain een 11e
05- 6 Asse Zelik te laat
21- 5 Quievrain op 1 na laatste
14 -5 Quievrain te laat
Op 28 mei komt de partner van deze doffer niet meer terug. Dit was de 15/457. Er was 1 duivin over en deze geprobeerd te koppelen met de 15/443. Hij pakt het gelijk op echter duivin gaat met horten en stoten.
Ook even een dag alleen in duivinnenafdeling gelaten en warempel het pakt. Het pakt zo dat deze doffer vanaf 18 juni prijs pakt op de Midfond. En tot slot 2x een eerste.
Zo zie je maar weer. Je kunt na 3 vluchten zeggen die duif kan het niet en dan verandert er iets en jawel hij vliegt super prijzen bij elkaar. Dit is puur motivatie! 
17 Juli. Na vorige week 1 x een 1e plaats en 1 vlucht drama nu afgelopen weekend een dubbelslag . Op 2 vluchten nr 1 en Midfond Kampioen Onaagewezen
Ja dat ging heel goed dit weekend. Zowel Jong maar ook oud was weer super.
Mooie plek op de wal en je kan ze al van ver aan zien komen, je kijkt over de huizen. Mijn zonen waren ook aan het wachten.
16 juli
Eerst Oud. In de club stond ook het Midfond kampioenschap op spel. Was laatste vlucht in deze klasse. Achterstand was nog 6 punten op Willem Buwalda.
Uiteindelijk gelukt dus nu na:
Vitesse kampioen nu ook Midfond Kampioen van PV De Koerier te Steenwijk. Onaangewezen dus prestatie van de duif!
Bijzonder van deze overwinning was dat de winnaar de doffer 15/443 ook op Chateauroux is meegeweest. Ik gaf al aan dat de meeste zo super fit thuis kwamen.
Dat na 736 km was heel bijzonder. De duiven lieten afgelopen week goede trainingen zien dus de beslissing genomen om alles wat mee kon ook mee te doen (20) op de Midfond vlucht met Zw / West wind.
Dit is goed uitgepakt en zelfs mijn nummer 2 14/750 was mee op Chateauroux geweest. Prijs % oud een 50 % is ook wat we minimaal graag zien.
18e plaats in Afdeling van 7338 duiven:
43
koerier
 • Bij Jong gaat het ook super. Wellicht gaat de gedachte "te vroeg" spelen maar ze zijn zo lekker vol en speels en gezond en trainen ook voldoende dus ga ze niet remmen. ( als dat zou kunnen )
1e plaats 1464 duiven en met Samenspel E1  erbij die gelijktijdig bij ons zijn gelost ( 1665 duiven ) een 1e plaats op 3129 duiven . In distrikt 5260 duiven en nummer 1
jong 16 7
In onze club de volgende uitslag: 
jong 16 7 koerier
Gaat lekker dus.
Nog 1 jong onderweg van Deventer. Rest alles thuis.
17 Juli. 
Alle ouden thuis. Vanmorgen de laatste. Bij de jongen missen er nog 2. Vandaag nog geen jong nagekomen.
15 juli 20
Gisteren 20 duiven ingekorfd voor Laon. We zijn dit seizoen begonnen met 23 oude duiven. 2 stuks reserve. Er gingen wel eens paar mee met vracht. Tot nu toe 2 niet thuis gekomen van vlucht. Dus nog 21 over.
1 oude de 09 , De duiffondkampioen die niet meer mee mag is altijd thuis. De 20 duiven nu is mijn totale vliegploeg en die is gisteren meegegaan naar Laon. 
Ze trainen ook voldoende goed en gezondheid is , volgens mij, wel goed dus het moet kunnen. 
Er wordt hier nu niets gespaard omdat deze vlucht met verwachte wind moet kunnen met duiven op eind van seizoen. Ja er zijn er die duiven thuis houden voor natour maar dat spelletje is zo ouderwets en vertekenend.
Is wellicht perfekt voor de wat grotere hokken maar voor een gemiddelde speler is dat net te. 
Bij ons was Chateauroux slechtste vlucht ooit maar wil dan toch wel even wat recenties laten zien met liefhebbers die wel goed met onze duiven hebben gevlogen op Chateauroux.
Zo heb je toch nog iets. En als andere liefhebbers goed met je duiven vliegen is dat net zo goed genieten!
1. Comb Deinema- Kruisweg: In zijn club een 4e plaats met 111 duiven en in Regio Noord OOst een 8e plaats op 1006 duiven. Duif via Toon
Dit is een kind uit een Van der Pasch x Timmerman duif. 
cees chateauroux
2. Bennie Steffens :een 36e plaats Totaal Afdeling Friesland op 4892 duiven. Duif via Toon
De vader van de ze duif 14/385 is een Henri van de Berg x Wondere Dirk via Anton Ruitenberg.
Deze duif doet het dit seizoen iedere keer als die mee is. Goede duif bij goede liefhebber!
steffens chateauroux
13 juli . 
Dhr Jongedijk uit Noordwolde heeft ook mijn jonge duif uit Naarden meegenomen. Hij moest er een aantal meenemen voor een paar liefhebbers.Ook bracht hij deze nog bij mij thuis. 
Nogmaals veel dank voor deze service. Deze 16/231 heet vanaf nu Jongedijk.
De duiven trainen goed. Minimaal een uur lekker vliegen. Oud ook even sprintje laten trekken van Meppel naar hok waar de partner wacht. 
Blijf het vreemd vinden dat de duiven van Chateauroux een uur te laat waren en vanaf dat moment in 1 uur 7 duiven klokken van de 10. Dus alle duiven zijn te laat maar dan in een uur 7 van de 10 in de klok. Na dat uur te laat nog 2 dus 9 van de 10 thuis. Het mooie van deze sport is dat je het nooit kan zeggen . Wel gissen . Zeker is dat ik een fout heb gemaakt maar welke?
Jongen trainen rond ons huis. Zo een 1 1/2 uur enecht ver wegtrekken doen ze dus niet. Er zitten veel koppeltjes bij de jongen dus kijken of ze zo willen blijven trainen.
Soms vliegen die koppeltjes wel heel dicht bij elkaar. Lijkt dan net of de doffer de duivin wil sturen
11 juli. Balkon
Wordt gebeld door een vrouw dat er een duif op balkon loopt. Heeft wedstrijdring ring om en uw vliegt wedstrijden dus misschien kunt u hem vangen en tikt tegen de ramen en loopt zo naar binnen maar durf zelf niet te pakken,  zegt ze. Kom bij haar in een flat en duif is weg. Wellicht toch weer op pad naar eigen hok?
De "oude" duiven die even op Vuren zijn geweest trainen heel goed en zelfs de Chateauroux gangers doen goed mee. Zal wel door de wind komen.
Jonge duif van De heer Jongedijk uit Noordwolde opgevangen. Was 2e keer en ik was blij dat hij hem voor 2e keer ook wilde ophalen. Krijgt toch nog een kans.
Jonge duif van ons in Naarden opgevangen . Nog 3. Hoorde dat er meer jongen van lossing Vuren in regio Amsterdam zitten. Dus de verhalen "ze vliegen door" afgelopen zaterdag vond ik al zo vreemd. Als dat zo was hadden ze de tijd om weer terug te vliegen toch? Bij het water weer even terug en thuis.  Het bleef echter stil bij de meesten. Er zitten waarschijnlijk veel in Noord Holland en waarom die daar zijn en niet thuis komen ? Wie het weet mag het zeggen.
Zo gaan wij toch wederom naar aantal rond de 30 jongen in ons hok. Dit is toch aantal waar ze zich het beste voelen denk ik. Lijkt wel een natuurlijke selectie, ieder jaar weer.
10 Juli Er onder 
Eronder . Ja wat er is gebeurd met onze duiven voor Chateauroux weten we niet maar ze waren veel te laat. Niet 1 die op tijd was.
Toen de regen minder werd kwamen ze lekker binnen en voor acht uur 9 stuks thuis en zondagmorgen 1 dus alle 10 thuis.
Heb ze vandaag in de handen gehad en moet zeggen dat ze er goed uit zien. Dus wat is de oorzaak.?
Dit vanaf 2008 nog niet meegemaakt. Ik dacht er ook onder te zijn in de club maar dat is net niet het geval. 
We stonden goed in de kampioenschappen maar met zo een vlucht kun je dat vaarwel zeggen. 
Van de jongen missen we nu nog 4 van de 35 . Vanmorgen nog 1 jong binnen en rest dag nul. Dat is ook vreemd hoor.
In onze club 28% jonge duiven weg op zaterdagavond.
10 juli erop 
De 1e Jonge duivenvlucht voor het echie is top geweest . 35 mee en 22 in de prijzen in de club .
Een 1e, 2e, 8e, 9e, 13, 14 enz prijs . Een eerste met de 1e getekende . Ik zei eerder  nog dat ik niet kan aanwijzen . 
ook in regio en samenspel E goed gevlogen .
update De 12/1130019 Van Deinema-Kruisweg Zwolle
Ik gaf aan dat het de 3e zege was zonder verdere toelichting:
cees 19
cees 19 w
Stamboom 2012 - 1130019. : Ook hier zie je wederom Anton Ruitenberg duiven. 
de19 deinema Kruisweg
8 Juli
De gewonde van vorige week de 2e duif (15/07) op het hok vorige week van Peronne kon niet meer op 2 poten staan.
Toch even naar Wolff geweest en het was gelukkig niet gebroken. Alleen Knie letsel. Begint al weer op 2 poten te lopen nu. 
7 juli Comb Deinema- Kruisweg uit Zwolle
Een mooie prestatie op 2 juli: Er worden op 3.811 duiven 5 liefhebbers vermeld
Cees 2 juli 16
Welke duif is dit:
cees2juli
De 12- 1130019. Duivin gekweekt bij Toon Kruisweg uit Zoon Wondere Dirk 08/590 en Heremans duivin 11-297 beide via Anton Ruitenberg bij Toon. 
Cees speelt er mee en met succes. Dit is 3e zege in regio van deze duivin
En je ziet ook een goede prestatie van de 14-1511934 die al eerder hier in het nieuws is geweest. In 2015!
Jongen africhting in polder gedaan. Bij thuiskomst geen duif te zien , geen 1 ook niet op dak. Zit alles al in het hok op 1 achterblijver na. Ze wilden graag naar binnen dus.
Kijken of dat zaterdag ook zo is. Voer ze wel goed omdat ze wel eens door kunnen schieten en hebben dan reserve voor terugreis. Vreten willen ze .
5 Juli : Status standen
Met de midfond vlucht van Zaterdag jl ook weer goede punten gehaald voor kampioenschappen. We staan er gewoon lekker bij en kijken of we met nog 3 vluchten te gaan dat vol kunnnen houden.
Afgelopen week de 12/80 een weekje rust gegund en warempel er staat weer een andere duif op die lekker scoort. Het is belangrijk , in totaal standen ,dat je niet afhankelijk bent van 1 goede duif.
Stel de goede is er niet dan moeten andere het op kunnen vangen. Dat willen we allemaal.
De 12/80 stond cq staat goed in totaalstanden duif echter deze duivin spelen we niet meer maar door en door ten koste van de duif. Liever dan ten koste van duifkampioenschappen.
Aantal standen:Eerst Regio West 80 leden
 
1
2
3
4
Dan Samenspel E met 190 leden:
 
sa e vitesse
 
 
1b
1c
1d
1e
In de standen van de Afdeling staan we bij
Vitesse, Midfond, Fond ,  Generaal Kort en Generaal Lang overal bij de TOP 40 van de Afdeling Friesland.
Zijn we blij mee natuurlijk. NU volhouden want laatste loodjes wegen het zwaarst en zeker bij de oude duiven.
Update 4 juli Lossing JONG Breda Afdeling 8 
reactie van :
Jos van Laar
J.W. Pienemanstraat 20
7424 DK DEVENTER
Tel: 06-22913059
GOU 8
Regio Noord Secretaris Regio Noord GOU
e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
1
Deventer, 4 juli 2016
Geacht bestuur, beste sportvrienden,
Over de afloop van de eerste jonge duivenvlucht van afgelopen zaterdag kunnen we héél kort zijn: het is uitgelopen op een drama voor de meeste liefhebbers in onze regio, er missen nog ontzettend veel jonge duiven op onze hokken. Hopelijk komen er nog veel jongen na.
Op diverse media staan weer de meest wilde verhalen over wat er mogelijk mis is gegaan bij de lossing en wat er al dan niet is gebeurd. Als bestuur Regio Noord voelen wij ons daarom verplicht om u duidelijkheid te geven over de condities en omstandigheden waaronder onze jonge duiven afgelopen zaterdag zijn gelost in Breda. De duivencontainers zijn vrijdagnacht in Breda aangekomen en hebben op een braakliggend terrein tegenover het kantoor van de BAM en vlakbij het stadion van NAC gestaan tot 11.30 uur zaterdagmorgen in verband met het rijtijdenbesluit ; op deze plek is in ieder geval de mogelijkheid om – als dat nodig mocht zijn – de hele dag te staan. De lossingscommissie heeft via de heer LIndner, die namens onze regio contactpersoon is met het IWB, zaterdagmorgen de volgende informatie ontvangen: "de jonge duiven kunnen zonder problemen gelost worden vóór 09.00 uur". Op basis van die informatie zijn de jonge duiven om 08.30 uur en 08.40 uur gelost. Op de losplaats was het verder prima weer en de jonge duiven hadden een goed vertrek.
Dat het verloop van de vlucht niet heeft uitgepakt zoals het IWB heeft voorspeld en wij allemaal hoopten, behoeft géén nadere toelichting.
Met vriendelijke groet,
Jos van Laar
secretaris Regio Noord
Verzoek aan de leden als zij ergens een jonge duif gaan ophalen, ook te informeren of er nog meer jonge duiven zitten, die mee terug genomen kunnen worden.
Tja wat moet je hierop zeggen. Enige is hoop op dat velen nog duiven thuis krijgen
4 juli Steenwijk
Daar gaat aandacht heen. Duivinnen en doffers trainen zeer acceptabel. Alles er weer gelijk uit wat betreft duivinnen wel apart van de doffers natuurlijk.
Vorige week de fondgroep wat gespaard zodat die niet de training zouden gaan beinvloeden. 
Die mochten dan halverwege training ook meevliegen. Nu weer per groep in 1 keer los.
De jongen laten goede mest achter en trainen naar behoren dus zijn er overheen. Komt ook weer meer leven in.
Even nog lossing Afdeling 8 gou Breda. Als ze wel gelost hebben met regen is die lossingscommissie niet bekwaam om zich met welke lossing dan ook te bemoeien . Er uit en aanspreken op diermishandeling. Let opdit wordt gezegd en moet ook te bewijzen zijn maar tot op heden iets wat beweerd wordt. 
3 juli 2016. 600 KOPPEL en ...
Op Peronne 386 km een 1e plaats in de club. In de Afdeling een 50e plaats met bijna 7700 duiven. Zijn we weer tevreden mee.
Enigszins is dit een uitschieter want bijna 7 minuten later de 2e duif. In de afdeling 8 van de 10 duiven in de prijzen. Een 80%! In onze club 40% .
Ons "Meissie"zorgde er weer voor dat onze eerste doffer loodrecht naar beneden kwam. Je denkt dat kan niet maar wel degelijk. 
Meissie":
meissie Hier geeft ze aan dat alles thuis is!
De 1e plaats is dus voor de 15/443 . Wederom 1 uit het 600 koppel van broer TOON.  Hierkomen fluweel zachte duiven uit. De 600 is een zuivere Heremans duivin via Anton Ruitenberg. Deze is zo zacht!
 
Op de 2e plaats en 12e in club en 375e in de Afdeling de 15/07 die binnenkwam op 1 poot. Linkerpoot doet het niet meer. Kan er niet op lopen of steunen. Ligt nu ook in bak:
gewond
Dat is minder natuurlijk want die kan niet meer mee. Maar dan komt het ergste:
Ben met positieve begonnen maar nu dan minder bericht. Broer Toon had 43 jongen mee op Breda. Er zijn er 11 terug. Drama dus. 
En dan is er schrale troost dat daar in afdeling 8 GOU vooral in oosten en noord enorme echt enorme verliezen zijn maar dat is geen troost. Seizoen naar de galamiezen in Zwolle.
2 juli
Via clubgenoot en liefhebber Wim Buwalda is er een jonge duif thuis gekomen. Nu mist er nog 1 van Deventer vorige week zaterdag. Nogmaals bedankt Wim.!
Status Coli gaat steeds beter.Nu 2 dagen FC mix en beperkt en licht voer. Zijn er vandaag wel uitgeweest en je ziet dat het toch iets minder is allemaal. Zitten duiven tussen die absoluut niets mankeren maar ook enkele die niet top zijn. Binnenkomen van een 10 tal was ook iets minder. Gewoon er even bovenop laten komen door wat rust en aangepaste voeding.
Wij korven vanavond dus ook niet in voor africhting Deventer.
Update:
Omdat we er blij mee zijn tot nu toe hierbij aantal tussenstanden. Ja het zijn tussenstanden, we zijn er nog lang niet, maar tot dusver geen klagen dus mag je het laten zien want daar doe je het voor:
We noemen alleen onaangewezen . Aangewezen kan ik niet ;))
stand spel 1 juli 2016
ps bij Afdelingsstanden worden alleen beste 40 leden genoemd. Bij Midfond redden we dat net niet en heeft geen Totaal Generaal. Alleen Kort en Lang.
Controle bij Arts laat zien dat de jongen geel vrij zijn en mest is goed . Klein +je coccidiose maar kan geen kwaad zeggen ze.
Wat hebben we een mooie wagen voor vervoer duiven. 
wagen1
1juli
Jongen deze week op avond even naar Zwolle gebracht. Kwam goed naar huis . 1 jong de volgende morgen. Alles eet goed en toch heb ik er 3 apart zitten sinds woensdag. Coli verschijnselen.
Dan toch. Onbegrijpelijk maar mischien ook wel niet. In verband met termijn dat de wedvluchten beginnen geen natuurlijk product maar fc mix. Denk toch dat ik het binnen 1 1/2 dag redelijk onder controle heb. Wel blijven ze thuis en gaan niet mee op Deventer. Die hebben ze ook al gehad eigenlijk ::;
29 juni . Zijn wij nu zo slim of bent u nu zo .....
Voor het eerst een verenigingsstand bij de Afdelings kampioenen:
vereniging
Ben me bewust van feit dat het een tussenstand is maar een 10 e plaats voor onze PV De Koerier te Steenwijk mag er toch zijn. In totaal 57 verenigingen.
Dat hebben we toch maar mooi gedaan met zijn allen:
Albert Timmerman, Wim Buwalda, Dik van de Berg, Roelof van Looij, Piet van Looij, Henk van Looij, Fred Lugtmeijer, Henk ten Veen, Nanne Nijboer, Harm van Sluis , Peter Soer, Gebr. Kruisweg.
en dan speelt de Top Combinatie Ter Heide nog geen eens mee. Doelstelling is om bij de Top 10 te blijven.
27 juni 
Nog 1 oude onderweg. 1 jong zit in Wijchen dus nog 1 jong te gaan.
26 juni 2
De jongen kwamen goed vanuit Deventer:
deventer training
Over resultaat gisteren Chateaudun waren we zeer tevreden. 4eplaats, 12e, 20e, 35 e in Club en 4 vd 10 in de prijzen.
De 12/380 doet het weer. Voor deze duivin uit 2012 maakt het niet uit wat voor weer het is. Ze is er. In club staat deze ook aan kop bij duifkampioen oud. De enige duif met 10 prijzen.
Blijft dit zo? 
Op de 2e plaats duifkampioen oud staat een duif van Bennie Steffens. Waarom zeg ik dat ? Dit is een duif via broertje Toon uit Zwolle. Goede duif.
Wat tussenstanden in onze club:
1e Stand Oud onaangewezen
1e Stand Duifkampioen OUD
1e Stand Fond onaangewezen
3e stand Midfond onaangewezen
1e Vitesse (Kampioen)
2e Stand Duifkampioen Fond
ieder voordeel heeft nadeel: 2 nog niet thuis van de ouden. Jammer dat ze er nog niet zijn. Even kijken hoe we dit oplossen.
26 juni. Hok bijna weer vol
Nog 2 jongen van Deventer (36) en 3 van de 10 van Chateaudun. op de ochtend kijken of we erbij hebben gekregen. WiJ ZIJN enorm tevreden want het zag er raar en nat uit zeg.
De eerste oude op Deventer zat op 10.49 en eerste jong op 10.52. Kwamen ook goed binnen en fit. Jongen Direct genoten van een bad.
25 juni Leeg HOK 
Kijk nou alleen nog onze makke duif de 54. Heeft het rijk alleen . 
hok
ps ook de fondkampioenduif PV De Koerier 2012  de 09 is nog thuis . Nog steeds gewond ,vliegt niet meer.
Werd ik vrijdag jl gefelicteerd door buurtgenoot. Ik dacht oh oh wat heb ik vergeten maar het was een uitslag in de krant van Steenwijk.
Clubgenoot Wim Buwalda stuurt trouw de weekuitslagen van de PV De Koerier naar de Steenwijker Courant. Wim bedankt en top dat je dit iedere week weer verzorgt:
krant
Er waren 36 jongen mee naar Deventer. Moet er om 14.33 nog 4 stuks binnen krijgen. De ouden die dit vluchtje ook even mee gingen zijn allemaal thuis.
24 juni. 1 jong in Meppel bij Klaas Talen.
Tijdens een vakantie van Klaas (even geleden)  is daar een jonge duif van mij aangevlogen heeft daar waarschijnlijk ook een week gezeten en bij thuiskomst van Klaas belde hij dat er een duif van ons zat.
Deze gelijk opgehaald. Even vast gehouden en weer los gegooid bij ons. Ging gewoon mee in groep en kwam weer in hok. Bij africhting dee week is die direct naar Klaas gevlogen want kreeg dezelfde dag telefoon.
Afgesproken dat ie daar blijft en dat Klaas er mee kan vliegen . Kijken of dat dan lukt. 
Blijft bijzonder een week in ander hok en blijft daar als het ware. Mijn hok in Steenwijk is toch ook gezellig?
24 juni. Jongen.
Aantal jongen in Steenwijk zit op 36 stuks . Inclusief 2 gewonden maar die vliegen wel mee met koppel. Deze week vanuit Neushoornweg in Kraggenburg alles thuis gekregen op 1 na. Verder zijn ze ook nog niet geweest.
Max dus een 26 km gehad. Wel een kleine 10 keer weggeweest. Veel in de mand gezet etc. Tot op heden nog geen coli gezien en vanaf nu kunnen we die ook niet meer gebruiken. Coli is niet erg als het maar op "goed" tijdstip komt. Ik heb er veel aan gedaan om het op te "wekken" als dat eventueel zou kunnen dan, veel stress momenten aan de jongen gegeven maar tot op heden niets. Kijken of ze tijdens 1e vluchten ook schoon blijven.
Zoals het nu lijkt gaan ze mee naar Deventer.
Er zijn 10 ouden naar Chateaudun. Ongeveer 612 km. We zullen zien.
20 juni. Is alles top?
Nee , we missen er nog 1 . Deze had het moeten kunnen doen echter is weleens gewond geweest dus neemt of veel risico of moet iets slimmer vliegen.
Ook iets bijzonders meegemaakt met opvangers. Had donderdageen duif opgevangen van liefhebber uit Beilen. Deze komt hem keurig halen op zondag.
Tijdens de vlucht op zaterdag ook een duif opgevangen en vast in hokje gezet met drinken en water. Had nog niet gekeken wie eigenaar was. Bij ophalen duif uit Beilen gelijk even die duif van zaterdag gepakt, zegt die liefhebber maar die is ook van mij. Dit is weer zoiets bijzonders. Man blij dat hij 2 kon meenemen!
19 juni. Topuitslag op 314 Km Quievrain.
Niet omdat het goed is gegaan maar als eerste vind ik een compliment aan de LC vediend. Ze hebben een gaatje gevonden en ook gedurfd om te lossen. Top hoor.
Zo mooi was het om onze eerste duif aan te zien komen. Ik zag haar vanuit het oosten tussen de huizen aankomen. Net een vliegtuig die een landing inzet en direct op de plank. Heeft geen seconde verspeeld.
Machtig om te zien. Dat was nou genieten.
Broertje Toon was natuurlijk ook blij met onze topuitslag. Een notering bij de eerste 10 duiven van de Afdeling Friesland met totaal 11.108 duiven.
Wind stond goed voor ons maar dan moet je er ook staan:
Teletekst Afdeling Friesland 19 juni 2016
Was deze duivin een uitschieter? Nee zeker niet. 3 bij de TOP 20 is meer dan lekker! Hier staat overigens totaal 12.027 duiven.
teleteks afdeling friesland 18 juni 2016
Onze winnaar is jaarling Duivin de 2015/1267437. OA de lijn Wondere Dirk Heremans 
De ouders zitten ook in vliegploeg op ons hok. Deze 437 is gekweekt in Steenwijk uit duiven die bij Toon zijn gekweekt . De grootouders  bij Toon kwamen bij Anton Ruitenberg vandaan. 
Bij de grootouders zit wederom de kweker 2010- 1157766 . Deze duif heb ik al eerder genoemd. Hier heeft Toon diverse mooie prijzen mee gewonnen. De Doffer daarvan was van Cees Deinema uit Zwolle.
de 15 437
In onze club De Koerier:
pv de koerier 18juni 2016
17 juni . 
Jongen gechipped. Jongen drinken en eten in de mand. Ook weer een nachtje laten staan.
eten drinken
Vandaag 20 mee naar Quievrain. Kijken of het weer iets beter gaat want laatste 2 vluchten niet goed genoeg.
Tot heden 1 oude duif verspeeld. 
15 juni Noordbroek
Duif vanavond gehaald in Noordbroek. Henk Rottine nogmaals dank voor het opvangen en verzorgen deze jonge duif. 
Een eind weg . Hoe komt ie daar. Meegevlogen en niet terug kunnen komen ? Deze heeft dus een - achter zijn naam "Noordbroek" staan.
14 juni Vakantie
Terug van vakantie. Erik nogmaals bedankt voor het verzorgen van onze duiven!
3 juni nog 4 jongen te gaan.
Er zit er 1 in Ulft. Gewond. Niet binnen gelopen maar konden ze zo pakken. Zit bij duivenliefhebber. Komt volgende week naar Steenwijk.
Ja het was een beetje "gemene"lossing. Ik had 3 manden 1 voor 1 gelost en gingen gelijk goede richting op. Plaats van lossing achter Staphorst. ze moeten door Staphorst en Meppel
Tijdstip dat veel liefhebbers de duiven laten trainen in die steden.
Daar moeten ze doorheen. Daar leren ze van. Nou waren ze in de ochtend al getraind maar toch zijn ze waarschijnlijk lekker in de andere groepen gaan mee vliegen.
Vnl 1 voor 1 thuis , zo nu en dan klein groepje. 1 ding weet ik zeker ze hebben veel geleerd en tot op heden geen coli gelukkig. Er zal wat stress geweest zijn vermoed ik.
2 juni Niet alles gaat goed
Voor het eerst dit seizoen een duif niet thuis van vlucht. Jaarling duivin de 57. Toch even wennen .Was mee op de 474 km fondvlucht. 
Een " gemene" africhting van de jongen kost ons nu 7 jongen van de 38.
Wat is gemeen?
30 mei Vitesse kampioen 2016 PV De koerier Onaangewezen
We zijn dit jaar wat rustiger begonnen , ook door omstandigheden, echter iedere vlucht zaten we eigenlijk wel redelijk tot goed met een aantal duiven die keurig op tijd zaten.
Dit jaar een vertrouwde duivin de 10-758 ( De Sprintkampioen) op de kweek bij Toon gezet. Een duivin waar je van opaan kon. Kon alleen maar Vitesse.
Dat was even wennen. De opvolgers moesten het doen. Uiteindelijk nog beter want we hebben alle kampioenschappen al gehad maar Vitesse kampioen was ons nog niet gelukt.
Dat is altijd leuk:
Stand is van 29 mei 2016.
Vitesse kampioen
De uitslag van de Vitesse vlucht Weert 174 km op 28 mei 2016:
Alles terug . 2 duiven die na blessure weer mee mochten
In Club            144 duiven , een 1e, 2e , 7e enz met 5 van de 10 (50%) .
In Rayon West  760 duiven , een 4, 5 , 46 enz met ook 50%
In Afdeling      10.251 duiven een 19e , 20e enz met ook 50%  
In Samenspel E ( +180 leden) een 4e plaats Vitesse:
sa e vitesse
In Afdeling Friesland een 23e Plaats . We staan bij de TOp 40 . Zijn we trots op!
29 mei  Dubbelvlucht groot succes
De 12/1123380 . Geweldige duivin. Was onze 1e duivin op fondvlucht NLH is 469 KM. Is 6e op 998 duiven in rayon West.
Ook in afdeling 25 e plaats van 8552 duiven! Vorig jaar eerste fondvlucht Sens ook al 1e in club.
Een zoon van deze duivin wint Weert een vitesse vlucht op dezelfde dag. Een 19e plaats in afdeling met ruim 10.000 duiven.
Ook nog een 20 e plaats met doffer 15/38
later  meer.
24 mei  controle
Oude duiven geel nog steeds onder controle , mest ook maar luchtwegen niet. 
Jongen ook licht geel .Dat vind ik niet zo erg als het licht is. Kijken of we daar natuurlijk af kunnen komen.
De ouden moeten schoon de mand in met oosten wind en ruim 500 km dus maar eens kijken of dat gaat lukken.
Daarintegen een goede training van duivinnen en doffers ook zelfs met nattigheid. Doffers ook weer! Soms begrijp ik het niet.
21 mei Quievrain 55%
Dit weekend hebben onze duiven wederom Quievrain gevlogen. Aan ene kant positief maar ook voor verbetering vatbaar.
Begin met positieve. 11 v d 20 in de prijzen in club en 1 op 4 gerekend. Bij 10% van onze duiven een 25% in de prijs met:
een 8, 9, 12, 13 en 15e plaats op 254 duiven. 
We hebben 50% van de 20 duiven in 4.37 minuut binnen. Ook heel goed.
In rayon West, samenspel en totale afdeling ook 55% . Dat is inderdaad wat we ook willen. Maar ..
wat heb je dan te zeuren? Nou dat is duidelijk denken wij. We hadden graag een paar minuten eerder willen beginnen. 
Had dat gekund? Dat denken we wel want er komen er teveel uit Noord en West en die vliegen niet de kortste lijn. 
Opvallend dat beste duif bijna als laatste binnen komt en dan ook nog tegelijk met de collega duivin voor hun doffer. Opvallend.
Alle duiven thuis is weer lekker.!
zondag ouden even los
19 mei 
2 e pinksterdag jonge duiven weer 1voor 1 gelost bij Blauwe Hand. Soms drie stuks bij elkaar maar de meesten direct naar huis. Er miste die dag 1 jong en die kwam een dag later.
Trainingen gaan super zeker vanavond. Het zegt helemaal niets maar oh wat is dat genieten zeg. Doffers die komen en weer gaan , gaaf. 
Volgende week op een avond  weer controle met de ouden.Ben altijd wel benieuwd of ze schoon zijn.
15 mei 50% op Quievrain
Ja hoor eindelijk een prijs% van 50% gehaald. Ook nog 1op4 gerekend. Dit is goed en wat we graag willen. Ook topprijzen ( 3 x bij 1e 10 ) en snel dus eersten weer in de klok.
Alles thuis ontvangen in een warm hok. Vanaf 1e vlucht alles nog thuis gekregen! Wel  2 gewonden nu die nog moeten herstellen.
Ze zijn naar Quievrain geweest , 314 km, 20 duiven mee en 10 in de prijzen. 
We hadden in:
Club             295 duiven   een 4,5,8,11,16,19e ,enz (50%)
West            1766 duiven  een 12,17,33 54 enz (55%)
Samenspel E 3713 duiven  een  28,40,67 ,115 enz (55%)
Afdeling      17.025 duiven een 33, 55, 113, 234 enz ( 14 in de prijzen 70%)
De duivinnen bezetten een 1e, 2e, 3e prijs op het hok dus de ornithose overwonnen denk ik. Met name over die ornithose zit je wel na te denken.
Die moet er niet zijn . Hoe krijg ik de omstandigheden beter. Niets veranderen zeggen ze dan want het gaat toch goed. Ja maar wil nog beter als dat kan en een ornithose kan een topprijs in de weg staan.
De duiven mochten een nachtje bij elkaar blijven.
 
Totaal standen onaangewezen:
In de Afdeling een 31 e plaats (+ 900 leden) Generaal Kort
In Samenspel E een 7e plaats ( + 180 leden) Generaal Kort
In Rayon West een 2e plaats (+80 leden) Generaal Best trots op met ons HOK.
In Club een 1e plaats Totaal 
 
 
 
11 mei trainen
Training was weer voldoende. Het zal wel met het weer te maken hebben gehad. Daar gooi ik het op. Was gisteravond broeierig.
Jongen dag en nacht mand gezien. Ook eten en drinken in mand. Ook gelijk een lap dus er zaten wel wat stress momenten bij voor hun.
Kijken of dat ook goed gaat.
10 mei Controle
Oude duiven nog steeds geel vrij . Doffers helemaal schoon en duivinnen ornithose. Ik had al enig vermoeden. Eigenlijk wel vreemd want de duivinnen konden vorige week met zuidoosten wind beter de weg naar huis vinden dan de doffers. Ik meldde dat de duivinnen beter waren maar alleen de 1e plaats was een doffer.
Vanavond slechte training van duivinnen en wellicht heeft het er iets mee te maken. Doffers beter maar ook niet hoopgevend.
Kan het komen omdat ik bij duivinnen de OPEN DOOS methode gebruik en deze week de oosten wind er op staat? Ik denk dat het toch wat beschut staat door haag maar kan mij dus vergissen. 
 Zo moet je zorgen zo weinig mogelijk fouten te maken. Hoe gaan we de orni nu aanpakken.?
8 mei 2016
Heusden Zolder 
Gisteren een 3e , 23e etc in club . Met 20 duiven 7 in de prijs is een 35%. De 3e plaats is goed rest komt iets te laat en prijs% ook nog te laag.
Op dit moment moet er nog 1 komen. Een duivin van 2015. Met Zuid Oosten wind hadden de duivinnen meer moeite ivm de doffers. 
Luchtwegen? We geven nog helemaal geen medicijnen en kijken of dat ook volstaat. Op dit moment in de standen tot gisteren gaat het goed. Zelfs boven verwachting:
In de Club Onaangewezen ( alles is overigens ONaangewezen want dat zijn prestaties van duiven) aanwijzen is kennis van liefhebber en die heb ik niet ....
 • In de Club PV De Koerier 1e ook tm gisteren ( 12 leden)
 • In regio West een 3e ( 90 leden)
west 2 mei
 • In de Regio ACG E een 5e plaats met 180 leden 
acg e 1 mei 16
 • In de Afdeling een 27e plaats( met ruim  900 leden)
afdeling 1 mei
Alles staat natuurlijk dicht bij elkaar en is moment opname maar wel lekker hoor. 
452016
Pak de grote wolk in het midden en daar boven zie je 41 jonge duiven. ( als je goed kijkt)
5 mei Zin
De duiven , jong en oud, hebben er echt zin in. Wat een lust voor het oog zoals die vliegen . Wat mooi om te zien zeg. Ook zo hoog, stipjes zijn het. Is het goed voor een mooie uitslag ? Dat zegt helemaal niets maar zeker geweldig om te zien en we zien wel op de vluchtdag.
4 mei (2) commentaar
Had al eerder de de gedachte iets te moeten zeggen over de tophokken en zijn liefhebbers die constant denken iets te moeten zeggen over de beslissingen van de lossings commissie. Nu las ik en stukje van Jouke Rottine op de site en moet zeggen dat deze man absoluut recht van spreken heeft. We mogen natuurlijk altijd onze mening scchrijven en zeggen maar een aantal hebben altijd commentaar. Dan is het weer te vroeg of had het wel iets vroeger gekund of waarom naar oost of west of rij eerst naar plaats en als niet kan ga rijden en later zeggen laten ze dan direct gaan rijden naar plaats waar vooruitzichten goed zijn. Kortom wat makkelijk om steeds commentaar te hebben en dan ook nog uitgaan van ligging hun eigen hok. 
 Laat dat gezeur nu eens achterwege en ga lekker met duiven spelen dat heeft zin en misschien vliegen ze dan nog harder.
4 mei Jongen
De gewonde duivin en de duivin die zondag thuis kwam gaan niet mee as zaterdag. Die mogen weer op krachten komen thuis.
De jongen zijn de eerste keer weggeweest. Op 2 laatste jonge duiven na die zijn nog iets te jong.  Allemaal 1 voor 1 gelost op 3 km en alles thuis. 
Ouden weer gecontroleerd op geel omdat we geen chemisch spul gebruiken. Alles schoon. Dat is mooi.
Nu moeten de luchtwegen nog 100% schoon bij de ouden en denk dat dat al beter gaat.
De dons is in ierder geval goed ( ook niet teveel) aanwezig. 
1 mei vervolg ALLES TERUG.
In de  middag  komt duivin  15/71 binnen. Hier kon je zien en voelen dat ze veel uren heeft gevlogen. was eerste jong op Reims 2015 dus ook blij dat ze terug is. Heeft geen nestje groot gebracht en wellicht geen motivatie genoeg.
1 mei Glas is vol en halfvol
Gisteren vlucht van 201 km vanuit Zandvliet. Als 1e een compliment naar lossingscommissie. Vrijdagmiddag al geschakeld naar regio met beter weer in de ochtend.
Gevolg mooie vroege lossing. Top.
Wij hebben in de club een 3e, 4e, 8e, 17e  enz gevlogen met 20 duiven mee op 289 duiven. Zijn we tevreden mee.
In de regio West met  1750 duiven een 13e , 16e, 35e enz 
Hier zijn we tevreden mee.
Prijs % is met 8 op de 20 een 40% . Hier willen we naar 50% dus dat is nog niet gelukt.
 
Glas is halfvol
 • omdat we om 18.30 nog 3 duiven misten en 1 gewond thuis kwam om 12.30 uur. Deze gewonde direct gehecht maar is even uitgeschakeld.
Tussen 18.30 uur en 20.00 uur kwamen er nog 2 doffers binnen dus miste er gisteren en nu nog 1. Een duivin.
Ik pakte de 2 doffers die op de avond binnen kwamen en voelden exact hetzelfde als bij inkorving op vrijdag avond. Zeer bijzonder.
Die hebben dan toch niet de hele dag gevlogen? Vaak , en dat is het mooie ook, kun je het niet verklaren en allen maar gissen.
 • en omdat de 15/ 60 laat kwam en de 15 /43 op de avond pas. Deze stonden goed op totaal duif kampioenschap hoe jong die stand ook is.

Ja ik schrijf ook de zaken op die wij graag beter willen zien of wat tegenvalt. bv verliezen. Als je praat over bv "alles thuis" vermeld moet je ook verliezen schrijven als dat eens gebeurt. Met name dit lees je niet op iedere site of hoor je van collega liefhebbers. Op naar nieuwe week!

 
29 april (3) . Ik had het vermoeden al we gaan naar het Westen lossen. Het lijkt daar gewoon beter in de ochtend dus is vanzelfsprekend .
We gaan zien of het lukt.
29 april Herfst.
Tjonge wat een koude voor tijd van het jaar. Voordeel is dat er behoorlijk wat droge momenten met wat zon zijn. Dit lijkt voor zaterdag wat anders denk ik.
Kan me voorstellen dat ze een lossing op gaan zoeken in het westen van Nederland of Noord West Belgie. We zullen het zien.
(2) iemand van lossingscommissie praat over vermoedelijk Zondag lossing. We wachten wel af.
25 April De 15-460
Aantal prijzen van deze duivin die via broer Toon is gekweekt:
Prijzen in de club De Koerier Steenwijk
Gennep  12e  met 348 duiven (2015)
Duffel      3e  met 282 / 17e op 7305 duiven
Weert      3e  met 243 / 41e op 20698 duiven
Tongeren 15e met 234
Quievrain 1e  met 198 / 8e op 2596 duiven
Deurne    5e  met 332 (2016)
Weert     4e  met 360 duiven.
Vader komt via Anton Ruitenberg bij Toon en is Jansen/Spinder lijn.
Moeder is dochter 13/66 van de 10/66 duivin waar Toon veel prijzen mee heeft gewonnen in 2010 en 2011. Oa 2 x Beste duif kring Zwolle.
24 april
In rayon met 1870 duiven een 16e plaats. TOP vinden wij. Dit is de 15/60 en deze heeft al aantal mooie prijzen gehaald.
Heeft het zin om al naar klassementen te kijken? Voor liefhebbers die nog niet lekker op gang zijn niet denk ik , ik kijk er wel naar want daar vliegen we voor en is het altijd doodstil als de uitslagen zaterdagavond worden uitgedeeld dus de meeste wel denk ik.
Op dit moment staan wij na 3 vitesse vluchten op de 1e plaats Vitesse onaangewezen.
 In het rayon een 5e plaats met 80 liefhebbers. Ja hoor dat is een voldoende maar wij weten ook dat het nog maar  3 vluchten zijn en het seizoen gelukkig lang is.
Dan staat onze 15/60 op een 12e plaats duifkampioenschap vitesse in de afdeling van ruim 20.000 duiven .Ook mooi hoor.
Dit seizoen doen we alles natuurlijk , geen enkel chemisch spul komt in de duif. Ja als er iets is wat niet zonder medicijn kan dan moet je wel denk ik maar dat zien we dan wel weer.
Zijn we 100% tevreden tot nu toe? Nee dat niet met name prijs % willen we omhoog. Wel tevreden over het feit dat alle duiven tot nu thuis zijn van vluchten en ook binnen op vluchtdag begin middag dus klep kan dan dicht. Dit gaat beter dan voorgaande jaren . Er was altijd wel 1 die veel later kwam of andere dag. Ook hier geldt we zijn nog maar net begonnen.
23 april Weert 174 km
Zoals nu lijkt een 4e plaats met de eerste duif. De 2e duif moeten we even op wachten. Dat was vorige week beter met als eerste 2 duiven in de klok.......
Kortom ze komen nog niet aan een touwtje. Alles weer in het hok maar in klok 1 minder. De 15/75 beetje gewond en chipring afgebroken en wegg.
later meer
17 april Deurne
In de vereniging een 5e en 6e plaats. Als eerste 2 duiven binnen. Dat is goed. 
In West met 1985 duiven een 15 en 16e plaats en daar ben ik nu ook tevreden mee.
Prijs % is 45% en 40% in rayon West dus ook weer iets beter kortom volgens plan. 
Gisteren ook weer binnen 1 uur ALLES binnen. Alles gezond en nu nog de vorm en kijken hoe en wanneer we die krijgen.
15 april. Fondduif vereniging "De koerier" 2013
De 11-309 (1e  Fondduif 2013) kwam na een lap laat thuis op 6 april. Is bijzonder dus er zal wel iets zijn. Niets te zien maar bleef wel in broedbak zitten. Ook tijdens voeren kwam hij niet op de grond.
En ja hoor hij laat iets de vleugel zakken en heeft moeite om te vliegen in het hok. Wil ook niet naar buiten. Dan toch thuiskomen is wel karakter hoor.
De 09 is inmiddels 5 jaar maar doet het altijd dus zou dit dit jaar ook nog vliegen. Vanuit Zutphen , de training, zat hij ook al in de punten.
Hij kan nu natuurlijk niet mee en mag herstellen en we kijken of dat gaat lukken. Is nu 9 dagen later en er zit weinig verbetering in.
Duiven getest en geelvrij / mest is 2x - dus ook goed.
Coccidiose: -
Wormeieren: -
Deze week iets minder donker gehouden waardoor de conditie / de vorm nu geleidelijk beter kan gaan worden. Langzamerhand moeten er iets meer duiven in de prijzen komen.
Het prijs % willen we minimaal naar 50% hebben in de club en is nu 2 vluchten 25% . We zullen zien of onze nieuwe aanpak werkt in toekomst. 
13 april . 
We hebben Boxtel gevlogen. In de club de eerste 2 duiven mooi optijd. Een 6e en 13e plaats. 5 van de 20 in de prijzen. Dat is nog te weinig maar verwacht.
Heel tevreden dat alle 20 duiven en 1 vrachtduif in 66 minuten thuis waren. Dan kan klep mooi dicht.
8 april. Boxtel 
20 +1 voor vracht naar Boxtel. 143 KM.  Dan nog 2 doffers en 1 duivin thuis om toch iets thuis te hebben bij thuiskomst duiven. 
De 1e groep jongen begint aardig te vliegen. 2e groep, die er bij in zitten , gaan steeds verder en vliegen zo nu en dan mee.
De jongste jonge duif die net bijna 2 weken op hok zit en 1 week buiten kan komen is vandaag een dag weggeweest. Vanavond weer thuis.  
Goed gedaan.
5 april 2016 . We zijn er weer. 
Afgelopen zaterdag een 1e opleervlucht vanuit Zutphen. Ook meegedaan. 
Grote winst is alles terug. De uitslag is niet goed. Dat is niet erg want is ook verklaarbaar echter had toch graag iets meer duiven in prijzen willen zien. Is dat dan eerlijk? Het waren er nu 5 van de 21 duiven die mee waren. 
Verklaarbaar omdat het enorm sober wordt gehouden in het begin van seizoen. Weinig opleervluchtjes / donker houden / jaarlingen nog rustig houden en moeten spelletje nog gaan leren.
Is dit goed wat we doen? Zie het als een experiment. 
18 jan 2016
We hebben gekoppeld in Steenwijk en in Zwolle heeft Toon de kwekers reeds met Kerst bij elkaar gezet. 
De 22 duiven die het moeten gaan doen in 2016 :
IMG 25921
 
Zelf iets uitgekweekt? Nee , tot mijn spijt. Niet goed met zo een goede duif omgegaan.